• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emniyet birimlerinden korkuyorum ve konuşamıyorum...

YesilMercimek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
651
4
68
Antalya
Merhaba kızlar hayırlı geceler iyi forumlar diliyorum öncelikle sizlere.
Sorunum başlıktaki gibi ve size daha detaylı sunmak istiyorum.Kendime anlam veremiyorum.
Herhangi bir polis,jandarma,asker ve arabası gördüğüm zaman aşırı derecede heyecanlanıyorum sanki bir suç işlemişim gibi.
Kalbim yerinden çıkacakmışçasına çarpıyor. Korkuyorum. Bu zamana kadar şükür hiç ciddi bir olay yaşamadım Rabb'im yaşatmasın.
Ama bunu yenemiyorum.

Ayrıca bir sorunum daha var kızlar. Annem abim ve erkek arkadaşım dışında kimse ile rahat konuşamıyorum.
Rahat konuşamamak derken,kelimeleri telaffuz edemiyorum.Cümle kuramıyorum.Heyecan basıyor.
Babamın yasak koyması nedeniyle evden çıkamıyorum,bu yüzden çok muzdaribim.
Tanımadığım biri birşey sorduğu zaman ya da alışveriş yaparken çok zorlanıyorum.
İnsanlar benimle konuşacak diye heyecan basıyor,heyecanlandığım için de karşıdaki insan şaşırıyor,konuşamıyorum.

Bu sorunlarımı nasıl yenebilirim?
Kitap okumaya başladım,belki daha rahat konuşabilirim diye.
Sorunumu sizler ile paylaşmak istedim kızlar.
Önerilerinizi bekliyorum.:kkk:

aklıma cocukkken sizi polislerden askerlerden falan korkutmuş olabilcekleri geldi.şimdi bilinçsizce korkunuz bu yüzdendir sanırım.abim polis oldu bnmde bu arada polislere laf yok :23: :1:
diger sorununuz içinde cvp yazınızda saklı.sanırım ev yasagı size bu tip sonuçlar dogurmuş.
aileniz sizi dışa dönük yetiştrmemiş sanrım.

bnde ilk tek başıma dışarı cıkmaya başladıgımda herkesin gözü bnm üstümdemiş gibi gelirdi
konuşamazdım cümle kurmazdım ama alıştım bunun üstüne giderek..olmayacak şeyler degil yani.

Son düzenleme:
affedersin baban dışarı çıkmana izin vermiyor ama erkek arkadaşın var ayrıca onunla rahat konuşabiliyorsun ancak alışveriş yaparken iletişim sıkıntısı yaşıyorsun sakın seni yargıladığımı ya da eleştirdiğimi düşünme ama ben sorunu anlayamadım arkadaşım:26:

aklıma cocukkken sizi polislerden askerlerden falan korkutmuş olabilcekleri geldi.şimdi bilinçsizce korkunuz bu yüzdendir sanırım.abim polis oldu bnmde bu arada polislere laf yok :23: :1:
diger sorununuz içinde cvp yazınızda saklı.sanırım ev yasagı size bu tip sonuçlar dogurmuş.
aileniz sizi dışa dönük yetiştrmemiş sanrım.

bnde ilk tek başıma dışarı cıkmaya başladıgımda herkesin gözü bnm üstümdemiş gibi gelirdi
konuşamazdım cümle kurmazdım ama alıştım bunun üstüne giderek..olmayacak şeyler degil yani.
Peki önerileriniz var mı?
Yorumunuz için çok teşekkürler :17::17:

affedersin baban dışarı çıkmana izin vermiyor ama erkek arkadaşın var ayrıca onunla rahat konuşabiliyorsun ancak alışveriş yaparken iletişim sıkıntısı yaşıyorsun sakın seni yargıladığımı ya da eleştirdiğimi düşünme ama ben sorunu anlayamadım arkadaşım:26:

Erkek arkadaşım ile sanal ortamda tanıştık,aynı şehirde değiliz malesef ki. Mesaj yoluyla konuşuyoruz,bazen telefonda. Rahat konuşuyorum derken onunla konuşurken kelimeler birbirine girmiyor çünkü ona alıştım. Alışveriş konusunda evet annem ile falan alışverişe gittiğimiz zaman kasiyer ile sorun yaşıyorum bazen...Estağfurullah düşünmedim öyle birşey umarım cevabım açıklayıcı olmuştur.Yorumunuz için çok teşekkürler :39:

Kaç yaşındasınız acaba?
Babanızın dışarı salmaması hangi sınırlar için de
anneniz ile mi çıkmanıza izin veriyor ya da kati saat belirlemeleri mi var?
Kollu kuvvet korkusu benim çevremde de bir kaç kişide gördüğüm bir durum
sanırım bu da çocukken polise veririm seni gibi korkutmalardan edinilmiş bir korku.
Kitap okumanız tabi ki çok güzel ama yeterli olduğunu düşünmüyorum.
daha sosyal ortamlarda bulunmalısın (baba engelini aşabilirsen )
ama en basiti senin için komşu ilişkilerinden başlaya bilirsin.
Kimse sana laf atmadan önce ilk günaydını ya da nasılsınız sorusunu sen sorabilirsin böylece kendine güvenin gelebilir.
İnsanlara uzun cümleler kurmak zorunda değilsin ama çok kısa cevaplar soğukluk diye algılana bilir.

Kaç yaşındasınız acaba?
Babanızın dışarı salmaması hangi sınırlar için de
anneniz ile mi çıkmanıza izin veriyor ya da kati saat belirlemeleri mi var?
Kollu kuvvet korkusu benim çevremde de bir kaç kişide gördüğüm bir durum
sanırım bu da çocukken polise veririm seni gibi korkutmalardan edinilmiş bir korku.
Kitap okumanız tabi ki çok güzel ama yeterli olduğunu düşünmüyorum.
daha sosyal ortamlarda bulunmalısın (baba engelini aşabilirsen )
ama en basiti senin için komşu ilişkilerinden başlaya bilirsin.
Kimse sana laf atmadan önce ilk günaydını ya da nasılsınız sorusunu sen sorabilirsin böylece kendine güvenin gelebilir.
İnsanlara uzun cümleler kurmak zorunda değilsin ama çok kısa cevaplar soğukluk diye algılana bilir.

16 yaşındayım...
Babam dışarı çıkmamı istemiyor,erkek arkadaşım olmasını kabullenemediği için. Çok katı değil,markete gönderebiliyor bazen mesela.
Yok çocukken hiç korkutulmadım polis tarafından... Evet kitap okumayı çok seviyorum. Topluma karışmaktan korkuyorum.Sanırım bu üzerimdeki baskıdan dolayı bilemiyorum.Her an kötü birşey olacakmış gibi geliyor.Kimseye güvenemiyorum. Önerileriniz için çok teşekkür ederim :50:

Dip not : Erkek arkadaşım geldiği zaman babamdan gizli çıkıyorum...Bunu da göz önünde bulunduralım :)

Son düzenleme:
arkadaşlarında dediğini gibi korkunun kaynagı çocukken korkuttukları için olabilir eger bi sıkıntı yasamadıysan baska mantıklı acıklaması yok suan için.. baban neden yasak koydugunu bilemiyoruz tabi ama evde içine kapanık sadece aynı kişilerle iletişim kurdugun için olabilir bu sorun.yanlış anlama kötü anlamda demiyorum asosyal olmak zorunda kaldıgın için insanlarla iletişime gçemiyorsun.internette yazışmak ya da mesajlaşmak malesef ki bizleri daha da asosyal insanlar haline getiriyor.. benim tavsiyem eğer baba faktörünü yenebilirsen e dışına çıkıp mümkün oldugunca birileriyle iletişime geçmen. hı bide kitap okuyorsan sesli okumanı tavsiye ederim

arkadaşlarında dediğini gibi korkunun kaynagı çocukken korkuttukları için olabilir eger bi sıkıntı yasamadıysan baska mantıklı acıklaması yok suan için.. baban neden yasak koydugunu bilemiyoruz tabi ama evde içine kapanık sadece aynı kişilerle iletişim kurdugun için olabilir bu sorun.yanlış anlama kötü anlamda demiyorum asosyal olmak zorunda kaldıgın için insanlarla iletişime gçemiyorsun.internette yazışmak ya da mesajlaşmak malesef ki bizleri daha da asosyal insanlar haline getiriyor.. benim tavsiyem eğer baba faktörünü yenebilirsen e dışına çıkıp mümkün oldugunca birileriyle iletişime geçmen. hı bide kitap okuyorsan sesli okumanı tavsiye ederim

Hayır küçükken hiç korkutulmadım :) Babam erkek arkadaşım nedeniyle yasak koydu. Evet bende öyle düşünüyorum onlar ile rahat sıkıntısız konuşuyorum.Yok yanlış anlamam :)) Aynen öyle. Evet malesef ki ama başka çaremiz de yok farklı şehirlerdeyiz... Umarım yenebilirim yoksa delireceğim. Evet kitap okuyorum bu önerinizi dikkate alacağım çok teşekkürler yorumunuz için :24:

daha yaşın genç henüz ergenlik bitmedi bence hormanal durumlar seni daha güvensiz yapıyor hepimiz az ya da çok bunları yaşadık zamanla daha özgüveni olan bir birey olacaksın :16:

daha yaşın genç henüz ergenlik bitmedi bence hormanal durumlar seni daha güvensiz yapıyor hepimiz az ya da çok bunları yaşadık zamanla daha özgüveni olan bir birey olacaksın :16:

Böyle yaşamaya devam edersem olacağımı sanmıyorum :50:
Ve korktuğum da başıma geldi erkek arkadaşım artık gizlice takılmaktan sıkıldığını rahat rahat dolaşmak istediğini söyledi...Arada kalıyorum:2:

16 yaşındayım...
Babam dışarı çıkmamı istemiyor,erkek arkadaşım olmasını kabullenemediği için. Çok katı değil,markete gönderebiliyor bazen mesela.
Yok çocukken hiç korkutulmadım polis tarafından... Evet kitap okumayı çok seviyorum. Topluma karışmaktan korkuyorum.Sanırım bu üzerimdeki baskıdan dolayı bilemiyorum.Her an kötü birşey olacakmış gibi geliyor.Kimseye güvenemiyorum. Önerileriniz için çok teşekkür ederim :50:

Dip not : Erkek arkadaşım geldiği zaman babamdan gizli çıkıyorum...Bunu da göz önünde bulunduralım :)

Dipnotunu beğendim :D

Bazen aileler kız çocuklarına karşı fazla baskıcı olabiliyor bu da bazen baskıya karşı tepkili asi bazen de içine kapalı bireylerin ortaya çıkmasını sağlıyor.
Bire bir diyalog gibi olmasa da en azından bir çok insanla paylaşımlarda buluna bileceğin geniş bir alan internet bundan dikkatli olmak kaydı ile fayladalana bilirsin (karşındakilere çok güvenmeden ve özelini deşifre etmeden )
Annenin arkadaş çevresini kullan en olmadı en güzel sohbetler onlardadır :)

Dipnotunu beğendim :D

Bazen aileler kız çocuklarına karşı fazla baskıcı olabiliyor bu da bazen baskıya karşı tepkili asi bazen de içine kapalı bireylerin ortaya çıkmasını sağlıyor.
Bire bir diyalog gibi olmasa da en azından bir çok insanla paylaşımlarda buluna bileceğin geniş bir alan internet bundan dikkatli olmak kaydı ile fayladalana bilirsin (karşındakilere çok güvenmeden ve özelini deşifre etmeden )
Annenin arkadaş çevresini kullan en olmadı en güzel sohbetler onlardadır :)

Annemin bir arkadaşı var onu çok seviyorum zaten :3:

Dipnot : Beğenmenize sevindim efenim :32:

zamanla geçecektir bunlar.ama senin sosyalleşmen lazım realde.annen bababnla konuşsun ya da güvenilen yerlere akrabalarına falan git bol bol muhabbet et bunları aşmaya çalış.sesli kitap oku,insanlara sen gidip saat,yer sor.heyecanının üstüne git.

tökezlemeden güzel sonuçlara ulaşamazsın her şey birden düzelmeyecektir sakın böyle bir beklenti içinde olma ama arkadaşların tavsiyelerini dikkate alırsan yavaş yavaş değişim olacaktır sakın umutsuzluğa kapılma :34:

Özellikle sesli kitap okuma olayını deneyeceğim. Çoğu zaman annemle konuşurken felan sessiz harfleri ard arda olan kelimeleri telaffuz edemiyorum. Bu iyi gelecektir. Yorumunuz için teşekkür ederim :42:

sıkıntı duyduğun şeyin üzerine gidersen sıkıntını çözersin Allahın izniyle
ben de bir mağazadan çıkarken falan elektronik kapılar çalacak diye çok korkuyorum :)
halbuki herhangi bir vukuatım yok :)

Back