• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emekli eşine de çifte zam!..

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 3.86 + 100 lira artışın yansıtıldığı yeni maaşları için gün sayarken; zamlardan dul ve yetimler de yararlanacak. 100 liralık seyyanen zam, eş ve çocuklara hisseleri oranında yansıtılacak...
upload_2016-1-13_10-43-47.png

Takvim'de yer alan habere göre
emekliler heyecanla zamlı maaşlarını bekliyor. SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artışın yansıtıldığı maaşları, bu ayın 17'sinden itibaren yatırılmaya başlanacak. Zamlardan dul ve yetimler de yararlanacak. Vefat eden emeklilerin eş ve yakınları da enflasyon zammına ek olarak 100 liralık ekstra artışı alacak. 100 liralık seyyanen zam, dul ve yetimlerin maaşına hisseleri oranında yansıtılacak. Dul ve yetimlere ayrıca Temmuz'da yeniden zam verilecek.

NASIL YANSITILACAK?

Ölen eşten dolayı alınan maaşlar hisselere bölünüyor. Örneğin vefat eden emeklinin eşi sağ ise ve 2 çocuğu varsa, maaşın yüzde 50'si eşe, yüzde 25'i bir çocuğa, yüzde 25'i de diğer çocuğa veriliyor. Bu emeklinin maaşı bin 600 lira ise, eş 800 lira, çocuklar da 400'er lira alıyor. Zamlar da hisseler oranında maaşlara ekleniyor. Buna göre; Ocak maaşlarına önce yüzde 3.86 enflasyon zammı eklenecek. Ardından da 100 liralık zam hisse oranında paylaştırılacak. Örneğin; bir eş ve 2 çocuğun olduğu bir dosyada 100 lira zamdan eş 50 lira, çocuklar ise 25'er lira şeklinde yararlanacak. Toplamda zam 100 lira olacak. Bu eş 800 lira, çocuklar da 400'er lira alıyorsa, yüzde 3.86 enflasyon zammı ve seyyanen artışın eklenmesiyle yeni maaş eş için 880,88 liraya, çocuklar için de 440,44 liraya ulaşacak.

TEMMUZ'DA DA YAPILACAK

Vefat eden SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin eş ve çocukları, Temmuz ayında bir zam daha alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak Temmuz zammından, dul ve yetimler de yararlanacak. Zam oranı ise bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar olacak.

asgari ücret ne oldu bileniniz varmı 1300 netleştimi şimdi bu ayın sonunda işçiler 1300 alacaklarmı...???

asgari ücret ne oldu bileniniz varmı 1300 netleştimi şimdi bu ayın sonunda işçiler 1300 alacaklarmı...???
1300 alacaklar ama AGI dahil sanırım.
Eğer gerçekten AGİ dahilse buna sağ gösterip sol vurmak denir.

kesin dahildir ipek . ben buraya işe başladığımda maaaşı konuştuk yol parasını konuştuk yemek parasınıda ve işe başladım maaş zamanı geldi baktım agi yok dedim nerede verdikleri cevap şu maaşın içinde agi..:KK62::KK62::KK62:o yüzden işe başlayacaklar uyanık olun tüm haklarınızı konuşun.

aslında AGİ dahil değilmiş, işverenler işçileri öyle kandırıyormuş. geçen gün bir yetkili TV de açıklamış: işyeri size böyle söylerse hemen şikayet edin, AGİ hariç maaşınızı tam ödemek zorunda demiş.
hükümetin değil işverenlerin işgüzarlığı yani.

kesin dahildir ipek . ben buraya işe başladığımda maaaşı konuştuk yol parasını konuştuk yemek parasınıda ve işe başladım maaş zamanı geldi baktım agi yok dedim nerede verdikleri cevap şu maaşın içinde agi..:KK62::KK62::KK62:o yüzden işe başlayacaklar uyanık olun tüm haklarınızı konuşun.
işyerini şikayet et, çünkü parayı iç ediyorlar böyle böyle.

aslında AGİ dahil değilmiş, işverenler işçileri öyle kandırıyormuş. geçen gün bir yetkili TV de açıklamış: işyeri size böyle söylerse hemen şikayet edin, AGİ hariç maaşınızı tam ödemek zorunda demiş.
hükümetin değil işverenlerin işgüzarlığı yani.
Böyle bir şey olduğunu sanmıyorum açıkçası. Çünkü maaşlar ve AGI banka aracılığıyla alınıyor. Yani bir Ali Cengiz dönme durumu az gibi. Nedense seçimlerden önce AGİ ve asgari ücret bağlantısına değinmediler. O yüzden ben muhtemel görüyorum. Sorarım bizim personelciye durum neymiş diye ama ben bu şekilde duydum.

Böyle bir şey olduğunu sanmıyorum açıkçası. Çünkü maaşlar ve AGI banka aracılığıyla alınıyor. Yani bir Ali Cengiz dönme durumu az gibi. Nedense seçimlerden önce AGİ ve asgari ücret bağlantısına değinmediler. O yüzden ben muhtemel görüyorum. Sorarım bizim personelciye durum neymiş diye ama ben bu şekilde duydum.
çünkü geçmişte veya bugün agi asla dahil olmaz deniyor.
devlet asgari ücreti artırırken işçi başına 210 TL ödemeyi de taahhüt etti ama işverenler bir şekilde kılıfına uydurup hallediyor işlerini.
mesela eşim resmi kurumda çalışıyor ama taşeron olarak. normalde maaşın 3 kez gecikmesi, eksik yatırılması vs gibi nedenler taşerona işin bıraktırılması için geçerli yasal nedenler ama taşeron firmaya hiçbir şey olmuyor, ne ceza alıyor ne ihalesi iptal ediliyor.
işverenler işini öyle güzel yasal kılıfa uyduruyor ki. bunu yapmayan herhalde % 10 ya vardır ya yoktur.

çünkü geçmişte veya bugün agi asla dahil olmaz deniyor.
devlet asgari ücreti artırırken işçi başına 210 TL ödemeyi de taahhüt etti ama işverenler bir şekilde kılıfına uydurup hallediyor işlerini.
mesela eşim resmi kurumda çalışıyor ama taşeron olarak. normalde maaşın 3 kez gecikmesi, eksik yatırılması vs gibi nedenler taşerona işin bıraktırılması için geçerli yasal nedenler ama taşeron firmaya hiçbir şey olmuyor, ne ceza alıyor ne ihalesi iptal ediliyor.
işverenler işini öyle güzel yasal kılıfa uyduruyor ki. bunu yapmayan herhalde % 10 ya vardır ya yoktur.
Bilemiyorum ama bunu saklamak, el altından bir şeyler yapmak ortaya çıkmayacak bir şey değil ki.
kaldı ki insanlar bu kadar kuzu değiller bence.
Hadi bir patron kandırdı AGİ dahil verdi ama o kişi nasıl olsa çevresindeki başka asgari ücretlilerle konuşacak. Yani saklı kalacak bir konu değil. Küçük, dükkan tarzı işletmelerde belki olabilir ama daha büyük yerlerde olması bana saçma geliyor. İşçi eskisi gibi kuzu değil kesinlikle.

Bilemiyorum ama bunu saklamak, el altından bir şeyler yapmak ortaya çıkmayacak bir şey değil ki.
kaldı ki insanlar bu kadar kuzu değiller bence.
Hadi bir patron kandırdı AGİ dahil verdi ama o kişi nasıl olsa çevresindeki başka asgari ücretlilerle konuşacak. Yani saklı kalacak bir konu değil. Küçük, dükkan tarzı işletmelerde belki olabilir ama daha büyük yerlerde olması bana saçma geliyor. İşçi eskisi gibi kuzu değil kesinlikle.
valla işçinin elinden hiçbir şey gelmiyor canım.
işveren sudan bir bahaneyle çıkarıyor.
üstelik eşim ve arkadaşları hepsi sendikalı ama hiçbir işe yaramıyor.
sabredin deniyor sadece.
iş tanımlarında olmayan işlere dahi itiraz edemiyorlar, resmi kurum haberdar olduğu halde umursamıyor.

Back