Bebek Beslenmesi Emmeyi redediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim bebegim de 10gunluk arkadaslar,kendini.yay gibi arkaya dogru geriyor. Agzini acarak kafasini arkalara atiyor ve memeyle.bi.kavga halinde..
Bu durumu yasayaniniz varmi
Aynı problem benim kızımda da var. Bir sonraki aşama memeyi tutturmak için evin içinde deli gibi tur atmak olacak ve ne hikmetse gece 12den sonra başlıyor bizimki, günlerdir sabaha kadar yatıştırmaya çalışıyorum. Gaz sancısı imiş ne yazıkki. Bugün doktorumuz damla verdi umarım işe yarar:işsiz:

En iyi damla bio gaia..
Aynı problem benim kızımda da var. Bir sonraki aşama memeyi tutturmak için evin içinde deli gibi tur atmak olacak ve ne hikmetse gece 12den sonra başlıyor bizimki, günlerdir sabaha kadar yatıştırmaya çalışıyorum. Gaz sancısı imiş ne yazıkki. Bugün doktorumuz damla verdi umarım işe yarar:işsiz:

Peki kac gunluk bebisiniz? Ben doktora sordugumda,damla falan demedi cok kucuk diye :/

20 günlük ama sıkıntımız daha önce de vardı ben gazı olabileceğini düşünmemiştim sütüm gelmiyor o yüzden memeye atar yapıyor falan sanıyordum.
Sizin bebeginiz de pek kucuuuuk yazik ya kiyamyorim bebeklere yazik.ne bicim ikinip kizarip bozariyolarmis meger.. kucucuk bedenleriyle.. uzuluyo.insan. Insallah biter su sorunlari..

Ise yarayp yaramadigini yazar misinz kullandiktan sonraaa.. gaz ne kotu biseymis ya :KK43:

Sizin bebeginiz de pek kucuuuuk yazik ya kiyamyorim bebeklere yazik.ne bicim ikinip kizarip bozariyolarmis meger.. kucucuk bedenleriyle.. uzuluyo.insan. Insallah biter su sorunlari..
Ise yarayp yaramadigini yazar misinz kullandiktan sonraaa.. gaz ne kotu biseymis ya :KK43:
Aynen insanın içi parçalanıyor elden bir şey gelmeyince. İnşallah faydası olur tabiki haber veririm.

Aynen insanın içi parçalanıyor elden bir şey gelmeyince. İnşallah faydası olur tabiki haber veririm.
Damlayı abartma olurmu daha çok küçük bebeğin fazlası karın ağrısı yapar.
Gazı var diye bitki çayı verme rezene falan damla ile birlikte ağır gelir oda karın ağrısı yapar
Sana tavsiyem zor oluyor ama gaz sancıları başladığında sen sonderece sakin olmaya çalış sen gerildikce odaha çok ağlıyor
Ayaklarına sıcak su torbası koy battaniyesinin üzerinden ideal sıcaklıkta olsun
Birde batraniyesiyle kollarını sar yarım kundak şeklinde çok sıkmadan çok işe yarar

Damlayı abartma olurmu daha çok küçük bebeğin fazlası karın ağrısı yapar.
Gazı var diye bitki çayı verme rezene falan damla ile birlikte ağır gelir oda karın ağrısı yapar
Sana tavsiyem zor oluyor ama gaz sancıları başladığında sen sonderece sakin olmaya çalış sen gerildikce odaha çok ağlıyor
Ayaklarına sıcak su torbası koy battaniyesinin üzerinden ideal sıcaklıkta olsun
Birde batraniyesiyle kollarını sar yarım kundak şeklinde çok sıkmadan çok işe yarar
Günde 3 kere 5 damla verdi doktorumuz. Bugün 2 seferini verdim. Anne sütünden başka bir şey vermeme konusunda çok titizim mama bile vermek istemiyorum inşallah sütüm 5-6 aya kadar yeterli gelir. Kendim yediklerime dikkat ediyorum, rezene içiyorum ve yemeklerimde kimyon kullanıyorum benden alması daha sağlıklı olur diyorum. İşte o gerilmeme kısmında zorlanıyorum çünkü 20 gündür düzgün uyku uyumadım günde 4-5 saat uyuyabilirsem kendimi şanslı sayıyorum. Battaniyesiyle kundak yapıyordum eskiden faydası oluyordu ama birkaç gündür kundaktan nefret ediyor mümkün değil susmuyor biraz gevşetince rahatlıyor, ellerini keşfetme aşamasında sanırım rahat olmak istiyor.
Sıcak su torbasıyla ilgili tavsiyeni denicem çok teşekkür ederim uyarıların için ilk bebek olunca insan çok cahil oluyor ve her kafadan bir ses çıkıyor allakbullak ediyorlar insanı.

Eveeet aslinda emmek.istiyor saniyorum,cunku kucagmdayken yanlara agiz acip kafa diretiyor falan.. veriyorum almak istemiyor,ya da alip iki eveleyip geveleyip birakiyo bikac defa,sonra ancak.tutuyor...
Uzuluyorum. Sariligi da var su an. Gozleri akiyor ..cok kucuk,sut de emmezse nasil buyuycek duzelicek :KK43:
Ah kıyamam ben ona:KK43: içim eridi sözlerinize.

Günde 3 kere 5 damla verdi doktorumuz. Bugün 2 seferini verdim. Anne sütünden başka bir şey vermeme konusunda çok titizim mama bile vermek istemiyorum inşallah sütüm 5-6 aya kadar yeterli gelir. Kendim yediklerime dikkat ediyorum, rezene içiyorum ve yemeklerimde kimyon kullanıyorum benden alması daha sağlıklı olur diyorum. İşte o gerilmeme kısmında zorlanıyorum çünkü 20 gündür düzgün uyku uyumadım günde 4-5 saat uyuyabilirsem kendimi şanslı sayıyorum. Battaniyesiyle kundak yapıyordum eskiden faydası oluyordu ama birkaç gündür kundaktan nefret ediyor mümkün değil susmuyor biraz gevşetince rahatlıyor, ellerini keşfetme aşamasında sanırım rahat olmak istiyor.
Sıcak su torbasıyla ilgili tavsiyeni denicem çok teşekkür ederim uyarıların için ilk bebek olunca insan çok cahil oluyor ve her kafadan bir ses çıkıyor allakbullak ediyorlar insanı.
Aynen canım bende her söyleneni yaptım ama sonunda çözümü kendim buldum. Yaz bebeği olunca ayaklarını tek kat giydirdim hava sıcak diye ayaklar ısınınca yavaş yavaş geçti. Birde int. müzikler var bebeği sakinleştirmek için baby sleep music youtube da 30 dakikalık uyuturken yarım kundak yaptım onu açtım sakinleşiyordu hemen birazdan da uykuya daldı. Onuda dene gaz döneminde her yolu denemek lazım

Aynen canım bende her söyleneni yaptım ama sonunda çözümü kendim buldum. Yaz bebeği olunca ayaklarını tek kat giydirdim hava sıcak diye ayaklar ısınınca yavaş yavaş geçti. Birde int. müzikler var bebeği sakinleştirmek için baby sleep music youtube da 30 dakikalık uyuturken yarım kundak yaptım onu açtım sakinleşiyordu hemen birazdan da uykuya daldı. Onuda dene gaz döneminde her yolu denemek lazım
İnternette masajlar da buldum çok zorlamayıp rahatlatacak hareketler özellikle bacak hareketlerini yapınca susuyor biraz rahatlıyor. Müziği kendi sesinden duymuyor benim minik :KK43: biraz daha sakinken dinleteyim olmazsa farkına varsın. Bebeğime acı vermeyecek, dengesini bozmayacak ve doğal olan her yönteme açığım ben de:)

Dün bir arkadaşımın tavsiyesiyle el havlusu ısıtıp kızımın beline sardım ve o şekilde karnına ve ayaklarına masaj yaptım kızımın da ıkınmasıyla gazlar pıtır pıtır çıktı. Bize iyi geldi tavsiye ederim herkese:KK76:

Arkadaşlar Bebeğim 36+1 de doğdu şuan 14 günlük. Doğduğunda emme refleksi tam gelişmediği için 5 gün kuvezde kaldı. 3 günde beraber serviste yattık. Bu süreçte hep sutumu sagip biberonla verdik. Çünkü ölçüyle yemesi gerekiyordu. Eve çıktığımızdan bu yana emzirmeye çalışıyorum fakat bebeğim emmiyor. Sutum çok memeyi ağzına verdiğimde akıyor hatta. Ama bebeğim sütü ağzında biriktirip sonra çıkartıyor yutmuyor. Ama biberonla verince hiç sorunsuz içiyor. Zorluyorum sadece meme veriyorum ama acta kalsa yutmuyor. Bu durum beni oldukça olumsuz etkiliyor. Bebeğim beni reddiyor gibi hissediyorum bu durum da beni sinirli ve mutsuz yapıyor. Lütfen yardım edin.

Biberona çok kolay alışıyor sakın vermeyin benim de alıştı çok pismanim şuan Hoc ekmek istemiyor devamlı itiyor sagip veriyorum gece uyanmiyorsa topuğuna dokunun altını açın uyanıyorlar

Biberona çok kolay alışıyor sakın vermeyin benim de alıştı çok pismanim şuan Hoc ekmek istemiyor devamlı itiyor sagip veriyorum gece uyanmiyorsa topuğuna dokunun altını açın uyanıyorlar

Kuvezde kalırken mecburen biberonla verildi. Sonrasında ne kadar yediği ölçüldüğü için biberonla vermeye devam etmek zorunda kaldım. Uyanik da olsa fark etmiyor her türlü reddediyor ve biberon verinceye kadar ağlıyor.

Q QuinaRex benim de bir ata devamlı Red ediyordu biberonla istiyordu tomrisin emzirme notari var tavsiye ettiler şuan biraz daha iyi umarım sizin için de iyi olur

Elinizden geldiğince emzirin. Bebek te çenesi kaslari kuvvetlenince güçlü emecektir. Biberon son çare olarak düşünün. Biberonla başlarsanız eğer sizi tamamen bırakır. Belki sarılık olduğu için kan şekeri düşüyor ve emerken gücü tükeniyordur.

X