Emzik derdi

Yildizz45

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
5.803
5.966
28
Merhaba arkadaslar belki buyuk bir dert degil ama yine de danismak istedim. 13 aylik bir oglum var emziksiz gezmek istemiyor bu da konusmasini etkileyecek diye dusunuyorum gun icinde dikkatini dagitip agzindan aliyorum her zaman uyudugu pelus bir kurbagasi var onu gorunce memme memme diye emzigini aramaya basliyor.ozellikle gun icinde nasil vazgecirebilirim.

Benim kizim oyleydi.Ve nasil bıraktığını yazsam mi diye dusundum ama yazayim tabiki bu bir tavsiye degil.
Bir gece uyurken uyandi ve yatagindan nasil becerdiyse cikmis odasinin kapisina gelmis.Tabi biz esimle sesini duyunca kalktik.Esim nedense bir panik "geldim kizim"diyerek koştu (sanki o emzirecek)kapiyi acmasiyla cocugun dudagini patlatmasi bir oldu..yavrum nasil aglamisti.Esime nasıl kizdim anlatamam.Ama emzigi birakmasina vesile oldu bu.Acidigi icin kullanamadı iyilesince de ben vermedim oda unuttu..boyle iste..

Sizce biraktirmak icin daha kucuk mu 18 ayi bekleyeyimmi

Bence erken 3 yaşa kadar okey veriyor bazı uzmanlar. Bir de emziği bırakmak çocuklar için sevdiğin güvendiğin birini kaybetmek gibi bir yas sürecine sebep oluyormuş. Madem o kadar favori birşey çocuklar için bırakın tadını çıkartsın büyüyünce zaten ememeyecek.

Bence erken 3 yaşa kadar okey veriyor bazı uzmanlar. Bir de emziği bırakmak çocuklar için sevdiğin güvendiğin birini kaybetmek gibi bir yas sürecine sebep oluyormuş. Madem o kadar favori birşey çocuklar için bırakın tadını çıkartsın büyüyünce zaten ememeyecek.
Beni anlayana kadar bekleyeyim o zamn aa bu pis olmus ya da bunu kucuk bebege verelim sen abi oldun diyerek biraktiririm

yazık ya kıyamam ona.
benim oğlan 3 yaşına kadar mı ne emmişti.30 yıl geçti üzerinden.herkes niye bıraktırmıyorsun demişlerdi.konuşması falan gecikmedi.gayette erken ve düzgün konuşmuştu.tek olumsuz yanı dişleri,tavşan dişti.memenin etkisi olabilir demişti dişçi.ama sonra tel taktırdık,ilkokuldayken,düzeldi.

Merhaba arkadaslar belki buyuk bir dert degil ama yine de danismak istedim. 13 aylik bir oglum var emziksiz gezmek istemiyor bu da konusmasini etkileyecek diye dusunuyorum gun icinde dikkatini dagitip agzindan aliyorum her zaman uyudugu pelus bir kurbagasi var onu gorunce memme memme diye emzigini aramaya basliyor.ozellikle gun icinde nasil vazgecirebilirim.

benim büyük hiç emzik kullanmadı 4 yaşında anca konuştu bence konuşmayla hiç alakası yok.

Ha emzik ha meme. Her zaman emdiği şeyin birden kaybolduğunu, bozulduğunu, farklı bir hale geldiğini görmesi kesinlikle sorun olur. Çocuğa böyle tramvalar yaşatmadan halledin. Biraz erken bırakmak için yinede. Doktor daha iyi bilir tabi. En azından 18 ay civarı olsun.

Benim oğlum çok severdi. 23 aylığa kadar emdi. Hiç ağzından düşürmezdi ama emin olun inanmaya çağımız kadar düzgün konuşuyor. Şuan 26 aylık. Bırakması da şöyle oldu : bir gün havuza düşürdü. Pis oldu artık onu ememezsin dedim.bir daha da almadım emzik. 3 ay oldu hala unutmadı, emziğim suya düştü almadık diyor ama alın emeyim hiç demedi. Hiç ağlamadı. Kardeşine emzik aldık onun emmesine izin vermiyor kendi de emmiyor alıp saklıyor :)

Benim oğlum çok severdi. 23 aylığa kadar emdi. Hiç ağzından düşürmezdi ama emin olun inanmaya çağımız kadar düzgün konuşuyor. Şuan 26 aylık. Bırakması da şöyle oldu : bir gün havuza düşürdü. Pis oldu artık onu ememezsin dedim.bir daha da almadım emzik. 3 ay oldu hala unutmadı, emziğim suya düştü almadık diyor ama alın emeyim hiç demedi. Hiç ağlamadı. Kardeşine emzik aldık onun emmesine izin vermiyor kendi de emmiyor alıp saklıyor :)
Ben de birz buyuyunce bu sekilde konusturarak biraktirmayi dusunuyorum.sadece bu kadar duskun olmasi bi sorun teskil edermi ne yapmam gerekiyor diye sormak istemistim

Ha emzik ha meme. Her zaman emdiği şeyin birden kaybolduğunu, bozulduğunu, farklı bir hale geldiğini görmesi kesinlikle sorun olur. Çocuğa böyle tramvalar yaşatmadan halledin. Biraz erken bırakmak için yinede. Doktor daha iyi bilir tabi. En azından 18 ay civarı olsun.
Ben de yanlis bise yapmaktan korktugum icin sormak istedim zaten tesekkur ederim cevap verdiginiz icin

X