• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi emzik vermek istiyorum yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi bbym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bbym

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
30
0
36
İzmir
selam anneler. kızım sürekli emmek istiyor bende hal kalmadı emzik almıyor nasıl alıştırabilirim?

O durum bizim bebeğimizde de var. Bir türlü alıştıramadık emziye. Beni emzik olarak kullanıyor. Çok yoruldum ben de.

istemiyorsa alıştıramazsın tatlım
ben alıştıramamıştım ucuna reçel pekmez şeker gibi şeyler de sürdüm
uykusunun arasında da verdim ama yok mümkün değil alışmadı
işin zor Allah yardımcın olsun

benim oğlumda zor alıstıslikon uçlu memeyi alıstıramadım kauçuklu aldım anne memesine daha yakıınmıs uykuya dalınca ağzından atıyor gerçi bu aralar tekrar bırakma eğiliminde göğsümden inmiyor kauçukluu deneyebilirsin

cok sansliyim heralde dogdugundan beri emzik seviyor.hic ugrasmadim..doktorlar vermis klinige gitmisti ilk bir kac gun dogduktan sonra..onlar alistirdi devam ettim bende..uyumasi icin falan cok rahat..ama benim yegenlerim hic almadilar bizimkiler cok ugrasti istemesi lazim yoksa zor:(

bende bebeğimi emziğe alıştırmaya çalışmıştım 2 ay boyunca uğraştım daha sonra damaklı emzik aldım ve hiç uğraşmadan emziği aldı.bazen emzik seçebiliyorlar.farklı uçlu emzikler var bence başka alıp dene:))

Aynen ben de sizin gibiydim.Oyuncak yapmıştı mememi, sürekli ağzında.Başlarda almadı.Her gün birkaç kez denedim. 1,5 aylık gibi aldı.

benim oğlumda alışmadı emziğe. çok uğraştım, ne reçeller ne pekmezler ama yok. reçeli emip atıyordu emziği :)))) uyanık... aslına küçükken iyi oluyo emzik ağladığında ağzına sok sussun. öbür türlü bizi emzik yapıyolar ama ben şu anda çok rahatım.3 yaşında oğlum ve emzik bıraktırma derdim yok hiç değilse.çünkü çok zor bırakıyolar.o dönemde zorlandım tamam ama alışmayacaksa ne yapsanız yok almıyo. :emir_bebek:

saolun kızlar ben ilk bebeğime tavsiye edilmiyor diye isteyerek vermemiştim ama artık okadar sabırlı değilim :) şeker falan denedim yine almadı beni istiyor bazen sabaha kadar ağzında uyusam bi dert uyumasam bi dertt:( bide o anne memesine yakın olan emziği sordum eczaneye kaldırıldı onlar dediler belki onu alırdı ama artık yokmuş

saolun kızlar ben ilk bebeğime tavsiye edilmiyor diye isteyerek vermemiştim ama artık okadar sabırlı değilim :) şeker falan denedim yine almadı beni istiyor bazen sabaha kadar ağzında uyusam bi dert uyumasam bi dertt:( bide o anne memesine yakın olan emziği sordum eczaneye kaldırıldı onlar dediler belki onu alırdı ama artık yokmuş

Bu kadar olur, ben de ilk bebeğime vermemiştim. Ama ikinci olunca fark ettim ki bebeğim sıkıntı yaratmamış. İkinci de sussun yeter ki diye tıktım ağzına :)

ah bende bi tıkabilsem:)) bebeğin yanında yatıyorum memeyi bırakmıyo kızım geliyo anne açım yemek ver diyo memeyi çeksem bebek ağlıyo çekmesem diğeri ağlıyo.. delirmezsem iyi:))

ah bende bi tıkabilsem:)) bebeğin yanında yatıyorum memeyi bırakmıyo kızım geliyo anne açım yemek ver diyo memeyi çeksem bebek ağlıyo çekmesem diğeri ağlıyo.. delirmezsem iyi:))

5 ay önceki halim konuşuyor sanki :) Her gün dene, müthiş rahatlayacaksın...

bende doğduğundan bi gün sonra vermiştim memede göğüs ucu gibi tırtıkları olan emzikler var hem damağına masaj yapıyormuş alırkende zorlanmadık ama hijyene dikkat etmek lazım sonuçta enfeksiyon kaynağı...

Kızlar bende sağlık ocağına sormuştum. Emzik vereyimmi diye. bebeğin damak yapısını bozarmış.

Back