off ben de konu sahibinin aksine emzik vermemek icin cok direndim,ilk emzigi agzina verdigim gun aglayasim geldi,oldum olasi emzikli bebek goruntusunu hic sevmem ama basa geldi napalim.Ben bebegimi emziremedim o yuzden de emme gudusunu bastiramadim diye cok uzuldum basta ve biraz arastirip okuyunca daha dogdugu andan itibaen emzik vermenin daha dogru oldugunu ogrendim.Bebeklerin ilk aylari emme ihtiyaclarinin en yuksek oldugu aylardir,ac olsa tok olsa emmek ister,icgudu iste.Bu ihtiyacini genellikle emziren anneler bile karsilayamaz,bu kadar uzun sure memede cocuk tutmak zor is,bu yuzden emzik gerekli.Eger ilk aylarda cocuga emzik verilmezse 3-4 aylikken bebekte birden bir isyan durumu ve ne bulursa emme durumu olusabiliyormus,bu bebekler de genellikle parmak emerek care buluyormus.Benim kizim da cogunlukla parmagini tercih ediyor,bende israrla emzigini vermeye calisiyorum,keske daha once emzigi verseydim de cocugumun emme ihtiycani karsilasaydim diyorum.Parmak emmesi cok daha kotu.Fakat uyku konusunda arkadaslara katilamayacagim,emzik agzindan dusunce uyaniyor,agliyor tekrar emzigi veriyorum uyuyoruz sonra bir daha bir daha boyle sabah ediyoruz bazen,yani uykusunu bozuyor aslinda.Benim kizim da nukun silikon uylu emzigini emiyor.