ben de annemle yaşıyorum, bekarım. annem birikimini altında tutuyor. benimkiler de dolar ve altında. ama ikimiz para birleştirsek 300 bin anca eder. ev almak annemin hayali ama gün geçtikçe zorlaşıyor, benim bu konuda pek yapabilecek bişeyim yok açıkçası. şimdi bekarım ama yarın öbür gün evlenmek istesem birikmiş param bana lazım olacak, onu eve yatırmak istemem. ailemle ortak ev borcuna da girmeyi düşünmüyorum açıkçası, senelerce bunu sırtlanmakla uğraşırken kendi hayatımı kaçırmayı düşünmüyorum. müstakil ev herkesin hayali, aslında mantıklı. bi yandan annem rahat etsin istiyorum ama onu rahat ettireceksem dediğim gibi kendi hayatımdan çalmam gerekir. zamanında babamla el ele verip akıllıca hareketler yapmamışlar, yaşlılıklarını düşünmemişler açıkçası bu konuda çok da yapacak bişeyim yok benim. annemle babam ayrı zaten, babam şimdiden sızlanıyor ben yaşlanıyorum hanginiz bakacaksınız diye. annem şu an esnaf ama 2-3 sene içinde iş hayatından çekilmek istiyor. kimse bizi düşünmüyor yani kardeşim öğrenci zaten. ben de çalışıyorum asgari ücretten 1000 tl fazla alıyorum. bilemiyorum bugünümüzün derdine düşmekten yarını düşünmeye fırsat olmuyor.