Emsan mı Karaca mı??

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
Kızlar şimdi çeyizim için yemek takımı ve tencere takımı alıcam ama hangi marka ona bir türlü karar veremiyorum. Yemek takımı kare alan var mı? Nasıl kullanışlı mı?

Kafamda 2 marka var ya Emsan ya Karaca

Bu iki markanında kampanyaları var ve bunlardan yararlanmak istiyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

Karacanın 18 parça tencere takımı, 36 parça kahvaltı takımı ve 79 parça çatal kaşık takımını alana 84 parça yemek takımı hediye :KK52:bunun fiyatı 1.495 tl

Emsanın da 86 parça yemek takımı, 18 parça tencere seti ve 91 parça çatal kaşık takımı 1400 tl.

Şimdi tabiki karaca daha uygun geliyor. Ancak karacanın tencerelerine güvenemiyorum. Annem kaç yıllık evli bizde hala emsanın tencereleri kullanılır.

Karacanın tencerelerini kullanan var mı? Birde kare yemek takımı alan var mı? Gerçekten bulaşık makinesinde kırılıyor mu?

Yardım edin alayın bende cicilerimiiii :KK1:

valla canım karacanın çeliğini pek önermiyorlar benim arkadaşımda kullanıyor memnun değil
emsanıda başka firma aldı diyorlar.

bence hisarın kütahyanın veya korkmazında setleri var onlara da bakabilirsin. benimki kütahya

Bi satici bana Emsan ürünlerinin Karaca´yla hemen hemen ayni,
hatta ayni fabrikadan ciktigini söylemisti.
Ne kadar dogru bilemiyorum, ama internette arastirirsan Karaca´nin Emsaní 2008 yilinda satin aldigi bilgisini bulabilirsin.

O yüzden kalite bakimindan fazla fark olacagini sanmam.

Ama tabii kullanan arkadaslarin tecrübesinden yararlanmak daha iyi olur almadan önce :)

korkmazı da düşünmüyor değilim sonuçta o da eski bir marka ve yıllardır var. normalde marka takıntım yoktur ama çeyiz olcak iyisi olsun diyorum. jumboya baktım anamm nasıl pahalııııı vazgeçtim ondan :KK70:

bu aralar karacanın reklamlarında çıkıyo ya kırmızı seramikler onlar çok güzel çok beğeniyorum bende ama çelik olarak hangisi olsa kararsızım. evkura gitmiştim fiyat araştırması için ordaki kızla beraber 2 tencerenin altlarını inceledik. emsanın tabanının altında çizgiler var ısıyı yayan çizgiler. ama karacada onlar yok demişti kız bana ne kadar doğrudur bilemem.

Evet Jumbo ve Hisar ucmus markalardan iki tanesi :)
Insan bi de zamanla sikilacagini ve degisiklik istedigini göz önünde bulundurunca
ne gerek var o kadar para vermeye diyor.

Dedigin gibi Korkmaz da iyi marka, ama Kütahya porseleni de düsünebilirsin,
o da yillarin emektari :)

yemek takımı için ne diyorsunuz kare mi yoksa yuvarlak mı?

Kareler çok şık duruyor ama bulaşık makinesinde kullanımı zor ise napayım ben onları :KK34:

marketlerde kütahya porselenin günlük takımları var 6 kişilik ondan aldım canım günlük takım için 50 lira bişeydi fiyatı da. kütahyada iyidir annelerimizin kullandığı markalar bunlar

İkisininde birbirinden farkı yok diye biliyorum karacanın tencerelerinden falan memnun kalınmadıgını burda çok okudum kütahyaya hisara bernardoya korkmaza falan bakın diycem ama karar sizin tabiki kare takımlar çok hoş bende jumbonun kare dikdörtgen gibi bir modelini tercih ettim sade modeller tercih ederseniz zevkiniz degişsede pişman olmazsınız bana sorarsanız çelikte bir numaram jumbo:KK16:

korkmazı da düşünmüyor değilim sonuçta o da eski bir marka ve yıllardır var. normalde marka takıntım yoktur ama çeyiz olcak iyisi olsun diyorum. jumboya baktım anamm nasıl pahalııııı vazgeçtim ondan :KK70:

kesınlıkle korkmaz al ben bunu gıttı gıdıyordan ya 350 yada 400 lıraya aldım sende bak mutlaka hepsıburada gıttıgıdıyor daha ucuz oluyo

Eklentiler

• $IMG_1020.jpg
    $IMG_1020.jpg
    11,3 KB · Görüntüleme: 1.239
Bitanem bence hangisini begenirsen onu al ben herseyimi tanidik bi zuccaciyeden aldim ve tabiki herseyimi ilk basta jumbo yada hisar dusunuyodum onlarin elinde o markalarda var karaca emsanda adam dediki bukadar para dokmene gerek yok celik nunaralari ayni sadece iscilik farkli yani jumboyada ayni fabrika celik uretiyormus karacayada emsanada sadece sekile ve markaya para verirsin dedi . Bende dinledim onu. Neyse gelelim tencere takimina ve yemek takimina tencereleri secmeye annemle gittim tecrubelerinden faydalanmak icin birkac tencere baktik annem nedense agirliklarina bakti hafif olanlara teneke bunlar kullanissiz olur dedi en son emsan aragon tencereleri aldik gercektende döküm tencereler gibi agir ve tabanlari kalin 600 yada 700 gibi bi fiyata aldim ama karacanin butun tencerelerini incelemedik sen gidip yakindan incele eline al tart tabanina bak tabanla tencerenin yada kulplarinin birlesme yerlerine bak ayrik gibi duruyomu incele celik olarak ayni sonucta hepsi kararcak temizlemeye gidince pirilpiril geliyolar bide o kufler paslar gercekten kullanim hatasina bagliymis biz icini bosaltmadan yada icinde azcik bisey var diye bekletiyoruz ya sonra bi bakiyoruz yemek bozulmus iste orda bozulan yemek oksitlenme yaptigi icin paslanma oluyormus dikkatli kullanirsan biseycik olmaz :KK16: simdi sira yemek takiminda ben kare model tercih ettim ilk sebebi yuvarlak modellerde sade ve şık bulmak neredeyse imkansiz ayrica kare modeller daha zarif duruyor ve ne kadar sade olursa masa ortuleriyle pecetelerle aksesuarlarla okadar renklendirebilir okadar susleyebilirsin ornegin gumuslu bisey alirsan yada altin sarili bisey bitek bu renkleri yada tonlarini kullanabileceksin o yuzden mumkun oldugunca duz bi takim bul bide tabiki yillar sonra bi parcasi kirildiginda duz beyaz tabak heryerde bulunur ama digeri munkun degil malesef. Kirilma konusundada sen zaten misafirlik almiyomusun bi misafir gelince 4 kisi gelse 12 tane hatta 16 tane tabak kullancaksin kirilma ustlerine tencere vs koyulunca kirilma olabilir onun disinda sabit duruyorlar neden kirilsinki cok mantiksiz. Bence bunu yuvarlak takimlar elinde kalan saticilar uydurmus bizde inaniyoruz iste hangisi icine siniyorsa onu al diyorum ben :KK16:
Unutmadan kampanyallardan tabiki karaca uygun b3n sadece catal kasik bicak takimimi ve yemek takimimi 1500 e almistim :KK47: sakin kacirma tabi uygun tencere bulursan .

Bide su karacanin reklamlarindaki seramikler berbat sakin duaunme kuzenim kullandi 3 kere degisim oldu hep ic yuzeyindeki seramik kaplamai kabarip atiyor en sonunda iade etmeyi basardi simdi para iadesi bekliyor ama nerdeysse 6 ay ugrasti hemde her kuralina uydugu halde atiyor sakin uzak dur :KK47:

kesınlıkle korkmaz al ben bunu gıttı gıdıyordan ya 350 yada 400 lıraya aldım sende bak mutlaka hepsıburada gıttıgıdıyor daha ucuz oluyo

evet bende zaten böyle tombiklerden düşünüyorum annem demişti güveç tipi olsun daha kullanışlı diye gittigidiyordan takip ediyodum ama bayağıdır bakmıyorum bi kontrol edeyim :) ve bu takımda güzelmiş çok kullanışlı

İkisininde birbirinden farkı yok diye biliyorum karacanın tencerelerinden falan memnun kalınmadıgını burda çok okudum kütahyaya hisara bernardoya korkmaza falan bakın diycem ama karar sizin tabiki kare takımlar çok hoş bende jumbonun kare dikdörtgen gibi bir modelini tercih ettim sade modeller tercih ederseniz zevkiniz degişsede pişman olmazsınız bana sorarsanız çelikte bir numaram jumbo:KK16:

haklısın karaca ile ilgili pekte iyi şeyler yazmamışlar tamam hepsi aynı diye bir şey yok ama insanın içine şüphe düşüyo işte :/ bende sade seviyorum beyaz yada açık krem rengi gibi olsun bi de yanlarında çizgileri olsun yeter öyle şatafata gerek yok gözü yormasın :) tabiki jumbo harikaa ama çok pahalı evkurda sormuştum 4 tencere 750 tl ben o fiyata 18 parça alırım başka markadan :KK53:

Bitanem bence hangisini begenirsen onu al ben herseyimi tanidik bi zuccaciyeden aldim ve tabiki herseyimi ilk basta jumbo yada hisar dusunuyodum onlarin elinde o markalarda var karaca emsanda adam dediki bukadar para dokmene gerek yok celik nunaralari ayni sadece iscilik farkli yani jumboyada ayni fabrika celik uretiyormus karacayada emsanada sadece sekile ve markaya para verirsin dedi . Bende dinledim onu. Neyse gelelim tencere takimina ve yemek takimina tencereleri secmeye annemle gittim tecrubelerinden faydalanmak icin birkac tencere baktik annem nedense agirliklarina bakti hafif olanlara teneke bunlar kullanissiz olur dedi en son emsan aragon tencereleri aldik gercektende döküm tencereler gibi agir ve tabanlari kalin 600 yada 700 gibi bi fiyata aldim ama karacanin butun tencerelerini incelemedik sen gidip yakindan incele eline al tart tabanina bak tabanla tencerenin yada kulplarinin birlesme yerlerine bak ayrik gibi duruyomu incele celik olarak ayni sonucta hepsi kararcak temizlemeye gidince pirilpiril geliyolar bide o kufler paslar gercekten kullanim hatasina bagliymis biz icini bosaltmadan yada icinde azcik bisey var diye bekletiyoruz ya sonra bi bakiyoruz yemek bozulmus iste orda bozulan yemek oksitlenme yaptigi icin paslanma oluyormus dikkatli kullanirsan biseycik olmaz :KK16: simdi sira yemek takiminda ben kare model tercih ettim ilk sebebi yuvarlak modellerde sade ve şık bulmak neredeyse imkansiz ayrica kare modeller daha zarif duruyor ve ne kadar sade olursa masa ortuleriyle pecetelerle aksesuarlarla okadar renklendirebilir okadar susleyebilirsin ornegin gumuslu bisey alirsan yada altin sarili bisey bitek bu renkleri yada tonlarini kullanabileceksin o yuzden mumkun oldugunca duz bi takim bul bide tabiki yillar sonra bi parcasi kirildiginda duz beyaz tabak heryerde bulunur ama digeri munkun degil malesef. Kirilma konusundada sen zaten misafirlik almiyomusun bi misafir gelince 4 kisi gelse 12 tane hatta 16 tane tabak kullancaksin kirilma ustlerine tencere vs koyulunca kirilma olabilir onun disinda sabit duruyorlar neden kirilsinki cok mantiksiz. Bence bunu yuvarlak takimlar elinde kalan saticilar uydurmus bizde inaniyoruz iste hangisi icine siniyorsa onu al diyorum ben :KK16:
Unutmadan kampanyallardan tabiki karaca uygun b3n sadece catal kasik bicak takimimi ve yemek takimimi 1500 e almistim :KK47: sakin kacirma tabi uygun tencere bulursan .

Bide su karacanin reklamlarindaki seramikler berbat sakin duaunme kuzenim kullandi 3 kere degisim oldu hep ic yuzeyindeki seramik kaplamai kabarip atiyor en sonunda iade etmeyi basardi simdi para iadesi bekliyor ama nerdeysse 6 ay ugrasti hemde her kuralina uydugu halde atiyor sakin uzak dur :KK47:

canım çok saol :KK3: ben aslında yemek takımını karaca, çatal kaşık ve tencereyi emsan ya da korkmaz diye düşünüyodum ama bu öyle üçlü takım fiyatlarını görünce daha ucuz böyle olsun hepsi bir marka olsun dedim. karacanın seramikleri için de üzüldüm yaa haklısın valla annem de kendine esse'den tava almıştı ne yemek yapsak dibi tutuyo böyle bişey yok aldım geri götürdüm tamam incelicez size haber vercez dediler 2 gün geçti bu sizin hatanız kullanım hatası dediler geri almadılar :KK47: böyle iş mi olur kaç yıllık ev hanımı nasıl yemek yakabilirki bi bu tencerede oluyo olay çıkardım ama kimse benle ilgilenmedi o yüzden kesinlikle esse'yi önermem müşteri memnuniyeti 0 :KK47:

bende aslında kare istiyorum yeni çıktı bi de hevesliyiz :KK1: günlük için zaten yuvarlak aldık kare daha güzel daha şık biliyorumkii kare almazsam içimde kalır başkasında görürsem özenirim :KK52: tencereleri emsan ve karacayı inceledik yazmıştım canım emsanın altında çizgiler vardı ısıyı yayan çizgiler ama karacada yoktu bunlar ve emsanda yılların markası. korkmazın böyle 3lü çeyiz setleri yok sanırım onların tabakları yok en iyisi kendimi sıkıştırmadan gidip gün gün bakayım hepsine :KK9:

Bende çeyiz setimi alırken çok araştırdım. Karacayı kesinlikle önermem en yakın arkadaşlarım kullanıyor ve o kadar pişmanlar ki.. Kullpları falan hemen yanmış.. Emsan aldım ben bakalım nasıl çıkacak hayırlısı.. :KK9: Tencere Takımım Bu.. $Emsan-Aragon-17-Prc-Tencere-Seti_468163_1.jpg

haklısın karaca ile ilgili pekte iyi şeyler yazmamışlar tamam hepsi aynı diye bir şey yok ama insanın içine şüphe düşüyo işte :/ bende sade seviyorum beyaz yada açık krem rengi gibi olsun bi de yanlarında çizgileri olsun yeter öyle şatafata gerek yok gözü yormasın :) tabiki jumbo harikaa ama çok pahalı evkurda sormuştum 4 tencere 750 tl ben o fiyata 18 parça alırım başka markadan :KK53:

Sade her daim iyidir modasıda çok geçmiyor kareyi öneririm çok şık modeller mevcut:KK16:Pahalılık konusunda birşey diyemem haklısın 4 tencereye bende 900 TL verecegim kısmetse:nazar: matrıx modeline ama begendim başka begenemiyorum çeligi çok iyi denildigi için kıyabilirim gibi geliyor önce çatal bıçagını alayımda bakarız artık ona :KK53:

Ceyiz ile ilgili gayet hasir nesir oldugumdan dolayi, Karaca tencere takimlarindan uzak durmani tavsiye ederim. Illa bu iki marka arasinda kaldiysan, tabii ki Emsan diyorum... Eger butceni esnetebiliyorsan, Korkmaz`da olabilir...

Ceyiz konusunda biraz titiz davranmanizda fayda var, kampanyalar gercekten cazip ve goz boyayan cinsten olabiliyor. 1 senelik evil olarak, gercekten ceyize alinan her urunun ne kadar gerekli ve uzun omurlu olmasi gerektigini bilen biri olarak, kaliteden odun vermemenizi oneririm...

Kare yemek takimlarina gelince, biraz kullanimla alakali sanirim. Benim yemek takimlarim kare ve bone china, sadece misafirlere kullaniyorum bu takimimi. Gunluk takimim Luminarc, bir nevi archoroc tarzi tabaklar, kirilmaya dayanikli, onlarda kare seklinde diyebilirim. Makinamda herhangi bir sorun yasamadim bunlarla ilgili, koselerinde kirilma veya catlama olmadi. Fakat ben biraz fazla titizimdir kullandigim esyalarimla...

1.5 yıllık evlıyım .karaca ıyı dıye herseyımı karacadan aldım .tenceere seti berbatt ,catal bıcak takımı berbatt paslandı her yerı .goturdum aldıgım yere bıcak ve kasıkları bulasık makınesıne atmayın farklı bı alaşımdanmıs yapıları .oldu dedım ayrı ayrımı yıkıcam yanı.
nasıl pısmanım okadar para verdıgıme anlatamam .en ıyısı hisar jumbo .pahalı belkı ama hakkını verıyolar .uzak dur derım karacadan.

1.5 yıllık evlıyım .karaca ıyı dıye herseyımı karacadan aldım .tenceere seti berbatt ,catal bıcak takımı berbatt paslandı her yerı .goturdum aldıgım yere bıcak ve kasıkları bulasık makınesıne atmayın farklı bı alaşımdanmıs yapıları .oldu dedım ayrı ayrımı yıkıcam yanı.
nasıl pısmanım okadar para verdıgıme anlatamam .en ıyısı hisar jumbo .pahalı belkı ama hakkını verıyolar .uzak dur derım karacadan.

aynı problem ablamın karaca tencerelerınde var ıgrenc kulpları tencerenın kendısı 1,5 senede sankı 15 senedır kullanıyormussun gıbı oldular

almayın karaca

X