Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
her ne kadar izin olsada ben ek gıdaya geçmiş annelerin tutması gerektiğine inanıyorum o yüzden kendimde tutucam.bebeğim 4 aylık ama zaten doğduğundan beri mamada yiyordu benim sütümün yanısıra bi yandan korkuyorum acaba sütüm kesilirmi diye bi yandanda mevla zorda bırakmaz ayarlar diyorum inşallah hayırllı olur.
ek gıdaya geçenlerin tutması gerektiğine inanıyorsunuz peki olan süt kesilirse o zaman yazık günah değil mi? sonuçta bebeklerimiz ek gıdaya geçse de halan daha anne sütü alıyorlar.ben katılmıyorum fakat herkesin fikrine de saygı gösteriyorum.
Az insan çok huzur
Pro Üye
Haa bir de oruç tutulamadığı zamanlarda bir fakire parası verilir diye birşey duymuştum. Bu durum emziren anneler için de geçerli olabilir mi?Aranızda bilen var mı?
o şekilde değil canım eğer hasta olup da sonradan iyileşme durumu varsa sonradan kaza eder yok kesinlikle iyileşme durumu yoksa o zaman o tutmadığı günlerin parası verilir.
Az insan çok huzur
Pro Üye
Az insan çok huzur
Pro Üye
Bebeklerimiz bize Allah ın emaneti. Bebekler sütten kesilince tutabiliriz. Sevap işleyeceğiz diye günaha girmeyelim. Benim oğlum 10 aylık sütüm zaten az. Zaten bir kez azalmaya başlayınca ne yapsan artmıyor o yüzden denemek bile risk. Öncelikle Allah ın bana bahşettiği annelik görevimi yapıcam.
bnm kızımda 3.5 aylık sütüm az ama geceleri ve uykuda oldugu zmnlar cok guzel emıyor zaten sütüm az yeterince anne sütü alamıyo . iyice kesilmesin diye bende tutmuyorum allahıma sığınıyorum ileride telafi ederiz . kızımın süt alması herşeyden önemli.
kızlar ben dün tuttum benim bebeğimde 5 aylık ek gıdaya geçmedim daha ama sütümde hiç azalma olmadı ama tansiyonum çok düşüktü hep yatarak geçirdim denedim ve içim rahat etti ama bugun tutamadım bakalım 1 gün tutup birgün tutuycam kalan günleride kaza yaparım artık inş rabbim tutmama yardımcı olur...
Süt 1 günde azalmazki zaten... bir süre sonra bi bakarsın yavaş yavaş azalmış ve ne yapsan artmıyor....
mrb arkadaşlar benimde 5 aylık oğlum var orucımu tutuyorum gece bol bol su içiyorum beyaz üzümde sütü artırıyor şuana kadar sütümde herhangi bir azalma olmadı ama gün içinde illaki çook susuyorum
Haa bir de oruç tutulamadığı zamanlarda bir fakire parası verilir diye birşey duymuştum. Bu durum emziren anneler için de geçerli olabilir mi?Aranızda bilen var mı?
hayır canım o kronik rahatsızlığı olan veya çok yaşlı olanlar için yani ileriki senelerrdede hayatlarının hiç bi dönem,inde oruç tutamayacaklar için geçöerli.emziklilere kazası farz.
ek gıdaya geçenlerin tutması gerektiğine inanıyorsunuz peki olan süt kesilirse o zaman yazık günah değil mi? sonuçta bebeklerimiz ek gıdaya geçse de halan daha anne sütü alıyorlar.ben katılmıyorum fakat herkesin fikrine de saygı gösteriyorum.
tabiki anlıyorum canım zqten bendede acayip bir ikilem var henüz de hiç başlamadım reglimden ötürü ve inanılmaz korkuyorum zaten törenle geliyor süt birde kesilirse naparım diye.ama birde şöyle düşünüyorum.sanki tutmazsam günler uzun ve havalar sıcak ya aslında bunun için tutmuyormuşumda emzirmeyi sebep sayıyormuşum gibi geliyo.kafam karışık.deneyip görücez.inşallah sorun çııkmaz.
Sana cevap veren oldu mu bilemiyorum ama emzirme işin bittiği zaman tutabileceğinden dolayı fakire para verip tutmamazlık yapamazsın.
Allah'ın bizlere emaneti bebeklerimizin sağlığını düşünerek mantıklı hareket edilmeli bence. üzerine ayet ve hadisler olan bir konuda kendimizi ve mucize sütümüzü deneme tahtasına çevirmek bence oruç tutmamaktan daha günah. telafisi yapılabilir. Allah herkesin niyetini bilir görüntüye gerek yok
Allah'ın bizlere emaneti bebeklerimizin sağlığını düşünerek mantıklı hareket edilmeli bence. üzerine ayet ve hadisler olan bir konuda kendimizi ve mucize sütümüzü deneme tahtasına çevirmek bence oruç tutmamaktan daha günah. telafisi yapılabilir. Allah herkesin niyetini bilir görüntüye gerek yok
kesinlikle ama kesinlikle katılıyorum.
bende emziriyorum ve çocuğum 1 yaşına bastı ama eşim çok kızıyo zaten zayıfsın hem emziriryosun burda hava çok sıcak ve nemli biraz zaman kısalsın o zaman tutucam inşaallah çok su tüketiyorum emzirdiğim için acaba bende mi tutsam bu aralar çooook zayıfladım ama bilmiyorum çok araştırdım emzikli anneler tutamaz diye karar veremedim tutsam mı acaba kızlar:uhm:
Cocugunuz 10 yasindadir simdi degilmi :) benimde 11 aylık olcak oruc tutsammi bilemedim cok sık emiyor hala,gecen sene tutamadim dogum yapinca zaten
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Cocugunuz 10 yasindadir simdi degilmi :) benimde 11 aylık olcak oruc tutsammi bilemedim cok sık emiyor hala,gecen sene tutamadim dogum yapinca zaten
Ben de aynı durumdayım. Kaç gündür bunu düşünüyorum. Benimki de ek gıda almasına rağmen çok sık emiyor. Napsam bilemiyorum.
Az insan çok huzur
Pro Üye
Evet büyüdü
![Smiling face with hearts :smiling_face_with_3_hearts: 🥰](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f970.png)
o zaman çok fena sıcaktı hem oruç hem emzirmek zor olduğu için tutmamıştım ama daha sonra tutamadığım orucumu tuttum kararsız iseniz birgün kendinizi sınayın tutamazsanız daha sonra tutarsınız
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
1 yas sonrasi tutulabilirmi acaba anneler