Bebek Beslenmesi Emziren anneler ve oruç

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

delimsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
22
0
86
Konya
arkadaşlar kızım yedi aylık ve allaha şükür çok güzel emiyor.ama oruçta ne yapıcağımı şaşırdım.sütüm azalır mı sizce,yada nasıl beslenmeliyiz bu ay.paylaşımlarınızı bekliyorum

benim oğlum daha 5 aylık bile değil...
sadece anne sütü alıyor yeni ek gıdaya geçiyoruz...

ben de 1-2 gün deneyeceğim inşallah sütümde bir problem olmazsa devam edeceğim tutmaya...
şimdilik iyi gidiyor sadece çok susadım emzirmek insanı çok susatıyor...

Ben sahurda kahvaltı ve beyaz üzüm su tükettim bolca beyaz üzüm ve armut çok süt yapıyor bolca yiyin...

şu yazıya bakın...Ahmet Marankiden...

Bebek emziren anneler sütü azaldığında genellikle panik yaparlar ve bu panik içinde de sütünü artırmak için bilinçsizsizce ne bulursa yemektedir.

Bu davranış çok yanlıştır . Anne sütünü artırmak için tüketilecek besinler şunlardır:

Ayva: Anne sütünü artırır. her gün mutlaka 1 ayva yiyin. Ya da ayva kompostosu için.

Tahin helvası: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir. Ayrıca Tahin helvası balgam söktürücüdür, saç dökülmesini engeller, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi gelir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.

İncir: Anne sütünü artıran en önemli besinlerdendir. Ayrıca kış mevsiminde vücudun direncini artırır, bir çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artırır, Vücuda güçverir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı yararlıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri güçlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.

Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır.Tam bir kalp damar dostudur. Kalp damar amaeliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir. Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.

Dereotu : Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.

anne sütünü azaltan-Yenmemesi gereken yiyecekler :

Nane, maydanoz, nişasta ve nişastalı gıdalar,turşu

Ben oruç tutmuyorum emzirdiğim için. Azıcık sütüm kaldı o da kesilirse ya da daha azalırsa bence o zaman günaha girerim. Hem araştırdım aşağıdaki hadisi buldum.

“Şüphesiz ki Allah (Azze ve Celle) yolculuk halinde bulunan kimseden orucu ve namazın yarısını kaldırmıştır. Hamileden ve süt emziren kadından da orucu kaldırmıştır.”
(Ebu Davud, Savm: 44, Tirmizi, Savm: 21; İbni Mâce Sıyam: 12)

Bu kaldırmıştır ifadesi sonrasında tutmak şartı iledir...

Elbette kesilirse günaha gireriz ama denemeden bunu bilemeyiz hem 1-2 gün oruç tutmakla kesileceğini sanmıyorum ben...

Bu yüzden içim rahat etsin diye denemek zorunda hissettim kendimi...

ben de emzirdiğim zamanlarda oruç tutmadım. emzirdiğim için arada bi atıştırma ihtiyacı duyuyorsun. bir şeyler atıştıramayınca tansiyonum falan düşüyordu.

benim oglum gunduzleri 1kez emiyor gecede sabaha karsı 2kez emiyor o yuzden oruç tutmamda hiç sakınca gormedım tutacam Allah izin verirse ama sık emseydı tutmazdım cunku bebek emdıgı an beni ter basıyor ve anında susuyorum hemen acıkıyorum Allahım nıyetımızı bılıyor bebegınız sık emıyorsa tutmayın bence

bende emziriyorum ve çocuğum 1 yaşına bastı ama eşim çok kızıyo zaten zayıfsın hem emziriryosun burda hava çok sıcak ve nemli biraz zaman kısalsın o zaman tutucam inşaallah çok su tüketiyorum emzirdiğim için acaba bende mi tutsam bu aralar çooook zayıfladım ama bilmiyorum çok araştırdım emzikli anneler tutamaz diye karar veremedim tutsam mı acaba kızlar:uhm:

Benim kızımda 5,5 aylık malesef oruç tutamadım çünkü sırf emiyor ve ben her emdikten sonra birşeyler yiyorum yoksa kan şekerim düşüyor,elim titriyor bu durumda oruç tutmanın dogru olmadıgını düşünüyorum,allah kısmet ederse gününe gün ilerde tutarım.Ve yediğim orucun günah oldugunu sanmam,çok kişi keyfi yiyor ama ben çok şükür emzirdiğim için yemek zorunda kaldım.

bende emziriyorum ve çocuğum 1 yaşına bastı ama eşim çok kızıyo zaten zayıfsın hem emziriryosun burda hava çok sıcak ve nemli biraz zaman kısalsın o zaman tutucam inşaallah çok su tüketiyorum emzirdiğim için acaba bende mi tutsam bu aralar çooook zayıfladım ama bilmiyorum çok araştırdım emzikli anneler tutamaz diye karar veremedim tutsam mı acaba kızlar:uhm:

Sizin çocugunuz artık büyümüş ek gıda olayını aşmışınız,hem sıkta emmez,sütünüzde bol değildir herhalde,oruç boynumuzun borcu bence tutun derim nacizane fikrim.

Sizin çocugunuz artık büyümüş ek gıda olayını aşmışınız,hem sıkta emmez,sütünüzde bol değildir herhalde,oruç boynumuzun borcu bence tutun derim nacizane fikrim.

evet çok haklısın kızım sürekli emen bir bebek bi tabak çorba da iç se illa emiyo oğlumu 2 sene emzirdim kızımı da emzirmek istiyorum zaten bebeklerin 2 sene emme hakkı var çoook istiyorum oruç tutmayı sonradan zaten zor oluyo kaza etmek, tansiyon düşmesi oluyo ama beni görceksiniz deli gibi yatıyorum baya bi zayıfladım nerdeyse 40 kilo ya düştüm aşırı sıcak ve nem den emzirmekten, tutucam diyorum eşim kızıyo hepten zayıflayıp hasta olabilirsin tutma diyo fikrin için çok sağol bi yarın tutucam bakalım hastahanelik olmazsamguclubacismileguclubacismileguclubacismileguclubacismile

evet çok haklısın kızım sürekli emen bir bebek bi tabak çorba da iç se illa emiyo oğlumu 2 sene emzirdim kızımı da emzirmek istiyorum zaten bebeklerin 2 sene emme hakkı var çoook istiyorum oruç tutmayı sonradan zaten zor oluyo kaza etmek, tansiyon düşmesi oluyo ama beni görceksiniz deli gibi yatıyorum baya bi zayıfladım nerdeyse 40 kilo ya düştüm aşırı sıcak ve nem den emzirmekten, tutucam diyorum eşim kızıyo hepten zayıflayıp hasta olabilirsin tutma diyo fikrin için çok sağol bi yarın tutucam bakalım hastahanelik olmazsamguclubacismileguclubacismileguclubacismileguclubacismile

O zaman canım tutma Allah öylesini emretmiyor zaten sağlıgından olmadan tutacaksın, kısa günlerde ve kendini iyi hissetiğin zaman tutarsın inş ben öyle yapacağım önemli olan niyet

O zaman canım tutma Allah öylesini emretmiyor zaten sağlıgından olmadan tutacaksın, kısa günlerde ve kendini iyi hissetiğin zaman tutarsın inş ben öyle yapacağım önemli olan niyet

canım yaa off gerçekten ikisinin arasında kaldım tutsam öyle tutmasam öyle ama gerçekten tutmak istiyorum eşim kızıyo zaten biz zor tutuyoruz sen tutma yani açlık tan değil de susuzluk çok kötü fikirlerin için çok sağol şimdi kızım emiyo kucağımda ve ben yağmur gibi oldum birazdan güzel bi banyo yapam da gelem selege fikirlerin için çok sağol canım teşekkürleropuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ben gece kalkamadım üstelikte morelim sıfırdı bugün oruca dün öglen yedigimle niyetlendim belki böyle biraz huzur gelir içime allahım yardım eder kıızımda emiyo ama allah onunda rızkını verir

ben gece kalkamadım üstelikte morelim sıfırdı bugün oruca dün öglen yedigimle niyetlendim belki böyle biraz huzur gelir içime allahım yardım eder kıızımda emiyo ama allah onunda rızkını verir

:1shok::1shok::1shok::1shok::1shok::1shok::1shok: aaa canım yaa ya bişey olursa hem aç ve kızın emiyo ama bu vücuduna eziyet değil mi kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

benim kızımda 9 gün sonra 6 aylık olucak,henüz ek gıdalara geçmedik ve sadece emzirdiğim için bende tutmuyorum ama içim hiç rahat değil acaba bir gün tutup denesem mi diyorum ama eşim ve kayınvalidem çok kızıyor,sadece emziriyorsun sakın tutma diyorlar,oof ya kafam çok karışık..:sm_confused:

emziren anneler lütfen oruç tutmayı düşünmeyin o zaman hem kendinize hem de bebeğinize eziyet etmiş olursunuz.hele bu sıcaklarda hadi yemeği bırak insan sürekli emzirse eee su da içemeyeceği için süt olur mu tabiki hayır.eh bu da bebeğinizin yazık aç kalması demek.sonra da tutulabilir.ben ek gıdaya geçtim bebeğim 6.5 aylık ama halan daha süt verdiğim için tutmuyorum.

her ne kadar izin olsada ben ek gıdaya geçmiş annelerin tutması gerektiğine inanıyorum o yüzden kendimde tutucam.bebeğim 4 aylık ama zaten doğduğundan beri mamada yiyordu benim sütümün yanısıra bi yandan korkuyorum acaba sütüm kesilirmi diye bi yandanda mevla zorda bırakmaz ayarlar diyorum inşallah hayırllı olur.

3,5 aylık bebeğim herşeyin önünde gelir. Gün içinde su içmeden sütüm olmuyor. Geri kalınan ibadet emzirme döneminde olunmadığı zaman yapılabilir diye düşünüyorum.

Haa bir de oruç tutulamadığı zamanlarda bir fakire parası verilir diye birşey duymuştum. Bu durum emziren anneler için de geçerli olabilir mi?Aranızda bilen var mı?

Back