• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EMDR Terapi

rubrik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
52
1
46
Ankara
Psikologum panik atak için emdr terapi uygulayacağını söyledi.Bunu almış ve faydasını görmüş olan var mı, tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen?

Rubrik ne yaptın EMDR terapisine başladın mı?

Evet başladım 1 ayı geçti ve kendimi harika hissediyordum ta ki ilacı bırakana kadar..Aslında panik namına yaşadığım bir sıkıntı yok ama ilacın çekilme belirtileri baş ağrısı bulantı kabus yaşatıyor şuan

En basta da belirttigim gibi panik atak var, ikibucuk yildir ilaclarla kullan birak hep basa dondum.Emdr yi kesinlikle tavsiye ediyorum insana inanmasi zor gelen sihirli degnek gibi bisey , psikologum bu teknikle 1,5 ayda resmen hayatimi ve bakis acimi degistirdi.Evden cikamayan, kalabaliga giremeyen otobus dolmus gorunce bile fenalasan ben 2-3 seansta hayata karistim oyleki esim bile saskina dondu inanamadi.Allaha sukurler olsun atlattim birde ilaci birakma sikintilarim biterse bu sayfa kapanacak benim icin.

Deneyimlerimi paylastim eger imkanin varsa emdr al hic vakit kaybetme derim.Senin sikintin ne peki anksiyete mi?

Bende anksiyete var panik atakta var zaten ikisi birbirini tetikliyo.Bende EMDR terapisi almayı düşünüyorum psikolog arayısındayım.Sen nerdesin acaba?

evet ben emdr terapi gördüm ve çook çok çok fayda gördüm, başlangıçta pek anlayamamıştım, hipnoza benzetmiştim ama değilmiş, psikologum zaten öncesinde bana bu teknikle ilgili okumam için bikaç şey vermişti, bi de kendisi anlatmıştı...el hareketlerini takip ediyosunuz ama bukısmı nörolojik..bazı korkularım ve kaçındığım şeyler vardı..5 seansta kurtuldum diyebilirim, toplam 8 seans yaptık.. şu an gayet rahat ve iyiyim, endişelenmene gerek yok,kontrolünün dışında değil hiç bir şey..daha kötü hissetmen de mümkün değil,, en kötü çok fayda görmezsin..ben korku ve kaygıları olan herkese öneririm

Rubrik merhaba. 12 yıldır çekiyorum bu hastalığı. EMDR terapisi için kime gittiniz? Özelden msj yazamıyorum. Lütfen bilgi verir misiniz?

meraba herkese ben basladim emdr e ye 4 seansim bugundu henuz tam bisey olmadi ama bugun ilk defa gec aldim zanax anksiyete ve panik atagim var ama benim cok ciddi bu sikintilarim o yuzden biraz zaman lazim bana yani en az bir 4 seans daha tekrar yazarim burdan insallah bu illetten kurtuluruz

kızlar önerdiğiniz dr ların isimlerini bana yazar mısınız lütfen :?

Merhabalar, bu konuda söylemek istediklerim var ben de uzun yıllar kaygı bozukluğu,panik atak,takıntı sebepleriyle çok doktor doktor gezdim devlette psikiyatristin yaptığı ilaç yazmaktır kullan su kadar süre sonra gel der, bu sebeple özele yöneldim ancak kişisel muayenehane değil ücretleri daha makul olan psikiyatri merkezlerine gittim orada genelde psikiyatrst-psikolog esanlı gidiyor sorunlarımın çözümünde elbetteki ilerleme kaydettim ancak asla tam anlamıyla kurtulamadm hatta artan sıkıntıyla tekrar başa dönebiliyorsunuz sadece daha fazla bilinçli olursunuz ama bilinç düzeyinde bir çalışma sorunları çözmede cok fazla yardımcı olamayabiliyor bu sebeple son care emdr ,hipnoz,eft gibi alternatif tedavilere yöneldim bilinçaltını yeniden yapılandırma ile cok guzel sonuclar alınıyormus çok araştırdım hem hasta yorumlarını hem doktorları şimdi şunu vurgulamak istiyorum bu konuda lütfen çok dikkatli olun henüz çok bilinmeyen konular olduğu için müthiş bir yanıltmaca var o kadar ilginç ki hangi doktoru arasam ankarada bu konuda sertifikalı ciddi uygulayan benim diyor :KK57::KK57: kimiyle görüşüyorum ilk uygulayanlardanım diyor her uygulayana güvenme diyor, kimi 1 seansta çözüyorum diyor bakın eniyihekim sitesinde cok olumlu yorum alan bir doktorla görüştüm ankarada tekim dedi üstelik seans ücreti söylesem ağzınız acık kalır iyi araştırın kanmayın PARANIZA UMUTLARINIZA YAZIK OLMASIN

Merhaba arkadaşlar foruma bugün üye oldum bende .
Bende de yaygın anksyete bozukluğu var özellikle son 3 yıldır çok kalitesiz bir yaşam sürmekteyim .
EMDR yöntemini araştırdım ve çok işe yarayan bir yöntem olduğu kanaatine vardım.
Psikolojik sorunların çözümünde bence kesin çözüm gibi duruyor.
Size önerim terapistinizi seçerken şunu yapın ; EMDR Derneği var . EMDR derneğinin sitesine girin . Üyelerimiz kısmında yer alan 2.düzey üyelerimizi tıklayın . Ergen-Yetişkin bölümüne girin . Burada EMDR ÜST DÜZEY eğitimini alan terapistlerin şehir şehir listesini göreceksiniz . Oradan seçin mutlaka . Geçmiş olsun

kizlar merhaba, cok arastirip cok sey okudum panik atak hakkinda ve emdr terapisi hakkinda ama birsey soracagim... esimle beraber cocuk sahibi olmayi planliyoruz ve malum rahatsizligim panik atak icin paxera ilac kullaniyorum..izmir'de yasiyorum, mehmet oguz isimli bir doktor buldum, gidenlerden cok iyi yorumlar duydum, 3 seansta sorunu cozuyormus, aranizda izmir'de olan/ kendisine giden yada kendisi hakkinda duyumlar alan var mi??

En basta da belirttigim gibi panik atak var, ikibucuk yildir ilaclarla kullan birak hep basa dondum.Emdr yi kesinlikle tavsiye ediyorum insana inanmasi zor gelen sihirli degnek gibi bisey , psikologum bu teknikle 1,5 ayda resmen hayatimi ve bakis acimi degistirdi.Evden cikamayan, kalabaliga giremeyen otobus dolmus gorunce bile fenalasan ben 2-3 seansta hayata karistim oyleki esim bile saskina dondu inanamadi.Allaha sukurler olsun atlattim birde ilaci birakma sikintilarim biterse bu sayfa kapanacak benim icin.

Deneyimlerimi paylastim eger imkanin varsa emdr al hic vakit kaybetme derim.Senin sikintin ne peki anksiyete mi?
Merhabalar

Aşağıdaki adreste emdr terapisi yaptıranların yorumlarını okudun. Baya etkilendim benimde sıkıntılarım var EMDR terapisi için iyi bir doktor araştırıyorum.

....

Son düzenleyen: Moderatör:
Back