• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziren anneler bir bakar mısınız?

Canim 45 günlük bebeğin sütünü 17 aylik kızına verme, nedeni de şu, o besin 45 günlük bebek için salgilaniyor, besin degerleri 45 günlük bebek bunyesine uygun v.s
Yani 17 aylik bebeğin boş besinle karnini dolduruyor diye düşün.
Benim sütüm ilk 1 ay aşırı çoktu sağıp göğsümü rahatlatmasam şip şip damlıyordu ayrıca anne sütü dünyada eşsiz bir besin bir bebek için ve ilk gelen kolostrum sütü en kaliteli yağlı süt besin değeri çok çok fazla ve benim 17 aylık kızım bunu hergün bardak bardak içti düşünün o yönden çok şanslı kızlarım var siz araştırın biraz bu konuyu derim öyle yorum yazın ha sizin sütünüz yetmedi de kıskançlıktan öyle dediyseniz üzüldüm adınıza birde yorumlarda bulunan takviyeleri aldım 2 gündür kullanıyorum bugün yine büyük kızıma yarım biberona yakın süt sağabildim takviye kullanmak çok önemliymiş yazanlara teşekkürler

Bende de oluyor ara ara dogumdan beri multivitamin kullanıyorum yurtdışındayım emzirenler için önerilen Pregnacare breastfeeding vitaminleri içeriğine bakıp benzerlerini bulabilirsiniz. Ayrıca D3k2 alıyorum . Şimdi kolojene ve magnezyuma başladım

Anne sütünün kıymetsiz olduğunu kim söyledi??? Okudugunuzu biraz anlayarak okuyun lutfen!! Ben şu an bebeğimi emziriyorum.
Konu sahibinin Yeni bir bebegi var ve sütünün 17 aylik bebeginede verdigini söyledi. Anne sütü son dogumundan itibaren yeniden salgilanir yani son bebeğe göre o bebeğin ihtiyacına göre hatta bebek hastayken daha farkli salgilanir, besin degerini vücut o bebeğe yetecek kadar salgilar, bilmiyorsanız birsürü makaleler var okuyun.
Bunu sadece Google den kopyaliyorum fikir olsun sana.

Anne sütü aylara göre değişir mi?

Sütün içeriği aylara göre hatta gün içinde bile değişebilir. İlk aydaki sütün içeriği 3. aydan daha farklı olur.

kısaca bebeğin ihtiyacına göre değişiyor, besin degeride ona göre salgilaniyor, Anne demiş zaten sütüm azaldı diye, eskiden coktu çünkü buyuk bebeğe sut veriyordu simdi küçük bebeğini doyurabilecek kadar salgilaniyir. Umarim aciklayici olmuştur. Nokta....
dedi bebeğini sadece mamayla büyüten kıskanç anne

Aralari 32 ay olan bebeğe istersen bilincsizce verebilirsin zehirlenmezler zaten ama sen bir yanlis yaptın diye baskalarinin da yanlis yapmasini destekliyorsun su an. Buyuk olanin gereksiz midesini doldurmussun hele ki diger bebeğin birkaç aylikken yazik.
17 aylık bebegin karni neredeyse boş besinle doluyor hanimefendi, git hangi doktora sorarsan sor, birde biberon ile, hani memesini verse belki huzur alir bebek derim ama yok yani gereksiz.
Siz Yanlış yaptığınız icin savundugunuzun farkindaydim, Yanlış yapmişsin kabul et🥲
bilgisizlik budur işte hanımlar bakın görün anne sütüne ısrarla boş desin diyor yaa cahillik kıskançlıkla birleşince böyle oluyor işte birazdan kimse bebeğini asla emzirmesin çünkü ben emziremdim yazacak

10 aylik kizim. Hamileligimden bu yana multivitamin kullandim. Kizim 6-7 aylik oldugunda, aniden cok halsiz hissetmeye basladim kendimi. Oturup kalktigimda basim donuyordu. Kan testi yapildi, D vitamini seviyem yerlerde cikti. D vitamini takviyesi yapildi.
Evet benim de sonradan oldu.oturup kalkarken gözüm kararıyor benim de kesin D vitamini eksikliğim var hala.

Oğlum yakında iki olacak inanın bende öyleydim ama kendimle inatlaştım devam etmek konusunda emzirmeye. Ve açıkcası psikolojik olarak bana aşırı iyi geldi. Halsiz kalsam çarpıntım olsada bırakmadım. D3 c ve çinko kullandım. Diğer multi vitamin haplar midemi mahvediyor kullanamam öyle şeyler. Bildiğin kahvaltılık gevrek yedim çocuklar gibi. Çünkü enerji veriyordu. Ve çok acıkıyorum. Şuan sütüm epey azaldı. Oğluma anlatmaya başladım yakında mamişler biticek ama üzülme ben sana gece ayran yapacağım diyerek alışma sürecine sokuyorum. Emzirmek çok güzel şey. Ben bıraktıracağım için üzülüyorum. Ama öteki türlü de halsiz kalıyorum. Takviyeler olmasa eminim daha kötü olurdum. Ve kansızlık çok etkiliyor ben kanı biraz düzeltince kendime geldim.
Evet ben de ısrarla 2 yaşına kadar vermek istiyorum. Yoksa çoktan bırakırdım emzirmeyi seviyorum ama yorgunluk çekilecek gibi olmuyor.ben de çok acikiyorum hamileyken bu kadar canım istemezdi tatlı tuzlu resmen aşeriyorum desem yeridir. kansızlığa çözüm bulacağım anca böyle çözebilirim bugün eczaneye gideceğim ne varsa alacağım 😄

bilgisizlik budur işte hanımlar bakın görün anne sütüne ısrarla boş desin diyor yaa cahillik kıskançlıkla birleşince böyle oluyor işte birazdan kimse bebeğini asla emzirmesin çünkü ben emziremdim yazacak
Once okdugunu idrak ettigine emin ol sonra yorum yap. Okumuş cahiller çoğaldı sen gibi. Hele boyle bir konuda Kıskançlık yapabilecek bir Anne varmidir yani gerçekten inanmıyorum.
Kör kendinden bilir derler ya, kiskanc bir karakter oldugunuz yorunlarinizdan belli.
Dusunki sütüm olmasaydi bebeğimi emziremeseydim bunlar beni nasil etkilerdi bilmiyorum. En buyuk cahillik bu dur işte, yazik.

Once okdugunu idrak ettigine emin ol sonra yorum yap. Okumuş cahiller çoğaldı sen gibi. Hele boyle bir konuda Kıskançlık yapabilecek bir Anne varmidir yani gerçekten inanmıyorum.
Kör kendinden bilir derler ya, kiskanc bir karakter oldugunuz yorunlarinizdan belli.
Dusunki sütüm olmasaydi bebeğimi emziremeseydim bunlar beni nasil etkilerdi bilmiyorum. En buyuk cahillik bu dur işte, yazik.
Anne sütüne boş besin diyen sensin cahillik de budur kıskançlık da budur boş yorum da budur üzgünüm bana laf yetiştirene kadar bi doktora görün sinirlerin epey gerilmiş

Anne sütüne boş besin diyen sensin cahillik de budur kıskançlık da budur boş yorum da budur üzgünüm bana laf yetiştirene kadar bi doktora görün sinirlerin epey gerilmiş
15 yasindamisin nesin sen ya🥲
Anlamiyorsun ama yine son kez kısa ve oz yazacam belki bu defa anlarsin🤣
45 günlük bebek için salgilanan süt 17 aylik bebegin ihtiyacini aslaaa karşilamiyor.
Yani sen diyorsunki örneğin sutteki Enerji miktari olarak 45 günlüğe ve 17 aylik bebeğe ayni enerji miktari yeter dimi🤣🤣🤣 okey yanlışlarinda boğul ne diyeyim.

15 yasindamisin nesin sen ya🥲
Anlamiyorsun ama yine son kez kısa ve oz yazacam belki bu defa anlarsin🤣
45 günlük bebek için salgilanan süt 17 aylik bebegin ihtiyacini aslaaa karşilamiyor.
Yani sen diyorsunki örneğin sutteki Enerji miktari olarak 45 günlüğe ve 17 aylik bebeğe ayni enerji miktari yeter dimi🤣🤣🤣 okey yanlışlarinda boğul ne diyeyim.
Ben sizin anlama güçlüğü çektiğinizi okuduğunuzu pek idrak edemediğinizi düşünmeye başladım bakın ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlatayım daha da olmazsa benden bu kadar. Bakın 45 günlük bebek tüm ihtiyaçlarını anne sütünden karşılar bunu bi öğrenin bu 1. İkincisi benim gibi sütü çok olan anneler eğer 2.bebeği varsa 2yaşını doldurmayan o fazla sütü sağıp veya normal emzirerek diğer bebeğine pekâlâ içirebilir kapiş? Ve ne olursa olsun anne sütündeki antikorlar her iki bebeğide beslemeye bağışıklığını korumaya devam eder.

Değerlerinize bir baktırın, protein ağırlıklı beslenin ve suyu normal insandan bir tık fazla tüketin bence. Ben kızımı doğurunca ( oğlum ile aralarında 16 ay var. Oğlumu da emzirmeye devam etmiştim. Oğlum iki yaşına gelince bıraktım emzirmeyi. Bende sizin dediğiniz gibi bir durum hiç olmadı.
Oğlunuzda lohusa zamanı emzirirken ishal olmuş muydu? 20 aylık büyüğüm 14 günlük küçüğüm var. 4 gündür ishal problemi yaşıyoruz. Bu normal mi? Anne sütü böyle bir şey yapar mı?

Hanımlar biz 16. Ayımıza girdik ve ben hala emziriyorum. Bir de aşırı meme bağımlısı oğlum. 2 yaşa kadar emzirmeyi düşünüyorum bebeğimi. Ama çok halsiz ve yorgun hissediyorum gün içinde. Yemek yapmaya, iş yapmaya hiç halim kalmıyor. Sizde de böyle oluyor mu? Bundan birkaç ay önce D vitamini, kalsiyum eksikliğim çıkmıştı, ilaç kullandım ama hala devam ediyor. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu durumla?
15. Aydan bildiriyorum. Net bir sekilde azaltacaksiniz baska yolu yok. Ben emzirmekten igrenir olmustum gunde 20-30 kez istiyo ve bi firt cekip birakiyodu. Once belli saatlere sonra Yemeklerden sonralara olarak azalttim. Ilk gun huysuzlandi ikinci gun o istemeden verince mutlu oldu saati geldiginde. Sonra da emzirerek uyutmayi kestim en son da gece emzirmeyi. Bunlarin hepsini iki hafta icinde yaptim. Ama bebegim cabuk adapte olabilen bi cocuk. Sizinkinde biraz surerse de yilmayin. Simdi gunde 4 kez emiyor. 3 ogun sonrasi ve uyku rutininde. Simdi min 10 dk emiyor ve mutlu mesut bi hale dondu. Ben onu ozluyorum o beni ozluyor. Bakisiyoruz oksuyoruz birbirimizi. Cok daha saglikli oldu. Umut var:) devam

15. Aydan bildiriyorum. Net bir sekilde azaltacaksiniz baska yolu yok. Ben emzirmekten igrenir olmustum gunde 20-30 kez istiyo ve bi firt cekip birakiyodu. Once belli saatlere sonra Yemeklerden sonralara olarak azalttim. Ilk gun huysuzlandi ikinci gun o istemeden verince mutlu oldu saati geldiginde. Sonra da emzirerek uyutmayi kestim en son da gece emzirmeyi. Bunlarin hepsini iki hafta icinde yaptim. Ama bebegim cabuk adapte olabilen bi cocuk. Sizinkinde biraz surerse de yilmayin. Simdi gunde 4 kez emiyor. 3 ogun sonrasi ve uyku rutininde. Simdi min 10 dk emiyor ve mutlu mesut bi hale dondu. Ben onu ozluyorum o beni ozluyor. Bakisiyoruz oksuyoruz birbirimizi. Cok daha saglikli oldu. Umut var:) devam
Ne mutlu size. Çok güldüm bir fırt çekip bırakmasına 😄 simdilik azaltmaya çalışıyorum ve gündüz beslenmesi kötü olduğu için gündüzü azaltmaya karar verdim deniyoruz şimdilik. İstediğinde dikkatini dağıtacak bir oyun oynuyoruz sonra acıkınca atıştırmalık veriyorum. Gece de en azından emsin dedim gündüz çok yemediği için. Bir de diş çıkarma dönemine girdi yine bir dişi kaç günde çıkarıyor mahfoluyor anca memeyle sakinlesiyor.

Merhabalar 1 buçuk 2 yaş erkek bebek kıyafetlerine ihtiyacım var lütfen yardım edin bebeklerinize giydirip kullanmadiginiz kıyafetlerden de olur yardımcı olur lütfen

Back