Emziremiyorum 🥹

Orangegreysky

🧡🍊🥕
Pro Üye
12 Temmuz 2022
24.486
88.732
Hanıığmlar selamlar, direkt konuya giriyorum emziremiyorum. Bebo bi kere emiyor heh diyorum tamam, bi sonrakinde emmiyor.
Bazen uyandıramıyorum, ayağını çimdik üstünü açma yüzünde ıslak pamuk gezdirme hepsini yapıyorum cıks, koltukta yatırınca ağlıyor onu deniyorum bazen hani ağlarsa meme de ister diye bazen tutuyor bazen tutmuyor ağlamayıp uyuyor yine.
2 saatte 1 alarm kuruyorum bazen halim olmuyor 3 yapıyorum, dün baktım ağlamıyor 3.5 saat sonra uyandım hala ağlamıyodu bıraksam 4-5 geçecek gibiydi ki zarla zorla bi iki cok yapması dışında emmedi de en son mama verdik, hesaplarsam 4 saati geçmiştir açlığı.
Bazen de memeyle savaşa giriyor resmen. Serum fizyolojik sıkıyorum burnuna biraz rahatlatıyor az tıkanık burnu, altını alıyoruz savaşı öyle azalıyor ama bitmiyor yani. 11 günlük olduk bugün.
Sol memeyi çok zor alıyor tesadüf alırsa aldı yani yoksa cıks hiç oralı değil. Kısacası emzirmeyle ilgili zibilyon tane sorunumuz var ve canım sıkılıyor çok. Strese girmemeye çalışıyorum benim stresimi hisseder diye, emmiyorsa sağıp veriyorum ama nihayetinde üzülüyorum da. Var mı bi öneriniz yoksa emzirme danışmanlığı alacağım

Sağlık ocağındaki ebeler aslında gösterir bir gitsen mi uygulamalı denersin? Tarifleri deneyimleri eminim okumuşsundur izlemişsindir pratik lazım biraz. Bir de bebişin çenesi zayıf ise yoruluyordu.

Sağlık ocağındaki ebeler aslında gösterir bir gitsen mi uygulamalı denersin? Tarifleri deneyimleri eminim okumuşsundur izlemişsindir pratik lazım biraz. Bir de bebişin çenesi zayıf ise yoruluyordu.
Bazen aralıksız yarım saat emebiliyor, aynı pozisyonu tutmaya çalışıyorum her seferinde. Doktor 15-15 dk yap iki memeye de dediği için bi memede 15 dk dolunca diğerine almak istiyorum ama diğerini de tutmuyor derken boşa almış oluyorum. 2 saat sonra bu sefer az önce hiç emmemiş gibi emmeyi unutmuş gibi hiç meme tutmamaya başlıyor. Anlamadım ben

Bir iki haftaya düzelir diye tahmin ediyorum. Sen sezaryen için 38 de gitmiştin. Ondan olabilir çene kasları yoruluyordur. Koltuk altına al emmediği memede bir de öyle dene bakalım. Emme refleksi tam oluşmadı ise olabilir. Bir arkadaşım 35'te doğum yapmıştı emme refleksi 3-4 hafta sonra gelmişti bebeğe. Çünkü çenesi tam gelişmemişti. Şırınga ile beslemişti

Kaşıkla beslemek alışkanlık yapar mı ki, kaşığa mı alıştı diyorum bi yandan fa

kaç kilo doğmuştu orange? minik doğan bebolar çok çabuk yoruluyor efektif ememiyor az daha büyüyene kadar.

Bende kaşıkla besleme yaptım hiç bırakmadı memeyi. . Emzirme konusundan emzirme danışmanından yardım alabilirsiniz. Ama yenidoğan bebekler hep uyku halinde olur uyandırıp aktif emmesini sağlayın. Mutlaka son sütü almasını sağlayın 30 dk emzirin digerinide 30 dk zaten çenesi kuvvetsiz uzun emerse son süte ulasir. Emzirmek için gece 2 Max saati geçirmeyin . Gündüz daha sikda emzirebilirseniz. Migdesi şuan yumurta kadar cokda ekstra vermeyin acıkma süresini uzatmayin. Sağlık ocağı hemsireleride emzirmekde yardımcı oluyor . Ama siz arkanıza yaslanıp yastıkla destekleyip emzirme yastığına da bebisi koyup kucaginizda bebeği memenize doğru götürün. Yani siz bebeğe eğilmeyin bebişi memeye götürün. Memenizi C şeklinde tutup verin. Bu konuda bol bol video izleyin ki kavraması öyle daha kolay olur. Gayet normal hamur gibi bir şey var elinizde memeyimi bebeğimi kendinimi nasıl tutulacaginizi bilmememniz gayet doğal yani.

Mamayı azaltıp denedin mi mama doyuruyordur.acikmiyorsa tabi.

kaç kilo doğmuştu orange? minik doğan bebolar çok çabuk yoruluyor efektif ememiyor az daha büyüyene kadar.
3500 doğdu tam Zuzu minik de değildi
Heeepsini yaptım inanın bebeği çok rahat tutuyorum emzirirken ama bi alıyosa bi almıyo. Uyandıramıyorum derdim o
Mamayı azaltıp denedin mi mama doyuruyordur.acikmiyorsa tabi.
Bugün hiç mama vermedik henüz. Emmeyince sağdık öyle verdik yine de mama vermedim ama şu an yine emmiyor

Kaşık biberonla verdiğiniz miktar kaç ?Sarılık varsa ondandır. Olmasada o hala kendini anne karnında sanıyor uyku hali ondan. Islak mendille yüzünü silin uyandırmak için topuklarini gidiklayin en son çare altını açıp islak mendille silerdim uyanması için. Deneyin emzirmeve besleme süresini uzatmayin şekeri düşebilir.

Sarılık başlangıcı vardı o da geriledi 6.günde. Islak mendil ıslak pamuk vs denedim, uyanmıyor iki sn gözünü açsa kapıyor hemen. Emziremezsem mama veriyoruz yani aç bırakmıyorum ama emmiyor

Orange, bebek daha çok küçük yoruluyordur. Emzirme sıklığını olabildiğince arttır, uykudan uyandırmakta zorlandığın anlarda kan şekeri düşüyor olabilir. Emzirirken bebeğin baş pozisyonu değişecek şekilde pozisyon denemeleri yap. Bebişin çene kasları güçlenene kadar en azından, sonrasında o memeyi havada bile kapacak zaten

Vazgecme elbet tutacaj

Bi ara sıklaştırmayı denedim, doktor bizim sık emzirmekten kastımız 2 saatte 1, daha sık emzirmene gerek yok bebek de yorulur sen de yorulursun dedi. Yani o zaman gak dese guk dese aldım ama kilo da almadı üstüne, sık emzirdiğim için daha kısa süreli emdi öyle de son süte ulaşamadı muhtemelen

Bebeğin kan şekeri düşerse, uyanmakta sorun yaşar, memeyi alamaz mama zorunlu olur. Ha mama öcü mü değil ama 2 saat diye şartlama kendini bebek ne zaman acıksa ver zaten zamanla emzirme sıklığı düzene girecek, bebeğin çene kasları güçlenecek emzirme konusunda hiç sorun yaşamayacaksın.
Bu arada bol bol su iç sende. Hiç merak etme bu dönemlerin hepsi geçici hatırlamayacaksın bile

İçiyorum içiyorum, valla daha 11 gün oldu ama geçmeyecek gibi geliyor ya üzülüyorum çok

İçiyorum içiyorum, valla daha 11 gün oldu ama geçmeyecek gibi geliyor ya üzülüyorum çok
Hiiiiç üzülme, hepsi o kadar hızlı geride kalacak ki. Emzirme konusunda sorun yaşamayan insan sayısı çok azdır inan, 10 kere doğurmuyoruz sudan çıkmış balığa dönüyoruz.
Sık sık bebeğin baş pozisyonunu değiştir sorun çıkardığında, meme başını tamamen ağzına almasına dikkat et, bebenin dudakları aşağı doğru dışa dönük olacak. 2 saat diye de sınırlama kendini, Ata kuş eninde sonunda güçlenecek, pes etme.

Bence 15 dk bir tarafı 15 bir dk tarafı emzireceğim diye tam tutmuşken hiç bölme. Ben dakika tutmadım hiç. Sadece her seferinde farklı tarafı emzirmeye çalıştım. Genel olarak sağı daha kolay emiyorlar sanırım. O tarafa daha rahat yerleştirdiğimiz için muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…