• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziren anneler bir bakar mısınız?

Hanımlar biz 16. Ayımıza girdik ve ben hala emziriyorum. Bir de aşırı meme bağımlısı oğlum. 2 yaşa kadar emzirmeyi düşünüyorum bebeğimi. Ama çok halsiz ve yorgun hissediyorum gün içinde. Yemek yapmaya, iş yapmaya hiç halim kalmıyor. Sizde de böyle oluyor mu? Bundan birkaç ay önce D vitamini, kalsiyum eksikliğim çıkmıştı, ilaç kullandım ama hala devam ediyor. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu durumla?
Değerlerinize bir baktırın, protein ağırlıklı beslenin ve suyu normal insandan bir tık fazla tüketin bence. Ben kızımı doğurunca ( oğlum ile aralarında 16 ay var. Oğlumu da emzirmeye devam etmiştim. Oğlum iki yaşına gelince bıraktım emzirmeyi. Bende sizin dediğiniz gibi bir durum hiç olmadı.

Kızım 26 aylık. Gece ve gündüz emzirmeye devam ediyorum. Özellikle 16-20 ay arası memeye çok düşkündü. Bütün gün yatakta emiyor keyif yapıyordu. Ben o dönem emzirme dönemi için olan eczanelerde satılan takviyelerden kullandım. İlk kutudan sonra etkisini görmeye başladım. Bu şekilde 3-4 kutu kullandım. Tabi beslenme düzeni de burada önemli. Hala öğün atladığım zamanlar veya karbonhidratı fazla kaçırdığımda halsizlik, isteksizlik hissediyorum.

Ya aslında çocuk büyütmek evet madem bu kadar zor o yüzden ikisi arada büyüsün tek seferde.ilerde tam ilkini büyüttük derken sil baştan yine ugrasmayalim diyorum 🤣 o yüzden.
Aynı şeyi düşünüyorum. Ben de planlı bir gebelik yaşamıyorum şu an ama düşüncem hep bu yöndeydi. Oğlum 22 aylık, karnimdaki bebeğim 3 aylık

Kızım 26 aylık. Gece ve gündüz emzirmeye devam ediyorum. Özellikle 16-20 ay arası memeye çok düşkündü. Bütün gün yatakta emiyor keyif yapıyordu. Ben o dönem emzirme dönemi için olan eczanelerde satılan takviyelerden kullandım. İlk kutudan sonra etkisini görmeye başladım. Bu şekilde 3-4 kutu kullandım. Tabi beslenme düzeni de burada önemli. Hala öğün atladığım zamanlar veya karbonhidratı fazla kaçırdığımda halsizlik, isteksizlik hissediyorum.
Evet benimki de aşırı düşkün memeye yani açlıktan emmiyor yemek yese bile keyif yapmak istiyor geceleri emzik gibi ağzında uyumak ister çoğu zaman. Eczaneden alacağım bu emzirme takviye haplardan aynı zamanda kan değerlerime de baktiracagim. Protein içerikli besleniyorum aslında ama yanında hep karbonhidrat olur mesela gidip ıspanak brokoli yapıp yemem öyle. beslenme seklimi değiştirmem gerekiyor aynı zamanda. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Aynı şeyi düşünüyorum. Ben de planlı bir gebelik yaşamıyorum şu an ama düşüncem hep bu yöndeydi. Oğlum 22 aylık, karnimdaki bebeğim 3 aylık
Planlı ya da plansız boşverin iyi tarafından bakın bir arada büyüyecekler bence çok güzel bir şey.🌸 Biz de biraz cesaret edersek ikinciyi yapacağız olursa tabii. Birlikte büyütüp tek seferde kurtulalım diyoruz. Bu zorlukları tekrar yaşamak istemem 5-6 yıl sonra.

Değerlerinize bir baktırın, protein ağırlıklı beslenin ve suyu normal insandan bir tık fazla tüketin bence. Ben kızımı doğurunca ( oğlum ile aralarında 16 ay var. Oğlumu da emzirmeye devam etmiştim. Oğlum iki yaşına gelince bıraktım emzirmeyi. Bende sizin dediğiniz gibi bir durum hiç olmadı.
Ne güzel zorlanmamışsınız. Aslında protein içerikli beslensem de yanında hep bir karbondihrat oluyor patates makarna gibi.öyle pek sebze yemeği sevmiyorum ama artık yemek düzenimi değiştirmeye karar verdim teşekkür ederim 🌸

Evet benimki de aşırı düşkün memeye yani açlıktan emmiyor yemek yese bile keyif yapmak istiyor geceleri emzik gibi ağzında uyumak ister çoğu zaman. Eczaneden alacağım bu emzirme takviye haplardan aynı zamanda kan değerlerime de baktiracagim. Protein içerikli besleniyorum aslında ama yanında hep karbonhidrat olur mesela gidip ıspanak brokoli yapıp yemem öyle. beslenme seklimi değiştirmem gerekiyor aynı zamanda. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Rica ederim. Kan değerlerine baktırmanız iyi olur dediğiniz gibi. Doktorunuz yönlendirir zaten sizi. Bu dönemde ayrılık kaygısı da yaşanıyor. Biraz onun da etkisi olabilir.

Böyle birşey yok, yanlış yönlendirmeyin. Anne sütü çok kıymetli
Anne sütünün kıymetsiz olduğunu kim söyledi??? Okudugunuzu biraz anlayarak okuyun lutfen!! Ben şu an bebeğimi emziriyorum.
Konu sahibinin Yeni bir bebegi var ve sütünün 17 aylik bebeginede verdigini söyledi. Anne sütü son dogumundan itibaren yeniden salgilanir yani son bebeğe göre o bebeğin ihtiyacına göre hatta bebek hastayken daha farkli salgilanir, besin degerini vücut o bebeğe yetecek kadar salgilar, bilmiyorsanız birsürü makaleler var okuyun.
Bunu sadece Google den kopyaliyorum fikir olsun sana.

Anne sütü aylara göre değişir mi?

Sütün içeriği aylara göre hatta gün içinde bile değişebilir. İlk aydaki sütün içeriği 3. aydan daha farklı olur.

kısaca bebeğin ihtiyacına göre değişiyor, besin degeride ona göre salgilaniyor, Anne demiş zaten sütüm azaldı diye, eskiden coktu çünkü buyuk bebeğe sut veriyordu simdi küçük bebeğini doyurabilecek kadar salgilaniyir. Umarim aciklayici olmuştur. Nokta....

Böyle birşey yok, yanlış yönlendirmeyin. Anne sütü çok kıymetli
Bunuda herseyi bilen size gondermek istedim.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nevin Aykol, anne sütünün önemi ile ilgili şu bilgileri verdi:

Her annenin sütü, kendi bebeğinin gereksinimlerine göre uygun miktar ve niteliktedir. Örneğin, prematüre doğum yapmış annenin sütünün içeriği, diğerlerine göre farklıdır.

Yukaridaki okudugun örnegi yıllarca tip okumuş bir dr yazdi ben degil. Daha farkli yazilari da Okursan birazcık aaa evet ya mantik olarakta cok basitmiş gerçekten doğruymuş diyeceksin ve böyle birseye itiraz ettigine şaşıracaksın :cool:

10 aylik kizim. Hamileligimden bu yana multivitamin kullandim. Kizim 6-7 aylik oldugunda, aniden cok halsiz hissetmeye basladim kendimi. Oturup kalktigimda basim donuyordu. Kan testi yapildi, D vitamini seviyem yerlerde cikti. D vitamini takviyesi yapildi.

Bunuda herseyi bilen size gondermek istedim.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nevin Aykol, anne sütünün önemi ile ilgili şu bilgileri verdi:

Her annenin sütü, kendi bebeğinin gereksinimlerine göre uygun miktar ve niteliktedir. Örneğin, prematüre doğum yapmış annenin sütünün içeriği, diğerlerine göre farklıdır.

Yukaridaki okudugun örnegi yıllarca tip okumuş bir dr yazdi ben degil. Daha farkli yazilari da Okursan birazcık aaa evet ya mantik olarakta cok basitmiş gerçekten doğruymuş diyeceksin ve böyle birseye itiraz ettigine şaşıracaksın :cool:
Hanımefendi diğer mesajınızda bol ünlemli nokta bitti tarzı yazmışsınız.
Mesajım da yanlış yönlendirmeyin dedim çünkü 17 aylık bebeğe verilmez demişsiniz. Ve dediğiniz YANLIŞ. sütünü büyük olan içebilir.
Sütün içeriğinin değiştiğini biliyorum. Hatta inanır mısınız bebek hastaysa bile değişiyor.
Burada dikkat edilmesi gereken küçük bebektir. Mesela arkadaşınızin 3 aylık bebeği var . Sizinde 17 aylık. Siz sütünüzu 3 aylık olana veremezsiniz.
Ben araları 32 ay olan çocuklarımı 15 ay tandem emzirmis bir anneyim. Yani küçük doğdugunda büyük 32 aylıktı ve 15 ay beraber emdiler.
Emzirme ve süt konusunda yeterince bilgim var.
Bence siz okuduğunuzu iyi anlayın

Teşekkür ederim içimi rahatlattınız gerçekten. Evde iş yapamayinca çocuğuma yetemedigimi bile düşündürüyor bu yorgunluk. Bazen parka götürmeye bile üşeniyorum.Takviye vitamin alıp sabredeceğim artık.
Fındık ceviz badem gibi enerji verecek şeyler tüketmeye çalışın. Anason ve rezene çayı içmenizide tavsiye ederim. Yemeklerini kimyon atın hatta 1 bardak suya 2 çay kaşığı kimyon koyup kaynatıp için. Sütü artırıyor ve sütünüzden bebeğinize geçerek gaz sıkıntılarını rahatlatıyor.

Hanımefendi diğer mesajınızda bol ünlemli nokta bitti tarzı yazmışsınız.
Mesajım da yanlış yönlendirmeyin dedim çünkü 17 aylık bebeğe verilmez demişsiniz. Ve dediğiniz YANLIŞ. sütünü büyük olan içebilir.
Sütün içeriğinin değiştiğini biliyorum. Hatta inanır mısınız bebek hastaysa bile değişiyor.
Burada dikkat edilmesi gereken küçük bebektir. Mesela arkadaşınızin 3 aylık bebeği var . Sizinde 17 aylık. Siz sütünüzu 3 aylık olana veremezsiniz.
Ben araları 32 ay olan çocuklarımı 15 ay tandem emzirmis bir anneyim. Yani küçük doğdugunda büyük 32 aylıktı ve 15 ay beraber emdiler.
Emzirme ve süt konusunda yeterince bilgim var.
Bence siz okuduğunuzu iyi anlayın
Aralari 32 ay olan bebeğe istersen bilincsizce verebilirsin zehirlenmezler zaten ama sen bir yanlis yaptın diye baskalarinin da yanlis yapmasini destekliyorsun su an. Buyuk olanin gereksiz midesini doldurmussun hele ki diger bebeğin birkaç aylikken yazik.
17 aylık bebegin karni neredeyse boş besinle doluyor hanimefendi, git hangi doktora sorarsan sor, birde biberon ile, hani memesini verse belki huzur alir bebek derim ama yok yani gereksiz.
Siz Yanlış yaptığınız icin savundugunuzun farkindaydim, Yanlış yapmişsin kabul et🥲

Aralari 32 ay olan bebeğe istersen bilincsizce verebilirsin zehirlenmezler zaten ama sen bir yanlis yaptın diye baskalarinin da yanlis yapmasini destekliyorsun su an. Buyuk olanin gereksiz midesini doldurmussun hele ki diger bebeğin birkaç aylikken yazik.
17 aylık bebegin karni neredeyse boş besinle doluyor hanimefendi, git hangi doktora sorarsan sor, birde biberon ile, hani memesini verse belki huzur alir bebek derim ama yok yani gereksiz.
Siz Yanlış yaptığınız icin savundugunuzun farkindaydim, Yanlış yapmişsin kabul et🥲
Şaka mısıniz hanımefendi, asıl siz ısrarla yanlışı savunuyorsunuz. İki farklı kadın doğum doktorum, artı çocuk doktoru gebelikte ve gebelik sonrası emzirme de sakınca yoktur dedi.
Bana makale makale diyip durmuşsunuz, asıl siz biraz araştırın.
Bilinçsiz olan da sizsiniz, daha fazla muhatap olmayacağım sizinle. Çünkü gerçekten bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz

C Cevizlipeynir hatta inanırsınız ben sizden önce bunu size yazmışım.
Bu nedir biliyormusunuz? Mesajları okumadiginiz yada okuduğunuzu anlamadiginizin kanıtıdır :duduk:
çocukları uyuturken hızlıca okudum sonra cevap yazdım.Gözümden kaçmış ama ben yine de yazdıklarınizi özet geçeyim bakalım idrak sorunum falan var mi, mental düzeyim nasıl, siz bir bakın, karar verin.
Gerçi bana daha çok siz benim yazdıklarımı satır satır ve tekrar tekrar okuyup nereden vurabilirim diye düşünüyor gibi geldiniz ama neyse...
Özetle, kardeş iki çocuğa anne sütünü rahatlıkla verebilir, ikisini emzirebilir, özel bir durum yoksa gebelikte diğer çocuğunu emzirebilir.
Selametle

ben yine de yazdıklarınizi özet geçeyim bakalım idrak sorunum falan var mi, mental düzeyim nasıl, siz bir bakın, karar verin.
Bakip karar verecektim ama hani özet yok ortada 🤣🤣🤣 yazarken bile bir önceki satirini unutiyor olabilirmisin🥲
Neyse yorgunsundur hadi tammam tamam ama birdaha bebişin olursa sütünü bir büyüğüne verme sen yinede.
Selametle

Bakip karar verecektim ama hani özet yok ortada 🤣🤣🤣 yazarken bile bir önceki satirini unutiyor olabilirmisin🥲
Neyse yorgunsundur hadi tammam tamam ama birdaha bebişin olursa sütünü bir büyüğüne verme sen yinede.
Selametle
İnsan hazır olduğunda bilginin geldiğine inanırım, o yüzden ne söylesem boş 🙋‍♀️

Hanımlar biz 16. Ayımıza girdik ve ben hala emziriyorum. Bir de aşırı meme bağımlısı oğlum. 2 yaşa kadar emzirmeyi düşünüyorum bebeğimi. Ama çok halsiz ve yorgun hissediyorum gün içinde. Yemek yapmaya, iş yapmaya hiç halim kalmıyor. Sizde de böyle oluyor mu? Bundan birkaç ay önce D vitamini, kalsiyum eksikliğim çıkmıştı, ilaç kullandım ama hala devam ediyor. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu durumla?
Oğlum yakında iki olacak inanın bende öyleydim ama kendimle inatlaştım devam etmek konusunda emzirmeye. Ve açıkcası psikolojik olarak bana aşırı iyi geldi. Halsiz kalsam çarpıntım olsada bırakmadım. D3 c ve çinko kullandım. Diğer multi vitamin haplar midemi mahvediyor kullanamam öyle şeyler. Bildiğin kahvaltılık gevrek yedim çocuklar gibi. Çünkü enerji veriyordu. Ve çok acıkıyorum. Şuan sütüm epey azaldı. Oğluma anlatmaya başladım yakında mamişler biticek ama üzülme ben sana gece ayran yapacağım diyerek alışma sürecine sokuyorum. Emzirmek çok güzel şey. Ben bıraktıracağım için üzülüyorum. Ama öteki türlü de halsiz kalıyorum. Takviyeler olmasa eminim daha kötü olurdum. Ve kansızlık çok etkiliyor ben kanı biraz düzeltince kendime geldim.

Back