• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Embriyo transferinden önce yumurta neden çatlatılır?

geceyagmuru

Dua imkansızın belini kırar, Allah’a güven.
Pro Üye
22 Mayıs 2020
2.077
5.335
108
27
İzmir
Merhabalar, birşey soracağım tüp bebekte en kolay yöntem nasıl oluyor acaba bugün muayene oldum bir problem görülmedi. İlaç vs verilmedi bi hafta sonra tekrar gel dedi size en basit yöntemi yani kendiliğinden normal süreç gibi tedavi edeceğiz dedi hemşire. sonrasın da iki yumurta istediğimiz boyuta gelecek dedi çatlatma iğnesi olacak dedi sonra transfer dedi. Ben o an başka bir sebepten ötürü birşey soramadım ama eve gelince aklıma takıldı embriyoyu transfer edecek neden yumurta büyüsün ve çatlasın:( bilen varsa söylermisiniz lütfen zaten embriyom var Rahime direkt transfer değil mini yani benim yumurtam ile ve çatlaması ile ne ilgisi var 🫤

Aslında o çatlatma iğnesi diye söylenen şey çatlatmama iğnesi. Yumurtalarınız belli bir olgunluğa ulaştığında kendiliğinden çatlamasın, çatlamasın ki döllenebilsin diye yapılıyor.
İlk muayenede ilaç baslanmadığına göre henüz adet döneminiz değil galiba? Tedavi adet döneminde başlıyor

Dün anlatmıştım Spontan gebe kalmak istediğinizde yumurta büyür ve spermle buluşur sonra gebelik oluşur bizde onu takip ediyoruz. Yumurta büyüdükçe rahim içi kalınlaşır bizde ilaç vermeden rahim içini kalınlaştırıyoruzDaha sonra o yumurtayı çatlayıp embriyoyu transfer edeceğiz

Bu cevabı aldım doktordan
Aslında o çatlatma iğnesi diye söylenen şey çatlatmama iğnesi. Yumurtalarınız belli bir olgunluğa ulaştığında kendiliğinden çatlamasın, çatlamasın ki döllenebilsin diye yapılıyor.
İlk muayenede ilaç baslanmadığına göre henüz adet döneminiz değil galiba? Tedavi adet döneminde başlıyor
ben süreci paylaştım okuyabilirsiniz. Yumurtalarım toplandı döllendi donduruldu. Bir sonra ki adetten sonra transferim olacaktı ama dr yurt dışında olduğu için bu aya kaldı ve regl oldum gitti bana bunlar söyledim yani. Embriyoyu yumurtaya mı transfer ediyorlar bana bu gönderdiği mesajda ne demek istemiş olabilir 🤔

Back