- Konu Sahibi YesilMercimek
-
Peki önerileriniz var mı?aklıma cocukkken sizi polislerden askerlerden falan korkutmuş olabilcekleri geldi.şimdi bilinçsizce korkunuz bu yüzdendir sanırım.abim polis oldu bnmde bu arada polislere laf yok
diger sorununuz içinde cvp yazınızda saklı.sanırım ev yasagı size bu tip sonuçlar dogurmuş.
aileniz sizi dışa dönük yetiştrmemiş sanrım.
bnde ilk tek başıma dışarı cıkmaya başladıgımda herkesin gözü bnm üstümdemiş gibi gelirdi
konuşamazdım cümle kurmazdım ama alıştım bunun üstüne giderek..olmayacak şeyler degil yani.
affedersin baban dışarı çıkmana izin vermiyor ama erkek arkadaşın var ayrıca onunla rahat konuşabiliyorsun ancak alışveriş yaparken iletişim sıkıntısı yaşıyorsun sakın seni yargıladığımı ya da eleştirdiğimi düşünme ama ben sorunu anlayamadım arkadaşım:26:
Kaç yaşındasınız acaba?
Babanızın dışarı salmaması hangi sınırlar için de
anneniz ile mi çıkmanıza izin veriyor ya da kati saat belirlemeleri mi var?
Kollu kuvvet korkusu benim çevremde de bir kaç kişide gördüğüm bir durum
sanırım bu da çocukken polise veririm seni gibi korkutmalardan edinilmiş bir korku.
Kitap okumanız tabi ki çok güzel ama yeterli olduğunu düşünmüyorum.
daha sosyal ortamlarda bulunmalısın (baba engelini aşabilirsen )
ama en basiti senin için komşu ilişkilerinden başlaya bilirsin.
Kimse sana laf atmadan önce ilk günaydını ya da nasılsınız sorusunu sen sorabilirsin böylece kendine güvenin gelebilir.
İnsanlara uzun cümleler kurmak zorunda değilsin ama çok kısa cevaplar soğukluk diye algılana bilir.
arkadaşlarında dediğini gibi korkunun kaynagı çocukken korkuttukları için olabilir eger bi sıkıntı yasamadıysan baska mantıklı acıklaması yok suan için.. baban neden yasak koydugunu bilemiyoruz tabi ama evde içine kapanık sadece aynı kişilerle iletişim kurdugun için olabilir bu sorun.yanlış anlama kötü anlamda demiyorum asosyal olmak zorunda kaldıgın için insanlarla iletişime gçemiyorsun.internette yazışmak ya da mesajlaşmak malesef ki bizleri daha da asosyal insanlar haline getiriyor.. benim tavsiyem eğer baba faktörünü yenebilirsen e dışına çıkıp mümkün oldugunca birileriyle iletişime geçmen. hı bide kitap okuyorsan sesli okumanı tavsiye ederim
daha yaşın genç henüz ergenlik bitmedi bence hormanal durumlar seni daha güvensiz yapıyor hepimiz az ya da çok bunları yaşadık zamanla daha özgüveni olan bir birey olacaksın
16 yaşındayım...
Babam dışarı çıkmamı istemiyor,erkek arkadaşım olmasını kabullenemediği için. Çok katı değil,markete gönderebiliyor bazen mesela.
Yok çocukken hiç korkutulmadım polis tarafından... Evet kitap okumayı çok seviyorum. Topluma karışmaktan korkuyorum.Sanırım bu üzerimdeki baskıdan dolayı bilemiyorum.Her an kötü birşey olacakmış gibi geliyor.Kimseye güvenemiyorum. Önerileriniz için çok teşekkür ederim
Dip not : Erkek arkadaşım geldiği zaman babamdan gizli çıkıyorum...Bunu da göz önünde bulunduralım :)
Dipnotunu beğendim
Bazen aileler kız çocuklarına karşı fazla baskıcı olabiliyor bu da bazen baskıya karşı tepkili asi bazen de içine kapalı bireylerin ortaya çıkmasını sağlıyor.
Bire bir diyalog gibi olmasa da en azından bir çok insanla paylaşımlarda buluna bileceğin geniş bir alan internet bundan dikkatli olmak kaydı ile fayladalana bilirsin (karşındakilere çok güvenmeden ve özelini deşifre etmeden )
Annenin arkadaş çevresini kullan en olmadı en güzel sohbetler onlardadır :)
Ya tökezlersem korkusu var :26:zamanla geçecektir bunlar.ama senin sosyalleşmen lazım realde.annen bababnla konuşsun ya da güvenilen yerlere akrabalarına falan git bol bol muhabbet et bunları aşmaya çalış.sesli kitap oku,insanlara sen gidip saat,yer sor.heyecanının üstüne git.
Ya tökezlersem korkusu var :26:
tökezlemeden güzel sonuçlara ulaşamazsın her şey birden düzelmeyecektir sakın böyle bir beklenti içinde olma ama arkadaşların tavsiyelerini dikkate alırsan yavaş yavaş değişim olacaktır sakın umutsuzluğa kapılma
sıkıntı duyduğun şeyin üzerine gidersen sıkıntını çözersin Allahın izniyle
ben de bir mağazadan çıkarken falan elektronik kapılar çalacak diye çok korkuyorum :)
halbuki herhangi bir vukuatım yok :)
uzman falan değilim ama sosyal anksiyete bozukluğuna benziyor anlattıklarınız... bi yardım almanızı yavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?