EMR (erken membran rüptürü)yüzünden bebeğini erken doğuranlar

zynpxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
87
4
96
Adana
2011 mart annesi olmayı beklerken 13.hafta yoğun kanama ile üçgün hastanede10 gün de evde hiç kıpırdamadan yatmıştım ve bebeğim bizi bırakmadığı için çok mutluyduk. fakat 19. haftada suyum geldi ve biz yine acile koşturduk. beni doğru düzgün muayene bile etmeden bebeğin suyu değil deyip eve gönderdiler evet içim rahatlamıştı ama ters giden birşeyler vardı bebeğimin hareketleri iyice azalmıştı. tam dört hafta sonra 23. haftamda tekrar suyum geldi , bu kez doktor bana bebeğimin suyunun çok azaldığını söyleyip beni beş saat uzaklıktaki yere sevk etti. eşimle apar topar üniversite hastanesine gittik ve doçent olan doktorum beni 28. haftaya kadar bekletmek için çabaldı ve 27+ 5. güne kadar günde en az beş litre su içerek hiç kalkmadan yattım. bebeğimin suyu bi azalıp bi çoğalıyordu doktorlar bile şaşırmıştı bu duruma ve her geçen gün daha da ümitleniyordum.27+5 de sezeryan ile doğum yaptım. başarılı bi doğum yaptığımı söylediler bana ancak bebeğim yoğun bakımdaydı ve sadece 930 gramdı onu sadece iki kere görebildim o hali hala gözlerimin önünde miniğim birtanm sadece beş gün dayanabildi. acımı kalbime gömmeye çalışıyorum ama o sorumsuz doktoru düşündükçe acım daha da katlanıyor... lütfen arkadaşlar içinizde benimle yaklaşık aynı şeyleri yaşayıp ta sağlıklı doğum yapan var mı. bana enfeksiyon yüzünden kesenin delindiğini söylediler ve bir daha bu durumu yaşarım diye çok korkuyrum. ayrıca bana adanada tavsiye edebileceğiniz bi doktor var mı, lütfen yardım

başın sağolsun arkadaşım
bebeğin melek olmuş cenette bekliyor sizi
inşallah bu zor günleri atlatır tekrar bi bebiş sahibi olursunuz ve bu bebek sizi bırakmaz inş.
anladıgım kadaryla sizde oluşan bu durumun diğer gebelikte tekrar edebilme ihtimli az cnm korkma derim:)

ben de 16 hafta ve 21nhaftalık gebeliklerimi emr nedeni ile kabettim. Enfeksiyon olduğu söylendi bana da. Başın sağolsun. Sen yine de iyi taşımışsın suyun geldiği halde.

ben de 16 hafta ve 21nhaftalık gebeliklerimi emr nedeni ile kabettim. Enfeksiyon olduğu söylendi bana da. Başın sağolsun. Sen yine de iyi taşımışsın suyun geldiği halde.

sağol canım seninde başın sağolsun inş sağlıklı bir şakilde alırız bebeklerimizi kucaklarımıza .çok zor bi süreçti çünkü kalkmadan sürekli yatmak..bazı doktorlar su içerek artamayacağını söyleselerde ben günlük en az beş litre su içiyordum o süreçte. hatta su seviyemin artmayacağını sürekli azalacağını sanıyorlardı ama öyle olmadı 3 seviyesinden 9 seviyesine kadar çıkmıştı.ama lavaboyo gitmek zorunda olduğum için yataktan kalkardım ve her zaman olmasa da bazen bu yüzden tekrar suyum gelirdi. canım sen birincisinden sonra tedavi olmuş muydun bu yüzden yoksa tedavi olmadan mı hamile kaldmştın kinci bebeğine.

benim zaten tüptü
ilki amniosentez sonrası , ikinci gebeliğim ikizdi.
amniyosentez sonrası su gelmesi olabiliyor diye tedv olmadım,ikinci gebeliğimde amniyosentez yaptırmadığım halde suyum geldi.

meraba canım basın sagolsun ne denir ki bnde emr nedeniyle 31 haftalık dogum yaptım kızım cok sukur yasıyor bana da enfeksiyon nedeniyle kesenın delindigi soylendi 2. de olur mu bilemiyorum umarım olmaz sevgiler

meraba canım basın sagolsun ne denir ki bnde emr nedeniyle 31 haftalık dogum yaptım kızım cok sukur yasıyor bana da enfeksiyon nedeniyle kesenın delindigi soylendi 2. de olur mu bilemiyorum umarım olmaz sevgiler

inş ikinci de de aynı şeyleri yaşamayız canım,bebeğini de Allah hep korusun inş

peki sana şu aşamada bi tedavi önerdiler mi canım,

dediğim gibi sadece tüple gebe kalabiliyorum. tekrar gebe kalmaya verdiğimde belki tdv. önerilir. defalarca fitil kullanmışımdır ama bu tekrarlayabilen bir durum.
Aslında ne yazık ki cesaretimi de kaybettim. :14:

merhaba ilk öcelikle allah sabır versin ve bir daha yaşatmasın.canım benim 8 yaşında bir kızım var ve onda hiç bir sorun yaşamadım . 20.11.2009 da tekrar hamile olduğm öğrendim.12 haftada kanamam oldu hastanede 2 gün yattım serum yedim sora tekrar 16.ncı haftamda suyum geldi doktora gitiik çok azcık suyum kaldığını söylediler 5 gün kadar hastanede yattım sonra beni çıkardılar ama fazla ümitlenme dedile evde yat falan dediler 5 gün sonra kontrole gittiğimde suyum artmış çok iyi buldular fakat on beş gün sonra tekrar suyum gedi fakat az suyla bayğ bir idare ettik bu arada bir de amniyosentez oldum daha sonra benden kanlı sular gelmeye başladı sonra tekrar hastaneye yattım 20 gün bu şekilde hergün doktorların dediğine göre hiç olmayan suyum her gün geldi ve ensonunda tamamen susuz kaldı bebeğim ve onu rahim atmak isted ve yaklaşık 5 saat sancı çektikten sonra beni sezeryanla doğuma aldılar.6.5 aylık 850 gram bebeğim doğdu ve 8 saat yaşadı çok acılar yaşadım fakat ben buca şeye rağmen 8 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şu an 10 haft.hamileyim tabiki çok korkuyrum aynı şeyleri yaşamaktan inşallah bir daha yaşamam ve yaşamayız.

canım başın sağolsun ama şu an karnındaki minicik bebeğini düşün ve kesinlikle korkmamaya çalış, çünkü gerçekten moral çok önemli.ayrıca neredeyse aynı şeyleri yaşamışız. canım şunu sormak istiyorum sen herhangi bi tedavi olup ta mı hamile kaldın, çünkü muhtemelen sen de enfeksiyon kapmışsın.

merhaba canım kusura bakma her zaman giremiyorum benden doktor rahimde perde den şüphelendi rahim film çektirdim.çift boynuzlu rahim miş benimki oda bunları yaşamama sebep değilmiş başka bir şeyde yaptırmadım daha doğrusu doktor da benden birşey istemedi.

canım yok zaten nette çok zaman geçirme dikkat et kendine ve bol bol dinlen.sadece senden hamileliğinin gidişatı hakkında ayda bir kez de olsa burdan bilgi alabilir miyim canım. çünkü kimseden sonraki hamilelikte nelerle karşılaşabileceğim hakkında bilgi alamıyorum senin hamileliğinin iyi durumu bana daha çok ümitlenmem için büyük bi sebep.şimdiden Allah yardımcın olsun canım kendine ve miniğe çok dikkat et

canım yok zaten nette çok zaman geçirme dikkat et kendine ve bol bol dinlen.sadece senden hamileliğinin gidişatı hakkında ayda bir kez de olsa burdan bilgi alabilir miyim canım. çünkü kimseden sonraki hamilelikte nelerle karşılaşabileceğim hakkında bilgi alamıyorum senin hamileliğinin iyi durumu bana daha çok ümitlenmem için büyük bi sebep.şimdiden Allah yardımcın olsun canım kendine ve miniğe çok dikkat et

tabiki canım memnuniyetle inşallah iyi bir hamilelik geçiririm senide bilgilendiririm ama inan çok korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum zaten allah yaşatmasın tekrar kaldıramam gibi geliyor o hastane ortamı off düşünmesi bil kötü allah muhtaç etmesin 2 gün sonra doktora gidicem bakalım ne diyecek sana haber veririm ama sana şunu söyliyim ben birkaç devlet hastanesinde yatmıştım ayriyetten özele de gidiyordum doktorların geneli aynı sorunlaı ı yaşama ihtimalini vermiyor ama genede ben korkuyorum allah yardımcımız olsun inşallah bu sefer yüzümüzü güldürsün çünkü inan çok acılar yaşadım

canım benim seni çok iyi anlıyorum inşaallah hayırlısıyla çok güzel geçer hamileliğin, senin için dua edeceğim. ben de yaklaşık beş hafta yattım ve ne kadar zor olduğunu biliyorum oralara mecbur kalmak gerçekten çok zor. ama beterin beteri var derler ya hamdolsun biz o kadar kötü durumda değiliz. moralini asla bozma ve dua et. güzel haberlerini bekliyorum aeo
:61:

tabiki canım memnuniyetle inşallah iyi bir hamilelik geçiririm senide bilgilendiririm ama inan çok korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum zaten allah yaşatmasın tekrar kaldıramam gibi geliyor o hastane ortamı off düşünmesi bil kötü allah muhtaç etmesin 2 gün sonra doktora gidicem bakalım ne diyecek sana haber veririm ama sana şunu söyliyim ben birkaç devlet hastanesinde yatmıştım ayriyetten özele de gidiyordum doktorların geneli aynı sorunlaı ı yaşama ihtimalini vermiyor ama genede ben korkuyorum allah yardımcımız olsun inşallah bu sefer yüzümüzü güldürsün çünkü inan çok acılar yaşadım

canım ne durumdasınız sen ve bebeğin, inşaallah iyisinizdir yaa. ben de dün teyze oldum benimde bebeğim vaktinde doğsaydı bu aralar doğacaktı, tam olarak ne hissedeceğimi bilemedim elbetteki ablam için çok sevindim ama çok hayalim vardı kuzeniyle birlikte büyüyecekti neyse yaa yine duygusallaştım Allah miniğimin kuzenine hayırlı ve güzel ömür versin inşaallah. canım senden haberleri merakla bekliyorum ve dualarımdasın Allah yardımcımız olsun inşaallah.

:72:
canım ne durumdasınız sen ve bebeğin, inşaallah iyisinizdir yaa. ben de dün teyze oldum benimde bebeğim vaktinde doğsaydı bu aralar doğacaktı, tam olarak ne hissedeceğimi bilemedim elbetteki ablam için çok sevindim ama çok hayalim vardı kuzeniyle birlikte büyüyecekti neyse yaa yine duygusallaştım Allah miniğimin kuzenine hayırlı ve güzel ömür versin inşaallah. canım senden haberleri merakla bekliyorum ve dualarımdasın Allah yardımcımız olsun inşaallah.

merhaba canım öyle düşünme napalım bizimde kısmetimiz böyleymiş ben de baze dalıyoum benimkide gününd doğsaydı 7 aylık olacaktı diyrum sonra kendime gelip allah benim için böylesini uygun görmüş diyorum ve kendmi topluyorum belkide bizim için hayırlısı böyledir.canım cumartesi doktora gitti herşeyi çok iyi buldu fakat pazartesi sabah kalktığımda leke geldi benden devamı gelir diye çok korktum hemen doktora gittim şimdi ilaç kullanıyorum 1.2 güm leke geldi faka şu an sadece kasıklarım ağrıyor yani kısacası gene istirahatteyim bebeğin eşi şağıdaymış doktor zamanla yukarı çıkar korkma dedi kasıklarımın ağrımasıda idrar yol.iltihap olabilir dedi tahlil yaptırdım ilaçlarımı kullanıp yatıyorum inşaallah iyi olucam böyle düşünüp umud ediyorum şimdilik bu kadar kendine iyi bak hoşçakal canım

:72:

merhaba canım öyle düşünme napalım bizimde kısmetimiz böyleymiş ben de baze dalıyoum benimkide gününd doğsaydı 7 aylık olacaktı diyrum sonra kendime gelip allah benim için böylesini uygun görmüş diyorum ve kendmi topluyorum belkide bizim için hayırlısı böyledir.canım cumartesi doktora gitti herşeyi çok iyi buldu fakat pazartesi sabah kalktığımda leke geldi benden devamı gelir diye çok korktum hemen doktora gittim şimdi ilaç kullanıyorum 1.2 güm leke geldi faka şu an sadece kasıklarım ağrıyor yani kısacası gene istirahatteyim bebeğin eşi şağıdaymış doktor zamanla yukarı çıkar korkma dedi kasıklarımın ağrımasıda idrar yol.iltihap olabilir dedi tahlil yaptırdım ilaçlarımı kullanıp yatıyorum inşaallah iyi olucam böyle düşünüp umud ediyorum şimdilik bu kadar kendine iyi bak hoşçakal canım
canım bana moral verdiğin için çok sağol,kendie çok dikkat et sakın yorulma inşaallah ikinizde çok iyi olacaksınız, Allah a emanet ol canım hoşçakal

Back
X