bir sitede bulduklarımı sizle de paylaşmak isterim:
Bence eminevim hiç güvenilir bir firma değil.
Neden mi?
Geçenlerde eminevim ile alakalı bazı sitelerde toplanan kira yardımlarından 1/3 oranında pay aldıklarını okumuştum. Daha sonra ne olduysa oldu, o forumlardan bu konu kalktı,
İddialar ve deliller aşağıdadır:
Salafishare.com | The Salafi Upload Solution
yukarıdaki linkte iddia sahibi, birtakım hesaplar yapmış ve firmanın kiradan pay aldığını iddia etmiştir.
Daha sonra, firma, bu aradaki farkın, stopaja, vergilere gittiğini söylemiştir, lakin inandırıcı gelmeyen bu söylemin ardından, firma; hatanın düzeltildiğini ve kendi siteleri olan
www.eminevim.com.tr adresindeki taksit hesaplama penceresinde de yeni hesabın yürürlüğe girdiğini beyan etmiştir, lakin bu beyandan sonra konunun tartışıldığı forum sitesinden konu kaldırıldığından, gelişmeleri takip edemedik.
Şimdi sorulması gereken, eğer yeni hesapları doğruysa, eski hesaptan ev sahibi olanların durumu, yani yediği kazık ne olacak? Eğer eski hesap doğruysa, hesap neden değişti.
Yukarıdaki Excel dosyasındaki hesabın, onların hesabı olup olmadığını, firma üyelerinden başkası bilemez, o yüzden, eminevim eski hesabını gösteren örnek tablo da aşağıdaki linktedir. Aşağıdaki link,
www.eminotobursa.com un birkaç hafta önceki halidir, siteye şimdi girdiğinizde, sitede yeni hesaplamalar mevcuttur.
Link Salafishare.com | The Salafi Upload Solution
Eminevim, yaptığı yeni hesap sistemiyle alakalı da, bir program yapmış, toplanan, dağıtılan para, eminevim e kalan para, vs şeklinde. Bu programı da şu linkten indirebilirsiniz
.
http://www.eminbilisim.com/eminevim-konuthesaplama.zip
Burada eskiden, 1/3 olan eminevim de kalan stopaj!!!!, yeni hesapta 1/10 a düşürülmüştür.
Ayrıca bu 1/10 mevzuu da kafa bulandırıcı, buradan da sormak istiyorum firmaya veya muhasebe erbablarına, kira yardımı olarak toplanan ve dağıtılan paradan, devlet hangi mantıkla stopaj alır, veya daha doğrusu alıyor mudur acaba? Ve de stopaj benim bildiğim 1/5 oranında değil miydi?
Bir başka konu da, eminevimin elbirliği denilen bu sistemine örneğin 100 aylık bir grupta girdiğinizde, 51. ayda evin teslim edildiği beyan ediliyor. Şimdi 100 aylık grup, bu da 100 kişi demek, ödeyecekleri taksit ve kira yardımları belli. 51. ayda herkes evine yerleşecek lakin, herkesin ödeyeceği tutar, önceden belli olduğu için kirada oturmayan 49 kişi için de, kira yardımı toplanacak. Peki, bu 49 aylık kira ne olacak? O da mı stopaj? Ne kadar bir tutar ettiğine tahmini olarak bakacak olursak, kira bedeli 500 ytl olursa, bir ayda 49*500=24500 ytl ve 49 ayda da 1200500 ytl gibi korkunç bir rakam yapıyor. Aldıkları bu para, faiz midir, kira mıdır? Evlerin mülkiyeti, şahısların olacağına göre, bu ödenen para, kira olma durumu yok, kira yardımı zaten değil, geriye tek seçenek, faiz kalmıyor mu?
Son olarak da, benim bildiğim, eminevim sisteminde borç, ödenmesse, müsaade edilir, zaman tanınır, daha da ödenmesse, hakkını devreder ve ödediği paralar, iade edilir. Geçen gün eminotobursa.com sitesinde şöyle bir şey gördüm;
Gününde ödenmeyen taksitler için nasıl bir işlem yapılıyor?
Her ayın 18'inden 25'ine kadar olan gecikmelerden ötürü araçlara gelen zam farklarını telafi için %2, ayın 25'i ile 30'u arasında yapılan geç ödemelerde %5, ayın 30'undan sonra yapılan geç ödemelerden ise %10 gecikme zammı alınır.
Benim bildiğim, bu adına gecikme zammı denen tutar, apaçık faizdir, faizin günümüzde kullanılan diğer isimlerinden biridir, aynı kar payı vs gibi. Yani eminevimin övünerek söylediği faizsiz sistem söylemi de mi aldatmaca?