• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emlak işinden anlayanlardan yardim. 3 secenek.

• Konu Sahibi Konu Sahibi yesa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yesa

...
Pro Üye
Merhaba arkadaşlar ev konusunda 3 secenek var önümüzde. Bu işten anlayanlara danismak istedik.

Genel bilgi
70 peşinat
8 tapu masrafı ve ıvir zivir Giderler icin
Aylık 3.5 civarı odeyebiliriz

1. Peşinat biriktirmeye devam etmek : ama su da bir gerçek ki kredi öderken 3 3.5 veriyorsa insanlar, birikim yapınca 2 2.5 en fazla kenara konuluyor.

2. Oturmayacagimiz ancak ilerde degerlenecek bir semtten 190 200 e ev almak: 130 civarı kredi cekmemiz gerek. O evi kiraya vereceğiz ( kendi kıramiz 750 civari orasi da 500 600 civari) Bu evlerin 2-3 yıl icerisinde 280 300 olması ongoruluyor. Kredi 4 yıl, geri odemesi 170.

3. Oturmak istediğimiz semtten ev almak. En uygun 300 bin civarı evler ki onda bile icimize sinen bi ev yok içine de harcamak gerekiyor. Bu durumda 230 civarı kredi 9 yil ama geri odemesi 400 pek fazla:)

Simdiden Teşekkürler :)

ben 2 diyorum , zamaninda bende oyle yapmistim , aldigim ev 6 ay icerisinde 50 bin lira degerlrnmisti , 50 bin fazlasina sattim
orayi kiraya verir kirasiyla kredi taksidini odersiniz , bu arada ev degerlenecegi icin sattiginizda ana paraniz daha cok olur
tabi sizin almak isteyeceginiz evinde degeri artmis olacak ama bu sirada birikim yaparsaniz daha az kredi cekersiniz icinde yasayacaginiz evi aldiginizda ve daha az faiz odersiniz

ben 2 diyorum , zamaninda bende oyle yapmistim , aldigim ev 6 ay icerisinde 50 bin lira degerlrnmisti , 50 bin fazlasina sattim
orayi kiraya verir kirasiyla kredi taksidini odersiniz , bu arada ev degerlenecegi icin sattiginizda ana paraniz daha cok olur
tabi sizin almak isteyeceginiz evinde degeri artmis olacak ama bu sirada birikim yaparsaniz daha az kredi cekersiniz icinde yasayacaginiz evi aldiginizda ve daha az faiz odersiniz

Bana da mantıklı geliyor 2..secenek

Sadece oradan aldığımız kira kendi kıramizi kapatacak gibi duruyor ya da biraz daha az. Yani krediye hiç bir katkısı olmayacak.

Ben de şu an 2. Seçeneği uyguluyorum. 3 yıl önce 135 bine evi aldık 110 civarı 5 yıllık,2500 ödemeli.
Şimdi ev 220 bin ediyor ayda 600 kira getiriyor. Biz 800 e kirada oturuyoruz.
Kredi borçu bitmeye 260 civarı eder diye tahmin ediyorum satıp eldeki birikimle belki biraz daha krediyle okuluma yakin icime sinen bi ev alacağım. O zamana kadar kiradayım.

Ben de şu an 2. Seçeneği uyguluyorum. 3 yıl önce 135 bine evi aldık 110 civarı 5 yıllık,2500 ödemeli.
Şimdi ev 220 bin ediyor ayda 600 kira getiriyor. Biz 800 e kirada oturuyoruz.
Kredi borçu bitmeye 260 civarı eder diye tahmin ediyorum satıp eldeki birikimle belki biraz daha krediyle okuluma yakin icime sinen bi ev alacağım. O zamana kadar kiradayım.

Aynen düşünunce bana da mantıklı geliyor

Banada ikinci secenek mantikli geldi yesa yesa bu arada bebisin benimle ayni gün dogabilir 25 ocakda benim dogumgünüm

Ayyyy Seyhan sen temizlik topigi yurt dışında yaşayan Seyhan demiiiiiii valla memleketli mi bulmuş gibi sevindim :)

Aynen bana da 2 gibi geliyor bi adım atabiliriz inşalah

2 daha mantıklı hemen kiracı bulabilirseniz kredinin yarısını o ödüyormuş gibi olur. Bitince de keyfinize göre satıp peşinat yaparsınız ya da oradan gelen kirayı kendi kiranıza ekleyip istediğiniz gibi bir evde yaşarsınız.

2 daha mantıklı hemen kiracı bulabilirseniz kredinin yarısını o ödüyormuş gibi olur. Bitince de keyfinize göre satıp peşinat yaparsınız ya da oradan gelen kirayı kendi kiranıza ekleyip istediğiniz gibi bir evde yaşarsınız.

Kredi 3500

2. Seçenekte biz hala kirada olacağız kıramiz 750. Aldığımız evi de 600 e versek kredimizi karşılamaz ama kıramizin büyük bölümünü karşılar gibi:)

Ama diğer dedikleriniz doğru gibi :) hadi hayırlısı bakalim

Kredi 3500

2. Seçenekte biz hala kirada olacağız kıramiz 750. Aldığımız evi de 600 e versek kredimizi karşılamaz ama kıramizin büyük bölümünü karşılar gibi:)

Ama diğer dedikleriniz doğru gibi :) hadi hayırlısı bakalim

Ay evet şimdi baktım düşündüğünüz kredi vadesi bayağı kısaymış sizin yüksek tabi aylık ödemeniz. Ama belki sizi maddi açıdan biraz bunaltacak olsa bile 4 yılda bitecek olması çok avantajlı bana göre. 4 yıl hemencecik geçiverir. Sonra gerekirse kısa süreliğine birikim işine ara verir kendinize harcar deşarj olursunuz.

Biz de buaralar ev mevzuları çok dönüyor. Babamlar peşinatı vermeyi teklif edince iki ablam da yakın zamanda aynı anda ev aldı. Biri direk oturduğu evi aldı krediyi yüksek çekip diğeri istanbulun bir ucundan yatırımlık ev aldı krediyi de bayağı uzun vade çekti jestiyonları ara ödeme yapar erken kapatırım diye. Onun şuan aylık 2000 ödemesi var 1000'ini kiradan ödüyor. Yarısını karşılarsınız diye oradan yola çıkarak söyledim ben hiç hesaplama yapmadan.

Son düzenleme:
Ben de 2ci seçenek diyorum,bugün alacağınız makul fiyattaki ev,yarın sizi istediğiniz evin sahibi yapar.
Küçük çaptaki,bize ancak bir oda alacak miktardaki birikimimizle arsa almıştık 7 yıl önce.Şu anda bize gayet güzel bir ev alacak kadar değerlendi.
Emlak güzel bir yatırımdır bence...

Ayyyy Seyhan sen temizlik topigi yurt dışında yaşayan Seyhan demiiiiiii valla memleketli mi bulmuş gibi sevindim :)

Aynen bana da 2 gibi geliyor bi adım atabiliriz inşalah
Evet benim bende cok sevindim seni bulduguma 6.takimla zayifliyorum ben bebisini saglikla alirsin kollarina insallah kiz demi

Merhaba arkadaşlar ev konusunda 3 secenek var önümüzde. Bu işten anlayanlara danismak istedik.

Genel bilgi
70 peşinat

1. Peşinat biriktirmeye devam etmek : ama su da bir gerçek ki kredi öderken 3 3.5 veriyorsa insanlar, birikim yapınca 2 2.5 en fazla kenara konuluyor.

2. Oturmayacagimiz ancak ilerde degerlenecek bir semtten 190 200 e ev almak: 130 civarı kredi cekmemiz gerek. O evi kiraya vereceğiz ( kendi kıramiz 750 civari orasi da 500 600 civari) Bu evlerin 2-3 yıl icerisinde 280 300 olması ongoruluyor. Kredi 4 yıl, geri odemesi 170.

3. Oturmak istediğimiz semtten ev almak. En uygun 300 bin civarı evler ki onda bile icimize sinen bi ev yok içine de harcamak gerekiyor. Bu durumda 230 civarı kredi 9 yil ama geri odemesi 400 pek fazla:)

2.seçenek mantıklı gibi duruyor evet ama şöyle birşey var,aldığınız evi 500 kiraya verdiniz hem kira ödeme hem de para biriktirecek misiniz sonuçta krediyi karşılamaz hem kredi ödemek hem peşinat biriktirmek zor olur,4 yıl sonunda 280 bine saattınız diyelim almak istediğiniz ev fiyatın 4 yıl sonra 500-600 bin olur belkide daha fazla olur ve 5 yıl sonrasını düşünecek olursak paranın hiç değerei yok 260 bin şimdi çok gibi görünsede bir kaç yıl sonra belkide çok gibi durmayacak eğer ödeyecek gücünüz varsa kendi evinizi alın derim ben.

Genel bilgi
70 peşinat

vay beeeeeeeeeeee konum varmıs boyle

Allah nasıp edınce her sey oluyor

265 e sıte ıcersınde 0 ev aldık bız sımdı evın degerı 500

200 kredı cektık 65 nakıt verdık 8 10 cıvarı da tapu tasınma falan

odemeler once 3.5 tu sonra yapılandırdık 3 e dusurduk

10 yıllık cekmıstık 3 u bıttı 7 kaldı :)

vay beeeeeeeeeeee konum varmıs boyle

Allah nasıp edınce her sey oluyor

265 e sıte ıcersınde 0 ev aldık bız sımdı evın degerı 500

200 kredı cektık 65 nakıt verdık 8 10 cıvarı da tapu tasınma falan

odemeler once 3.5 tu sonra yapılandırdık 3 e dusurduk

10 yıllık cekmıstık 3 u bıttı 7 kaldı :)

saka gıbı

sımdı evın degerı 2.5 mılyon

kaldı 5 yıl bu arada aylık 3bın sabıt odeme

Back
X