- 7 Aralık 2023
- 423
- 119
- 23
300 dolar mi iyice arastirdiniz miVe yine ben. 7. Tüp bebek denemem için tekrar yumurta toplattırdım. Kimyasal gebeliğim sonrası 4-5 ay geçti. 7 yumurta toplanırdı.Şimdi sadece 3 toplanabildi ve 2 si devam ediyor. Her tüp bebek denemesinde karşıma yepyeni bir konu çıkıyor.Doktorum bu ikiye genetk tarama yaptıralım çünkü bebek kaybın ve kimyasal gebeliğin oldu dedi. Karar aşamasındaydım ki kararı verdikten sonra buraya yazıp paylaşayım istedim. Biraz kaderci yaklaştım. Genetik tarama yollamış olduğumuz iki embriyonun akıbetini gösteren bir olay. Yani şu değil; eğer genwtik problemleri varsa bu benim genel yumurta durumumu gösteren bir şey değil. Örneklere baktım.Genetik tarama yaptırıp, hasta bebek sahibi olanlar ya da 12.-13. Ayda düşürenler var. Bu sadece ve sadece kısmet işi bence. Sağlam bir araç aldığımızda, bunu bize satarken asla kaza yapmazsınız denilebiliyor mu? Hayır. Bana aynı mantık gibi geldi. Belki olasılığı azaltıyor ama risk hala devam ediyor. Maddi kaybından baksetmiyorum bile.Bilmeyenler için yazayım.Yaptırdığınız hastane szden iilem ücreti alıyor, bunlar dondurulup teste gönderileceği için embriyo başına dondurma ücreti alınıyor ve artı, genetik tanı yapacak kurum embriyo başına 300 dolar gibi bir para alıyor. Hadi ücreti geçtik. Şimdi düşünelim… Sen olsan ne yapardın? (Bu arada düşük yapmak korkutucu olsa da bu kusursuz çalışan sistemimizin kendini gösteriş şekli olduğunu düşünüyorum. İki embriyomu Allah’a emanet naklettireceğim. Her zamanki gibi sırtımı ona dayıyorum. Hepimiz için hayırlısı tez vakitte olsun)
İntergenin bize verdiği fiyat bu