emziren anneler göğüs sorunu yaşıyorsanız lütfen yardım edin

berenay01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2012
211
0
merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 2.5 ay önce doğum yaptım.ilk başlarda sütüm gelmedi bebeğimi emziremedim.sonra sütüm geldi fakat bu seferde bebeğim almadı göğsümü.
bikaç gün sonra emzirmeye basladım fakat göğsümde yara oldu yine emziremedim ,sütümü sağıp verdim ,biraz hafifleyince acılarım yine emziriyordum
yaklaşık 1.5 aydır bu böyle devam ediyordu son birkaçgündür hiç emziremiyorum göğsümün kahverengi kısmından komple heryerine yayılan hatta koltuk altıma kadar varan şiddetli bir ağrım var göğsüm şişiyor sağmaya calışıyorum ve önceden günde 5 kez sağdığımda 150 cc yi bulan sütüm şimdi 50 cc anca çıkıyor
bana önerebileceğiniz bir şey varsa lütfen yardım edin bebeğimi doyasıya emzirmek istiyorum bulunduğum durum benı çok üzüyor yavrumu emzirmek istiyorum şuan aç kalmasın diye mamay başladım.acaba azalan sütüm tekrar çoğalırmı ve bu göğsümde çektiğim ağrıları sebebı nedir.kızım sadece sağ göğsümü emiyordu sol göğsümü hiç almadı .onda herhangi bi sorun yasamadım hanı emmıyo dıe sorun olur dıolardı ama onda olmadı.çok rica ediyorum sizden

canım bazen böyle ararlıklı olarak emziren kadınlarda içeride süt kaldığı için ve sağılamadığından dolayı mastit denilen bi hastalık meydana gelir.mastitte süt sağımı zorlaşır ve cidi derecede ağrı meydana gelir.antibiotik tedavisi ile geçmektedir.genel cerrahi bölümüne gidebilirsiniz.size verilen antibiotiği uygun zamana kadar kullanın.bu dönem içinde sütünüzü zor olduğunu biliyorum sağın.çünkü mastit süt birikmesi ile ortaya çıkar.sütünüzü sağın ama antibiotik kullandığınızdan sağdıklarınızı atın.bazen bebekler anneyi emmezler.meme başı vmez.evet her anne bebeğin ağzı uyum göstermez.bu gibi durumlarda beslemek için sütünüzü sağın ve biberonla verin derim.sonuçta anne sütü alacak önemli olan budur.sonra ayı tamamlanınca bebekler dahada aktifleşirler ozaman doğru bi zaman olabilir emzirmek için.sütünüzü şimdilik 2 saatte bir sağın.anne sütü dışarda 8 saat sebze rafında 24 saat ve buzlukta dondurucu bölümünde 1 yıla kadar saklanabilir.bu şekilde saklayabilirsiniz.sonra benmary yöntemi ile çözdürüp ileride sütünüz azaldığında bebeğinizi besleyebilirsiniz.sütü humananın stell_tea çayı arttırıyor.ayrıca bol suda tüketmenizi öneririm.meme başı çatlaklarından kurtulmak içinde lansinoh un göğüs ucu çatlakları için pomadı var bitkisel onu kullanabilirsiniz.bitkisel olduğundan çekinmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz.çok geçmiş olsun.sormak istediğiniz bişey olursa yardım edebilirim.

çok teşekkür ederim rojmin emzirmeye başladığım andan itibaren lansinoh kullandım .doktora gittim antibiyotik verildi kullandım geçmedi sonra başka bir doktora daha gittim bepanthen merhem verdi onuda kullandım fakat hiç bir değişiklik yok devlet hastanesine gittim ilk başta geçen ayın 17 sinde ultrason istedi onlarda bu ayın 16 sına gün verdiler .sütümü sürekli sağıyorum bende senın dedğin gibi sütümü alsında biberonlada olsun alsın dedim ama bu ara birden azalınca sütüm kesilcek korkusu sardı bırden benı
zaten söylediğim gibi tek göğsümü aldı kızım şimdi oda böle olunca hepten sütümü veremıcem korkusu sardı içimi .her mama verdiğimde içim acıyo .istemeyerek veriyorum mamayı.göğsüm böyle birde doğum yapalı 2.5 ay olmasına rağmen dikiş yerimin ufak bir kısmından iltihap geliyor o da korkutuyor benı onun içinde gitmem lazım doktora .

anladım mutlaka ultrasonunu yaptır.genel cerrahi dr göster.ya bide herkes anne sütü alacak die bişey yok.sıkma canını sen kafana taktıkça bu sefer daha beter sütün kaçacak.anne sütü almayan nice sağlıklı bebekler var üzme kendini.dikiş yeri içinse mutlaka dr git.ilerlerse dikişin iltihaplı bölgeden açılır.enfekte olursun.bu çok önemli.evet çocuk çok kıymetli ama sizde kıymetlisiniz anneleeeeeeeeeeer:) çünkü sizin onlara bakabilmeniz için sağlıklı dinç olmanız gerekiyo. öpüyorum:)

emzirirken arkadaşımızında dediği gibi göğüste biriken süt apse yapıyormuş ve ateş yaparmış doktorum söylemişti ama göğüsteki yaraları geçiricek çok etkili bi krem var adı garmastan içinde olan bir bitki göğüs ucu ve çevresindeki yaralara çok iyi geliyor ben doğum yaptıktan sonra bebeğim 1 gün emmedi ilk gece sütümü sağdık hastanedeki makinayla ilk o zaman başladı yaralar sonra ertesi günde emdi ve iyice arttı bebeklerin agızlarında bi salgı oluyoruş o göğsün yara olmasına sebeb oluyormuş bi sürü krem kullandım bebeğimi emzirirken canımın acısından ağlıyordum uyanmasın emmek istemesin diyordum artık komşum tavsiye etti garmastan kremi 30 liraya aldık ama 10 gün çektiğim acıyı 2 günde geçirdi kremi göğüsten temizlemek gerekmiyor çünkü bebeğe zarar vermiyormuş aksine ağzının pamucak olmasını engelliyormuş kesinlikle göğüs ucu yara olanlar kullanmalı çok etkili ve bitkisel.

canım sana cok acil önerilerimi söyleyeyim bende de aynı sorun oldu. gün içinde bol bol sıcak duş al. göğüslerine günde en az 10-15 kez sıcak kompres yap bu aradada pompayla sağmaya calış. göğüs uclarınada bol bol lansinoh sür. en gec 3 günde sorunun cözülür .sonrada dilediğince bebeğini emzir canım ben doğum yapalı 40 gün oldu. bir de doktora görün canım muhtemelen iltihaplılar. genel cerraha. bana augmentin vermişti süte ve bebeğe bi zararı yok. onunla iltihabı gecti. umarım sanada şifa olur canım. anlayamadığın yer olursa sor canım. bu dertten iyi anlarım

canım tıpa tıp aynı şeyleri yaşamışız. benim göğüslerimde şişti. iltihaptan dolayı süt kanalları tıkanıyor bebeğide emziremediğimiz için göğüsler şişip kalıyor . ben şişlikten hareket bile edemiyordum yatağa uzanamıyordum eğilemiyordum sanki her biri bir ton basıyor bendeki pompayla sağamadım ilk başta. hastaneye gittim elektrikli kolay olur diye. 1 damla bile gelmedi. sonra genel cerraha göründüm. o bile şaşırdı o kadar şişmesine augmentin verdi bi de yanında parol. cünkü bu iltihap ateşli hastalık yaparmış. ilaçlarla beraber deminde yazdığım gibi bol bol sıcak duş ve sıcak kompres. tıkalı olan kanallar böle acılırmış. ben günde 10 kez dusa girdim yarım saat bir saat kompres yaptım üstünede pompayla göğüslerimi sağmaya calıştım 3 günün sonunda şişliklerim inmeye başladı ağrısı gecti uclarındaki yaralar iyileşmeye başladı acım hafifleyince bebeğimi emzirmeye başladım ama yaklaşık iki hafta her emzirmeden sonra lansinoh kullandım şu an şişliklerim gecti ağrım gecti ve emzirirken hiç acım yok kremide bıraktım darısı başına umarım sana yardımcı olabilmişimdir canım

Sütünüzün kesilmesi için korkarsanız keilir stres yorgunluk en büyük dümanı emzirmenin gerilmeden emzirmeye çalışın gerildikçe bebeğiniz de gerilir ve emmez ben de yaşadım oğlum 4 aylıkken bir gün ağladım tecrübeli bir arkadaşım beni teselli etti akşam denediğim de olmuştu, neyse rezene çayı ve bol sıvı da tüketin sütünüz artar ve sevgiyle kalın :))

Herkese merabalar.. bendede sut fazlaligi var oglum emmiyo artil 1.5 yasina.kadar emdi 2 gun once birakti emmek istemedi ama hala cok sut var ve gogsumde sisti ve yatamaz hale geldim napcam bilemedim eger sutumu sagarsam tekrar gelir nasil tamamen biter acaba bileniz var mi ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…