• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzik almıyor ne yapabilirim

off ben de konu sahibinin aksine emzik vermemek icin cok direndim,ilk emzigi agzina verdigim gun aglayasim geldi,oldum olasi emzikli bebek goruntusunu hic sevmem ama basa geldi napalim.Ben bebegimi emziremedim o yuzden de emme gudusunu bastiramadim diye cok uzuldum basta ve biraz arastirip okuyunca daha dogdugu andan itibaen emzik vermenin daha dogru oldugunu ogrendim.Bebeklerin ilk aylari emme ihtiyaclarinin en yuksek oldugu aylardir,ac olsa tok olsa emmek ister,icgudu iste.Bu ihtiyacini genellikle emziren anneler bile karsilayamaz,bu kadar uzun sure memede cocuk tutmak zor is,bu yuzden emzik gerekli.Eger ilk aylarda cocuga emzik verilmezse 3-4 aylikken bebekte birden bir isyan durumu ve ne bulursa emme durumu olusabiliyormus,bu bebekler de genellikle parmak emerek care buluyormus.Benim kizim da cogunlukla parmagini tercih ediyor,bende israrla emzigini vermeye calisiyorum,keske daha once emzigi verseydim de cocugumun emme ihtiycani karsilasaydim diyorum.Parmak emmesi cok daha kotu.Fakat uyku konusunda arkadaslara katilamayacagim,emzik agzindan dusunce uyaniyor,agliyor tekrar emzigi veriyorum uyuyoruz sonra bir daha bir daha boyle sabah ediyoruz bazen,yani uykusunu bozuyor aslinda.Benim kizim da nukun silikon uylu emzigini emiyor.

benimda oğlum nukun silikonlu emziğini emiyo sadece uyrken dalması için veriyorum uykusundada emmiyo ağzında düşsede allaha şükür uyanıp tekrar istemiyo tabiki çocuk yıllarca emerse ağız diş bozukluğu olabilir inşallah ikinciyede hamileyim oda aynı şekilde emer iyikide vermiş bebekken

Emzik almıyorsa şanslı bile sayılabilirsiniz aslında.
Evet emzik anneler için rahatlık fakat çocukların diş-damak yapılarında sorunlara yol açabiliyor.
Kaldı ki emziğe alışınca sonra da bıraktırmak için bir sürü de çaba sarfedeceksiniz..

Lütfen hiç kimse hiçbir konu için ahkam kesmesin. Çocuğun diş yapısını bozar diye emzik vermeyin diye çemkirmek de neyin nesi? Bazı çocuk rahatlamak için ya emzik emiyor ya parmak ya da anne memesi. Çocuğu rahatlatırken anneyi de bir nebze olsun rahatlatıyor. Hangimiz çocuğumuz çığlık çığlığa ağlarken, uykuya geçemezken rahat olabiliyoruz? istemeyen vermesin, konu zaten bu değil, konu emzik almayan çocuk için neler yapılabileceği

Bebeğinize emzik vermek isteme nedeniniz sadece uyumasına yardımcı olması mı? Almıyorsa zorlamayın. Emziklerin, çocukların diş ve çene gelişimleri üzerinde büyük olumsuzlukları var. Bebeğim olursa emzik vermeyi kesinlikle düşünmüyorum açıkçası.
2.,5-3 yaşına kadar doktorlar zararı olmadığını söylüyor bebeğiniz olduğunda emin olun emzik vermek isteyeceksiniz..

Lütfen hiç kimse hiçbir konu için ahkam kesmesin. Çocuğun diş yapısını bozar diye emzik vermeyin diye çemkirmek de neyin nesi? Bazı çocuk rahatlamak için ya emzik emiyor ya parmak ya da anne memesi. Çocuğu rahatlatırken anneyi de bir nebze olsun rahatlatıyor. Hangimiz çocuğumuz çığlık çığlığa ağlarken, uykuya geçemezken rahat olabiliyoruz? istemeyen vermesin, konu zaten bu değil, konu emzik almayan çocuk için neler yapılabileceği
İşte aradığım cevap bu daha bebekleri olmayan insanların yok ağzı bozar dişi bozar diye ahkam kesmeleri saçma ki kaldıki doktorum bana emzik önerdi çünkü gazı vardı gazı oldukça emmek ister dedi emzirirsen gazı tekrar oluşur kısır döngüye girersin dedi ama gelin görünki benimkide almıyo :( çok açsa alıyo yada gözünü açamayacak kadar uykuluysa nasıl emziksiz uyku eğitimi nasıl vericem kara kara onu düşünüyom bende :(

benim ikinci çocuğum ilki emzik emmişti uyturken rahat oluyordu oğlum iki aylık oldu ama emzik almıyor emzik yerine aç olmasa bile ğöğsümü emmek istiyor evdeki bambino marka değişik marka alsam alırmı acaba nuk un anne göğsüne en yakın marka olduğunu duymuştum deneyen varmı acaba yardımcı olrsanız sevinirim
Benim kızında 4aylikken aldı emziği elini emmeye çalışıyordu. Kp zorla aldirdi:KK70:

off ben de konu sahibinin aksine emzik vermemek icin cok direndim,ilk emzigi agzina verdigim gun aglayasim geldi,oldum olasi emzikli bebek goruntusunu hic sevmem ama basa geldi napalim.Ben bebegimi emziremedim o yuzden de emme gudusunu bastiramadim diye cok uzuldum basta ve biraz arastirip okuyunca daha dogdugu andan itibaen emzik vermenin daha dogru oldugunu ogrendim.Bebeklerin ilk aylari emme ihtiyaclarinin en yuksek oldugu aylardir,ac olsa tok olsa emmek ister,icgudu iste.Bu ihtiyacini genellikle emziren anneler bile karsilayamaz,bu kadar uzun sure memede cocuk tutmak zor is,bu yuzden emzik gerekli.Eger ilk aylarda cocuga emzik verilmezse 3-4 aylikken bebekte birden bir isyan durumu ve ne bulursa emme durumu olusabiliyormus,bu bebekler de genellikle parmak emerek care buluyormus.Benim kizim da cogunlukla parmagini tercih ediyor,bende israrla emzigini vermeye calisiyorum,keske daha once emzigi verseydim de cocugumun emme ihtiycani karsilasaydim diyorum.Parmak emmesi cok daha kotu.Fakat uyku konusunda arkadaslara katilamayacagim,emzik agzindan dusunce uyaniyor,agliyor tekrar emzigi veriyorum uyuyoruz sonra bir daha bir daha boyle sabah ediyoruz bazen,yani uykusunu bozuyor aslinda.Benim kizim da nukun silikon uylu emzigini emiyor.
resmen beni anlattiiniz bende hastalığındandolayı verdim hastalığa iyi geldi ama uykusunu bozdu

6 aylık olduk hala emzik almıyor. Kaç marka emzik ald m olmadı. Pekmeze batırıp verdin olmadı. Artık vazgeçtim. Benimkide parmak emengillerden:)) uykusu gelince hop parmak ağza. Hala beni emerek uyuyor. Inşallah emziği tutturabilirsin

6 aylık olduk hala emzik almıyor. Kaç marka emzik ald m olmadı. Pekmeze batırıp verdin olmadı. Artık vazgeçtim. Benimkide parmak emengillerden:)) uykusu gelince hop parmak ağza. Hala beni emerek uyuyor. Inşallah emziği tutturabilirsin
vermeseniz d3 olur mecbur verdim uyuyunca alıyorum ama uyandigi an emzik istiyor perişan oldum

Back
X