• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziren anneye ne gaz yapar?

berbus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2025
14
2
1
30
İyi günler? Emziren anne süt ve süt ürünleri tüketebilir mi? Doktorların bazısı evet bazısı hayır gaz yapar diyor.Bebeğim aşırı huysuz ve gazlı zaten.Sizler bu süreci nasıl atlattınız? Bebeğim 2 aylık sütümün artması için ne önerirsiniz? Araştırdığımda neredeyse herşey gaz yapıyor çok zayıfladım yemediğim için ve sütüm azaldı haliyle

bulgur,kara lahana,nohut,fasülye ve domates aşırı gaz yapıyor ben ilk 4 ay hepsinden uzak durdum..bebeğim egzamalı olduğu için de domatesi yemiyorum tekrardan,o süreçte benim de sütüm azalmıştı ve ben hep elimin altında ayran bulundurdum aklıma geldikçe içtim mesele sıvı tüketmekte..hoşaf komposto tükettim felaket süt yapıyor..bir parça çikolata yiyip bir ton su içmişliğim de vardı..ayaklarınızı üşütmeyin...

bulgur,kara lahana,nohut,fasülye ve domates aşırı gaz yapıyor ben ilk 4 ay hepsinden uzak durdum..bebeğim egzamalı olduğu için de domatesi yemiyorum tekrardan,o süreçte benim de sütüm azalmıştı ve ben hep elimin altında ayran bulundurdum aklıma geldikçe içtim mesele sıvı tüketmekte..hoşaf komposto tükettim felaket süt yapıyor..bir parça çikolata yiyip bir ton su içmişliğim de vardı..ayaklarınızı üşütmeyin..

Yorumunuz için teşekkür ederim ❤️
rica ederim hepimizin bebişleri sağlıkla büyüsün inşallah 😊

aklıma şimdi geldi akşamları yemekten sonra kimyonlu yoğurt yiyin gaz için...gün içinde de bir bardak papatya çayı için hem gaz hem de süt üretimi için yardımcı

Son düzenleme:
Ben yemeğin gaz yaptığını düşünmüyorum, eğer yediğiniz bişey bebeğinize gaz yapıyorsa muhtemelen bebeğinizde besin hassasiyeti var. Sizin bağırsak gazınız asla bebeğe geçmez zaten, yediğiniz içtiğiniz süt ürünü de geçmez sadece süt proteini olarak geçer, veya hamur işi yediniz gluten olarak minimum geçer gibi düşünün. Ama bebek hassas ise o minimumu bile gaz olarak tutuyor vücutta, eğer gazı besin kaynaklı ise. Zaten süt kanınızdan sentezleniyor. Siz yemek yemeye dikkat etmelisiniz evet çünkü vücudunuz kalori ve vitamin almalı ki süt üretimine devam etsin, eğer kalori almazsanız vücudunuz kaynakları kendine ayırmaya başlar ve sütünüz kesilir. Bol bol su da içmelisiniz. Benim bebeğim besin alerjili bi bebek, süt proteini ve yumurta diyetindeyim. Şuan iyi durumda, baklagil vs vs gaz yaptığı iddia edilen herşeyi yiyorum yemek zorundayım çünkü başka yiyecek yemeğim kalmıyor. Bebeğimde ekstra gaz yok, normalde ne kadar varsa o kadar gazı var.

İyi günler? Emziren anne süt ve süt ürünleri tüketebilir mi? Doktorların bazısı evet bazısı hayır gaz yapar diyor.Bebeğim aşırı huysuz ve gazlı zaten.Sizler bu süreci nasıl atlattınız? Bebeğim 2 aylık sütümün artması için ne önerirsiniz? Araştırdığımda neredeyse herşey gaz yapıyor çok zayıfladım yemediğim için ve sütüm azaldı haliyle
Su icseniz o bile gaz yapar. Ne yapalım ölelim mı gaz yapacak diye. Ben süt tuketmedim ama bol yeşillik ve helva yemiştim.
Tahin helvası da irmik helvası da sütü arttırıyor.
Bebeğim de öyle çok gazlı olmadı hiç onları yedim diye. Normal geçti o süreç. Her bebek kadar gaz sorunu yaşadık.
Bir diyetisyene danismistim gaz ile ilgili beslenmeyi, her şeyi yemelisin bebek her şeyden almalı, sütun artmalı demişti. Ayrıca bebeğe mikro besinler geçer gaz geçmez anneden demişti.

Su icseniz o bile gaz yapar. Ne yapalım ölelim mı gaz yapacak diye. Ben süt tuketmedim ama bol yeşillik ve helva yemiştim.
Tahin helvası da irmik helvası da sütü arttırıyor.
Bebeğim de öyle çok gazlı olmadı hiç onları yedim diye. Normal geçti o süreç. Her bebek kadar gaz sorunu yaşadık.
Bir diyetisyene danismistim gaz ile ilgili beslenmeyi, her şeyi yemelisin bebek her şeyden almalı, sütun artmalı demişti. Ayrıca bebeğe mikro besinler geçer gaz geçmez anneden demişti.
Yorumunuz için teşekkürler ❣️

Back