merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 2.5 ay önce doğum yaptım.ilk başlarda sütüm gelmedi bebeğimi emziremedim.sonra sütüm geldi fakat bu seferde bebeğim almadı göğsümü.
bikaç gün sonra emzirmeye basladım fakat göğsümde yara oldu yine emziremedim ,sütümü sağıp verdim ,biraz hafifleyince acılarım yine emziriyordum
yaklaşık 1.5 aydır bu böyle devam ediyordu son birkaçgündür hiç emziremiyorum göğsümün kahverengi kısmından komple heryerine yayılan hatta koltuk altıma kadar varan şiddetli bir ağrım var göğsüm şişiyor sağmaya calışıyorum ve önceden günde 5 kez sağdığımda 150 cc yi bulan sütüm şimdi 50 cc anca çıkıyor
bana önerebileceğiniz bir şey varsa lütfen yardım edin bebeğimi doyasıya emzirmek istiyorum bulunduğum durum benı çok üzüyor yavrumu emzirmek istiyorum şuan aç kalmasın diye mamay başladım.acaba azalan sütüm tekrar çoğalırmı ve bu göğsümde çektiğim ağrıları sebebı nedir.kızım sadece sağ göğsümü emiyordu sol göğsümü hiç almadı .onda herhangi bi sorun yasamadım hanı emmıyo dıe sorun olur dıolardı ama onda olmadı.çok rica ediyorum sizden
canım bazen böyle ararlıklı olarak emziren kadınlarda içeride süt kaldığı için ve sağılamadığından dolayı mastit denilen bi hastalık meydana gelir.mastitte süt sağımı zorlaşır ve cidi derecede ağrı meydana gelir.antibiotik tedavisi ile geçmektedir.genel cerrahi bölümüne gidebilirsiniz.size verilen antibiotiği uygun zamana kadar kullanın.bu dönem içinde sütünüzü zor olduğunu biliyorum sağın.çünkü mastit süt birikmesi ile ortaya çıkar.sütünüzü sağın ama antibiotik kullandığınızdan sağdıklarınızı atın.bazen bebekler anneyi emmezler.meme başı vmez.evet her anne bebeğin ağzı uyum göstermez.bu gibi durumlarda beslemek için sütünüzü sağın ve biberonla verin derim.sonuçta anne sütü alacak önemli olan budur.sonra ayı tamamlanınca bebekler dahada aktifleşirler ozaman doğru bi zaman olabilir emzirmek için.sütünüzü şimdilik 2 saatte bir sağın.anne sütü dışarda 8 saat sebze rafında 24 saat ve buzlukta dondurucu bölümünde 1 yıla kadar saklanabilir.bu şekilde saklayabilirsiniz.sonra benmary yöntemi ile çözdürüp ileride sütünüz azaldığında bebeğinizi besleyebilirsiniz.sütü humananın stell_tea çayı arttırıyor.ayrıca bol suda tüketmenizi öneririm.meme başı çatlaklarından kurtulmak içinde lansinoh un göğüs ucu çatlakları için pomadı var bitkisel onu kullanabilirsiniz.bitkisel olduğundan çekinmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz.çok geçmiş olsun.sormak istediğiniz bişey olursa yardım edebilirim.
çok teşekkür ederim rojmin emzirmeye başladığım andan itibaren lansinoh kullandım .doktora gittim antibiyotik verildi kullandım geçmedi sonra başka bir doktora daha gittim bepanthen merhem verdi onuda kullandım fakat hiç bir değişiklik yok devlet hastanesine gittim ilk başta geçen ayın 17 sinde ultrason istedi onlarda bu ayın 16 sına gün verdiler .sütümü sürekli sağıyorum bende senın dedğin gibi sütümü alsında biberonlada olsun alsın dedim ama bu ara birden azalınca sütüm kesilcek korkusu sardı bırden benı
zaten söylediğim gibi tek göğsümü aldı kızım şimdi oda böle olunca hepten sütümü veremıcem korkusu sardı içimi .her mama verdiğimde içim acıyo .istemeyerek veriyorum mamayı.göğsüm böyle birde doğum yapalı 2.5 ay olmasına rağmen dikiş yerimin ufak bir kısmından iltihap geliyor o da korkutuyor benı onun içinde gitmem lazım doktora .
merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 2.5 ay önce doğum yaptım.ilk başlarda sütüm gelmedi bebeğimi emziremedim.sonra sütüm geldi fakat bu seferde bebeğim almadı göğsümü.
bikaç gün sonra emzirmeye basladım fakat göğsümde yara oldu yine emziremedim ,sütümü sağıp verdim ,biraz hafifleyince acılarım yine emziriyordum
yaklaşık 1.5 aydır bu böyle devam ediyordu son birkaçgündür hiç emziremiyorum göğsümün kahverengi kısmından komple heryerine yayılan hatta koltuk altıma kadar varan şiddetli bir ağrım var göğsüm şişiyor sağmaya calışıyorum ve önceden günde 5 kez sağdığımda 150 cc yi bulan sütüm şimdi 50 cc anca çıkıyor
bana önerebileceğiniz bir şey varsa lütfen yardım edin bebeğimi doyasıya emzirmek istiyorum bulunduğum durum benı çok üzüyor yavrumu emzirmek istiyorum şuan aç kalmasın diye mamay başladım.acaba azalan sütüm tekrar çoğalırmı ve bu göğsümde çektiğim ağrıları sebebı nedir.kızım sadece sağ göğsümü emiyordu sol göğsümü hiç almadı .onda herhangi bi sorun yasamadım hanı emmıyo dıe sorun olur dıolardı ama onda olmadı.çok rica ediyorum sizden
canım sana cok acil önerilerimi söyleyeyim bende de aynı sorun oldu. gün içinde bol bol sıcak duş al. göğüslerine günde en az 10-15 kez sıcak kompres yap bu aradada pompayla sağmaya calış. göğüs uclarınada bol bol lansinoh sür. en gec 3 günde sorunun cözülür .sonrada dilediğince bebeğini emzir canımben doğum yapalı 40 gün oldu. bir de doktora görün canım muhtemelen iltihaplılar. genel cerraha. bana augmentin vermişti süte ve bebeğe bi zararı yok. onunla iltihabı gecti. umarım sanada şifa olur canım. anlayamadığın yer olursa sor canım. bu dertten iyi anlarım
çok teşekkür ederim rojmin emzirmeye başladığım andan itibaren lansinoh kullandım .doktora gittim antibiyotik verildi kullandım geçmedi sonra başka bir doktora daha gittim bepanthen merhem verdi onuda kullandım fakat hiç bir değişiklik yok devlet hastanesine gittim ilk başta geçen ayın 17 sinde ultrason istedi onlarda bu ayın 16 sına gün verdiler .sütümü sürekli sağıyorum bende senın dedğin gibi sütümü alsında biberonlada olsun alsın dedim ama bu ara birden azalınca sütüm kesilcek korkusu sardı bırden benı
zaten söylediğim gibi tek göğsümü aldı kızım şimdi oda böle olunca hepten sütümü veremıcem korkusu sardı içimi .her mama verdiğimde içim acıyo .istemeyerek veriyorum mamayı.göğsüm böyle birde doğum yapalı 2.5 ay olmasına rağmen dikiş yerimin ufak bir kısmından iltihap geliyor o da korkutuyor benı onun içinde gitmem lazım doktora .