Bebek Beslenmesi Emerek uyuyan bebeğimi sütten nasıl keserim.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

medussa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2008
4
2
14 aylık bir kızım var. ocak ayında işe başlayacağım. kızım memeye çok düşkün. emmeden uyumuyor. geceleri de sürekli emmek için kalkıyor. gündüzde sık emiyor. aklına geldikçe meme meme diye göğsümü çekiştiriyor. işe başlayana kadar kızımı memeden kesmek istiyorum. işe başlamadan öne keseyimki alışsın. fakat nasıl keseceğim. belli emme saatlerimiz yok. öyle olsa öğün atlaya atlaya keseceğimama bizimki ne zaman aklına eserse emiyor. size nasıl kesmeliyim. memeden kesildikten sonra nasıl uyutacağım.zaten çok zor uyuyan bir bebek. uyutana kadar 1 saat uğraşıyorum salla emzir derken memede uyuya kalıyor. ne yapaağımı bilmiyorum, ben işe gittiğimdede meme diye ağlarsa... işe başlamadan alıştırmam lazım. tecrübeli anneler fikirlerinizi bekliyorum

Durumumuz o kadar benzer ki o yüzden hemen siteye üye olup yazmak istedim. benim de oğlum 13 aylık ve emmeden uyumuyor. ve geceleri 2 saatte bir uyanıp emmek istiyor. özellikle şu aralar 2 saatten bir dakika fazla uyumuyor uyanıyor babası ya da benim dışımda herhangi biri sakinleştiremiyor anne anne diye ağlıyor ve illa ki emmek istiyor ve acıktığı için de değil bazen 2 dk emip geri uyuyor. ama ben sabaha kadar bu şekilde sürekli uyandığım için dinlenememiş oluyorum perişan haldeyim. bu 9 aydır böyle. diş çıkarttığından beri yani. çok kötü alıştı. Sizin durumdan farkı gündüzleri normal yemeğini yediği için sürekli emmek istemiyor ama uykusu geldi mi meme meme diye çekiştiriyor. Bende henüz işe başlamadım ücretsiz izindeyim ama bir kaç aya işe başlayacağım ve tutacağım bakıcı kadının nasıl uyutacağını bilmiyorum. kara kara düşünüyorum ne olacak ağlatacak mı uyutmak için diye. İşe başlasam da emzirmeyi bırakmak gibi bi derdim yok yeterki emerek uyuma alışkanlığından vazgeçireyim. Rutin mutin herşeyi deniyorum ama henüz bi gelişme kaydedemedik. bir tek ağlatarak uyutmayı denemedim çünkü dayanamıyorum ağlamasına. Konuyla ilgili sürekli araştırma yapıyorum, kitaplar, deneyimli arkadaşlar, internet, forumlar. Ama net bi şey bulamadım henüz. Bir mucize bekliyorum. ve sizin de dediğiniz gibi buradaki deneyimli annelerden öneriler bekliyorum.

benimde yaklaşık 15 gün öncesine kadar yanına yattığımda uyuyan 16 aylık oğlum nedense eski günlere geri dönüp artık sızma derecesine gelinceye kadar oturup emerek uyumaya daha doğrusu resmen sızmaya başladı bu alışkanlık değişirmi bilemiyorum ama değişmezse bende tükeneceğim artık çok zorluyor beni bu durumu zaten geceleri en az 5 6 kez kalkması zor bir durumdu yeterince sizlerde yanına yatıp uyutmayı denediniz mi hiç eminim denemişsinizdir ama ayaklandıktan sonra sallanmayı falanda sevmiyorsa çok zor oluyor böyle çocukları uyutmak 2 yaşını geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum o zaman düzeleceğini söylüyorlar bende artık inşallah demekten başka birşey yapamıyorum tabi benim sizlere göre avantajım ben çalışmıyorum sizin durumunuz daha da zor

medusa; öncelikle -nacizane- sana şunu söylemek isterim, bebeğini sütten kesmek için biraz erken..iki yaşına kadar verebilsen bebeğin açısından çok çok iyi olurdu..tabii ki karar senin neticede..
sen işte iken ilk günler meme arasa da, zaten alışacaktır gündüz emmemeye..
bebeği ayırma sürecinde ise ;
kademeli olarak emzirmeyi azalttım canım..gündüz 10 kere emiyorsa 7ye, bi süre sonra 5e 3e 2ye 1e kadar indirdim..
kademeli olarak ve uzun bir süreçte azalttığım için alıştı..üstelik neredeyse hyarım saatte gelip meme isteyen bebeğim kabullendi durumu..
benim yavrum da emerek uyuyanlardandı.. belirli bir süre sonra; bir akşam gece meme yok dedim, üff acımış bak, gösterdim..kendisi istemedi ve ağlayarak uyudu :KK43: hiç unutmam..zor olmuştu tabii...
ama gece meme için uyandığında emzirdim..
ertesi geceler uyku öncesi, seveceği sütlü bi karışım hazırladım onu yedirdim..yanına yattım, elini tuttum biraz mızmızlansa da uyudu..
bu zaman zarfında geceleri uyandığında emzirdim hep..3-4 kez uyanan çocuk yalnızca bir kez uyanmaya başladı...
sonra zamanla hiç uyanmamaya başladı..ve böylece memeden ayırma serüvenimiz sorunsuz sona ermiş oldu..

18. aydan önce memeden kesmek çocuğa büyük eziyet olur gelişimde dönemler vardır insanlar için ilk 18 ay emmekten haz aldığı dönemdir yani gelişiminin bir parçasıdır 18 aydan önce keserseniz emmeye doymamıuş olacaktır emme isteği engelleneceğinden çok üzülecektir isterseniz google dan araştırın FREUD gelişim dönemleri

16,5aylık bır oğlum var benımde emzırıyorum fakat dediğiniz gibi benıde çok zorlar oldu.ne iş yaptığımı anlıyorum ne de dınlendiğimi süreklı çekiştırıp meme istiyor.kaç haftadır ayırmayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremedım erken diye üzülüyorumda.ama normal inek sütüde içmiyor bebeğim bıraksam belkı içer diyorum ama anne sütü daha iyidir diyorum bıde off zor karar.birde bıraksam anne sütünü gece nasıl doyurcam nasıl uyutcam kafam çok karışık canım aynıyız yanii.

önceden benim kızımda emerken uyuyordu. şuan 11 aylık ben önce emziriyorum sonra yatağına yatırıp eline biberon mamasını veriyorum onu içerken yatağında uyuyor.

memeden kesmek istemiyorum ama başka da bir çözüm bulamıyorum. geceleri meme diye ağlayor uykusunda saat başı.az bişey emiyor uyuyor, beşiğe koyunca bazen 10 dakika geçmeden tekrar kıvrnmaya başlıyor. yani bana geceleri hiç uyku yok. bitmiş durumdayım. acaba yanımda yatırsam kokumu alıp uyurmu meme istemeden. gündüzleri sabah kalkıdığında bir de uyuyaağı zamanlar emiyor şu an sadece. tabi bazen beni ee ee yapacağım diye kandırıp emip uyumadığı da oluyor. emerek uyumayı bir bıraktırabilsem gündüz belki oyalayarak unuttururum memeyi. ama emmeden uyumuyor. artık sallattırmıyorda kendini. illa emecek. uyku arasında bile emmek için uyanıyor gündüzleri uykusunda sallayayım diyorum emzirmeden uyusun gözleri kapalı memeyi gösteriyor, sızlanıyor. ne yapacağımı şaşırttım. ağlamasına da hiç dayanamayan bir anneyim. yok mu bunun bir formülü ooff oofff

• Beğen
Reactions: ybz
neler yaptınız merak ediyorum kızım 2 yaşına gelmek üzere ve biz şimdiye kadar hep emerek uyuduk. akşamları bi şekilde uyuturum fakat gündüz uykularına nasıl çözüm bulcağız? bakıcı onu nasıl uyutacak?

Son düzenleme:
Konu eskimis ama medusa sonujda ne yaptin merak ettim? Bize tavsiye versen cok iyi olurdu. Benim kizimda 14 aylik ve ayni durumda

Benim durumumda ayni bide hamileyim bakalim napicam kendi kendine uyulasini isterim ama nasil olcak bilmiyorum :KK43:

Ses seda yok kimsede anlasilan herkes kendi basinin caresine bakiyor

Durumumuz o kadar benzer ki o yüzden hemen siteye üye olup yazmak istedim. benim de oğlum 13 aylık ve emmeden uyumuyor. ve geceleri 2 saatte bir uyanıp emmek istiyor. özellikle şu aralar 2 saatten bir dakika fazla uyumuyor uyanıyor babası ya da benim dışımda herhangi biri sakinleştiremiyor anne anne diye ağlıyor ve illa ki emmek istiyor ve acıktığı için de değil bazen 2 dk emip geri uyuyor. ama ben sabaha kadar bu şekilde sürekli uyandığım için dinlenememiş oluyorum perişan haldeyim. bu 9 aydır böyle. diş çıkarttığından beri yani. çok kötü alıştı. Sizin durumdan farkı gündüzleri normal yemeğini yediği için sürekli emmek istemiyor ama uykusu geldi mi meme meme diye çekiştiriyor. Bende henüz işe başlamadım ücretsiz izindeyim ama bir kaç aya işe başlayacağım ve tutacağım bakıcı kadının nasıl uyutacağını bilmiyorum. kara kara düşünüyorum ne olacak ağlatacak mı uyutmak için diye. İşe başlasam da emzirmeyi bırakmak gibi bi derdim yok yeterki emerek uyuma alışkanlığından vazgeçireyim. Rutin mutin herşeyi deniyorum ama henüz bi gelişme kaydedemedik. bir tek ağlatarak uyutmayı denemedim çünkü dayanamıyorum ağlamasına. Konuyla ilgili sürekli araştırma yapıyorum, kitaplar, deneyimli arkadaşlar, internet, forumlar. Ama net bi şey bulamadım henüz. Bir mucize bekliyorum. ve sizin de dediğiniz gibi buradaki deneyimli annelerden öneriler bekliyorum.

16,5aylık bır oğlum var benımde emzırıyorum fakat dediğiniz gibi benıde çok zorlar oldu.ne iş yaptığımı anlıyorum ne de dınlendiğimi süreklı çekiştırıp meme istiyor.kaç haftadır ayırmayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremedım erken diye üzülüyorumda.ama normal inek sütüde içmiyor bebeğim bıraksam belkı içer diyorum ama anne sütü daha iyidir diyorum bıde off zor karar.birde bıraksam anne sütünü gece nasıl doyurcam nasıl uyutcam kafam çok karışık canım aynıyız yanii.

14 aylık bir kızım var. ocak ayında işe başlayacağım. kızım memeye çok düşkün. emmeden uyumuyor. geceleri de sürekli emmek için kalkıyor. gündüzde sık emiyor. aklına geldikçe meme meme diye göğsümü çekiştiriyor. işe başlayana kadar kızımı memeden kesmek istiyorum. işe başlamadan öne keseyimki alışsın. fakat nasıl keseceğim. belli emme saatlerimiz yok. öyle olsa öğün atlaya atlaya keseceğimama bizimki ne zaman aklına eserse emiyor. size nasıl kesmeliyim. memeden kesildikten sonra nasıl uyutacağım.zaten çok zor uyuyan bir bebek. uyutana kadar 1 saat uğraşıyorum salla emzir derken memede uyuya kalıyor. ne yapaağımı bilmiyorum, ben işe gittiğimdede meme diye ağlarsa... işe başlamadan alıştırmam lazım. tecrübeli anneler fikirlerinizi bekliyorum

önceden benim kızımda emerken uyuyordu. şuan 11 aylık ben önce emziriyorum sonra yatağına yatırıp eline biberon mamasını veriyorum onu içerken yatağında uyuyor.

memeden kesmek istemiyorum ama başka da bir çözüm bulamıyorum. geceleri meme diye ağlayor uykusunda saat başı.az bişey emiyor uyuyor, beşiğe koyunca bazen 10 dakika geçmeden tekrar kıvrnmaya başlıyor. yani bana geceleri hiç uyku yok. bitmiş durumdayım. acaba yanımda yatırsam kokumu alıp uyurmu meme istemeden. gündüzleri sabah kalkıdığında bir de uyuyaağı zamanlar emiyor şu an sadece. tabi bazen beni ee ee yapacağım diye kandırıp emip uyumadığı da oluyor. emerek uyumayı bir bıraktırabilsem gündüz belki oyalayarak unuttururum memeyi. ama emmeden uyumuyor. artık sallattırmıyorda kendini. illa emecek. uyku arasında bile emmek için uyanıyor gündüzleri uykusunda sallayayım diyorum emzirmeden uyusun gözleri kapalı memeyi gösteriyor, sızlanıyor. ne yapacağımı şaşırttım. ağlamasına da hiç dayanamayan bir anneyim. yok mu bunun bir formülü ooff oofff

neler yaptınız merak ediyorum kızım 2 yaşına gelmek üzere ve biz şimdiye kadar hep emerek uyuduk. akşamları bi şekilde uyuturum fakat gündüz uykularına nasıl çözüm bulcağız? bakıcı onu nasıl uyutacak?

Konu eskimis ama medusa sonujda ne yaptin merak ettim? Bize tavsiye versen cok iyi olurdu. Benim kizimda 14 aylik ve ayni durumda

Birisi cevap yazsa cookkiyi olacakkkkk

benim kizim suan 1 yasinda ve ben bebegimi kucukken yalanci emzige alistirdim. Yani uyurken onu veriyordum devamli. bir sure sonra alisti 3-4aydir bebegimi yatagina birakiyorum kendi uyuyor. Yani sutunu iciyor yalanci emzigi agzina verip yatagina birakiyorum arkama bakmadan odadan cikiyorum. Ve hic aglamiyor.

Bebeklerde bazi olaylari anliyor. Bebegim biliyor ki odada guvende. Eger bir sorun olursa aglarsa benim gelip teselli edecegimi biliyor. ilk zamanlar bazen yatagina birakinca aglamadan anne anne diye cagiryiordu veya kendi basina konusuyordu artik onuda yappmiyor . Kendi yataginda rahat ediyor. Guvenli bolge oldugundan emin.

Ben bebegimi ilk 3 ay yanimda ayni odada yatirdim geceleri 3-4 saatte bir uyanip emiyordu cunku. 3 aylikken ayri odasinda yatmaya basladi. bununda onemi var yalniz uyumaya alisik yani anne baba olmadan. Zaten 3 aylikken gece emmelerini birakmisti. Butun gece boyunca uyanmadan uyuyordu. Ve bebegim oyle zayif bir bebek degil aksine tombis bir bebek. istahi herzaman yerindeydi. Sutum oyle tasicak kadar cok olmasada koyu yagli besleyiciydi ve bebegim cok guzel gelisti

:KK61:
Nolur yazınnnnn oğlum 14 aylıkkk berbatız. gece 40 dk da bir kalkıyorrr
ay ilk çocuğum olmamasına rağmen aynı sorun bendede var bütün gece emerek uyumak istiyor emziğini verdigimde istemiyor ağlıyor kizimda göğsüme ekşi bir pekmez sürmüştum zaten görüntüsünden dolayi istemedi bide atletime bulaşmış vede çikmamişti o istedikçe atletime görmesi bile yetiyor du ama kızım 22 aylık ti seninki küçükmüş bakalım bunu nasıl atlatacağiz 18 aylık oğlum şimdi allah yardimcimiz olsun

Merhaba kızlar yorum lari Okudum da.. herkezin aynı sorunları var ama benimki daha zor geldi. Benim kizim tam 2 yaşında sütten kesmek için girisimlere başladım ama sonuç olmadı aslında kızım meme istemedi sorun uyumaması. GÜNDÜ uyku yok gece 11 de uyuyo oda kucakta gezerek ve sadece beni istiyor sabaha karşı 3 te uyaniyor haydi bakalım kucaktan dolan maya ve sabah 7 ye kadr.. 3 gün boyunca boyke sürdü alışmak mi Hayır uyku düzeni tamamiyle bozuldu. Bu arada süt istemiyor pis oldu diyor ama benim göğüs şişti iltihap kaptı benim kız inatci huysuz uyumuyo sürekli kucak istiyor agliyor yani bana inanılmaz eziyet ediyor ..en son çocuk Dr danisin bir ilaç verdi uyku düzeni için bu aksam 9 da içindim 11 buçuk ta uyudu ama memede benim kizim da hep memede uyur. Ve ojuzundan gezdirerek ama gezdirerek güç ister kuvvet ister bende ne bel kaldı ne sırt hastanelik oldum en son.. ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar...

X