- 3 Aralık 2023
- 13
- 2
- 28
-
- Konu Sahibi Nurayburge
Artık yaram yok ama hassasiyet var. Ama ben yanlış emzirmiyorum bu annenin kontrolünde olan bişey değil malesef bebek kendi öyle emiyor çocuğun ağzını zorla ayırıp açamam ki :) karasını sıkıştırıp takıyorum yine ufaltıyor ağzını.. sanırım siz yaşamadınız böyle bişey?Geçmiş olsun. Meme ucu hassasiyetiniz ve yaralarınız yanlış emzirmenizden dolayı maalesef. Emzirme şeklinizi değiştirmediğiniz taktir de düzeleceğini pek sanmam.
Yargılamak amaclı yazmadım, düşüncemi söyledim. Bu tarz bir durumu yaşamayan anne yoka yakındır heralde. Yanlış tuttuğu zamanlar elimle mememi ağzından çıkarıp, bebeğim ağzını yeteri kadar açmıyorsa eğer parmağımla çenesinden bastırarak ağzını yeterli olacak şekilde açıp öyle yerleştiriyorum. Ama sizin meme ucunuz çok büyüktür ya da bebeğin ağzı çok ufaktır orasını bilemem...Artık yaram yok ama hassasiyet var. Ama ben yanlış emzirmiyorum bu annenin kontrolünde olan bişey değil malesef bebek kendi öyle emiyor çocuğun ağzını zorla ayırıp açamam ki :) karasını sıkıştırıp takıyorum yine ufaltıyor ağzını.. sanırım siz yaşamadınız böyle bişey?
Ben yaşadım 2 ay aynen ağlayarak emzirdim. En sonundan alttan üstten ağzına sokusturdum ittirdim öyle geçti. başka türlü geçmedi zamanla emmeyi öğrendi. Alt ve üst Dudakları dışa dönük olmalıydı dışa döndürdüm. Siyah bolgeyide mümkün olduğunca içeri sokusturdum emerken.Öyle hassasiyet ve acı zamanla düzeldi.Artık yaram yok ama hassasiyet var. Ama ben yanlış emzirmiyorum bu annenin kontrolünde olan bişey değil malesef bebek kendi öyle emiyor çocuğun ağzını zorla ayırıp açamam ki :) karasını sıkıştırıp takıyorum yine ufaltıyor ağzını.. sanırım siz yaşamadınız böyle bişey?
Ben de sokuşturuyoruum tam oluyor geri bozuyor benim yavrucakBen yaşadım 2 ay aynen ağlayarak emzirdim. En sonundan alttan üstten ağzına sokusturdum ittirdim öyle geçti. başka türlü geçmedi zamanla emmeyi öğrendi. Alt ve üst Dudakları dışa dönük olmalıydı dışa döndürdüm. Siyah bolgeyide mümkün olduğunca içeri sokusturdum emerken.Öyle hassasiyet ve acı zamanla düzeldi.
Yara yokYara var mı?
Yara olsaydı tavsiye verebilirdim ama yara olmadan hassasiyet varsa bebek meme ucunu doğru tutamıyordur. Emzirirken birçok pozisyon deneyin bebeğin baş pozisyonunu değiştirin eninde sonunda doğrusunu bulacaktırYara yok
Valla aklıma geldi o günler. Okadar çok video izlemiştim ki , o videolarda bebekler kocaman ağzını açıyor , ama benimki küçücük açıyor. deyim yerindeyse ' 0 ' şeklinde memeyi ağzına almaya calisiyor diye hem ağlayıp hem emzirirdim. Ama biz ogretecez mecbur . Böyle az süt gelip daha çok efor sarfetmesine neden oluyor. Buda yorulup bırakmasına daha sık acikmasina neden oluyor diye video izlemiştim. Pozisyon değişin sizin kolayiniza gelen pozisyonu bulun . Ters beşik olur, koltuk altından olur yatarak olur.Ben de sokuşturuyoruum tam oluyor geri bozuyor benim yavrucaktekrar tekrar deneyeceğim mecbur ama pek umudum yok o minik ağzını açmıyor çünkü. Teşekkür ederim inşallah bizimde büyüdükçe geçer
Gümüş kapakları 6 ay kullandım ucunun çamaşıra deymesin engellediginden rahat ediyordum. Hiç kuru kuru memeyi bebeğime vermedim nemlendirin verin kendi sutunuzden sıkıp ovalayın. Birde sık sık memenizi açıp gezin yada yatın hava alsın emmedigi zamanlar ucuna krem sürüp yada sütünüzü sıkıp ovalayip. Ben dediğim gibi her pozisyonda deniyordum kolayima gelen bir memede solda ters koltukaltindan emzirmek ,diğerinde düz emzirmek. Sanırım sağ lak oldugumdan sol tarafı verirken çok zorlanıyordum. Bebeğimi hiç döndürme den öbür memeye geçiyordum. Sonra aynı şeyi sağ memede yapıyordum Eğer emdikden sonra meme ucunuz ruj şeklinde bembeyaz çıkıyorsa ağzından bu ağrıya hassasiyete neden oluyor. Kangren gibi oluyor. Siz Ağzına alttan üstten içine sokun siyah bölgeyi . Dudaklarınida emerken dışa dönük olsun değilse siz döndürün . Zamanla acının azaldigini goreceksiniz. Sonra yatarak vermeye başladım acı azalıp emmeyi öğrenmeye başlayınca. 3 ay gibi meme reddi başladı ayakta gezerek zıplayarak şarkılar söyleyerek emme süresini uzattım. Sonra tek meme reddi başladı ondan sonra tayzik olduğunu anladım ben sırt üstü yattım bebeğimi memenin üstüne koydum öyle emzirmeye başladım olayı çözdüm. O günlerden sonra hep öyle emdi ,şuan 2 yaşında hala öyle emer.Hanımlar her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Gümüş kapaklarım var kremler ile onları tekrar kullanacağım. Pozisyonlaro deneyeceğim. Fakat sanırım T Thepatriot Bana en yakın tecrübeyi szi yaşamışsınız. Siz hangi pozisyon ile olayı çözdünüz? Bir depinarindunyasi . Sizin bebeğiniz ağzını kocaman açıyor muydu zAten yoksa siz de yanlış tutuşa rağmen mi iyileştiniz?