• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Embriyo Genetik Testi

Dudulla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2022
126
50
28
Merhaba arkadaşlar. Embriyolarımıza genetik test yaptırdık ve malesef sonuç olumsuz geldi. Bu yüzden transfer yapılmadı. Genetik test sonuçları hep olumsuz geliyor diye yazanları görmüştüm. Genetik test yaptıranlar varsa lütfen tecrübelerini yazabilir mi?
Mozaik embriyolarımızda var. Mozaik embriyo transferi yapıp sağlıkla dogum yapanlar var mı acaba lütfen bilgi verebilir misiniz :(

Merhaba arkadaşlar. Embriyolarımıza genetik test yaptırdık ve malesef sonuç olumsuz geldi. Bu yüzden transfer yapılmadı. Genetik test sonuçları hep olumsuz geliyor diye yazanları görmüştüm. Genetik test yaptıranlar varsa lütfen tecrübelerini yazabilir mi?
Mozaik embriyolarımızda var. Mozaik embriyo transferi yapıp sağlıkla dogum yapanlar var mı acaba lütfen bilgi verebilir misiniz :KK43:
bizim de 4 embriyomuz genetik teste gitti hepsi transfer edilemez sonucu ile geldi, nerede yaptırdınız tedaviyi?

Dudulla Dudulla O ozlem ertas
Merhaba, öncelikle hepiniz için hayırlısı olsun. Umarım emeklerinizin karşılığını bebeklerinizi en güzel en sağlıklı şekilde kucaklayarak alırsınız. Bende tüp bebek tedavisi gördüm. İlk denemede pozitif sonuç aldım, ancak 22. hafta detaylı ultrasonda bir dizi genetik problemle karşılaştım. Şu an genetik testler yapılıyor. Geride kalan embriyolarımızda da problem olabilir diye tanı koymaya çalışıyorlar. Sizlerin durumu nedir acaba?

Dudulla Dudulla O ozlem ertas
Merhaba, öncelikle hepiniz için hayırlısı olsun. Umarım emeklerinizin karşılığını bebeklerinizi en güzel en sağlıklı şekilde kucaklayarak alırsınız. Bende tüp bebek tedavisi gördüm. İlk denemede pozitif sonuç aldım, ancak 22. hafta detaylı ultrasonda bir dizi genetik problemle karşılaştım. Şu an genetik testler yapılıyor. Geride kalan embriyolarımızda da problem olabilir diye tanı koymaya çalışıyorlar. Sizlerin durumu nedir acaba?
merhaba Allah hepimizin yardımcısı olsun umarım ciddi bir problem çıkmaz sağlıkla alırsınız evladınızı kucağınıza. Transfere uygun embriyo çıkmadı maalesef bizde. bir tane mozaik var o da riskli olur yeniden denemek daha mantıklı olur dedi doktorumuz.

Merhaba sizin embriyolarınız da bimı sıkıntı gelişti o yüzden mi genetik test istendi

Merhaba sizin embriyolarınız da bimı sıkıntı gelişti o yüzden mi genetik test istendi
Merhaba, erkek infertilitesinde yapılmasını önerdi doktorumuz. Yaptırmasak içlerinden en iyi kalitedeki transfer edecektik. En iyi kalitede ki anormel çıktı zaten genetik sonucu. Bu sefer Allah korusun belkide daha kötü birşeyle karşılaşabilirdik sonrasında. Bu yüzden çok yüksek ücretler olsa da yaptırmakta fayda varmış.

Merhaba, erkek infertilitesinde yapılmasını önerdi doktorumuz. Yaptırmasak içlerinden en iyi kalitedeki transfer edecektik. En iyi kalitede ki anormel çıktı zaten genetik sonucu. Bu sefer Allah korusun belkide daha kötü birşeyle karşılaşabilirdik sonrasında. Bu yüzden çok yüksek ücretler olsa da yaptırmakta fayda varmış.
Eşinizde ne sorunu var ?

Merhabalar,
ilkdefa PGT test yaptirdik. yumurta kalitesinde kadinin yasinin cok onemli oldugu ve yas ilerledikce birtakim genetik hastalik oraninin artigi soylendi bunlardan biri de Down sendromu.
Bir arkadasim PGT ile transfer yapti ve tutmadi 2. PGT transfer de tuttu yani PGT tutmasi adina cokta buyuk bir unsur degil lakin saglikli hamilelik ve dogum sonuclu hamilelik icin guzel bir basamak .
diger arkadasimda da sicklecell hastaligi var PGT yaptilar bu hastaligin olmadigi embriyo da Downsendromu cikti.
bisim enbriyolgistimiz PGT yi siddetle tavsiye ediyor cunku alinacak riskin yuksek olduguna inaniyor. 10 gun boyunca horman enjekte ve husran, false hamilelik yada dusuk sorunlarini buyuk bir kismini engelliyor.
PGT ile hamile kalan arkadasim artik PGT yaptirmiyor ve direk transfer ediyor.
Karar tamamen sahsi.

Olumlu gelirse peki transfer olur ya daha sonra anne karnında tutmama varmı
Genetik test embriyonun kromozonlarinda bir sıkıntı olup olmadığına bakıyor. Yani bebekte kalıtsal bir hastalık olacak mi ona bakıyor. Her kromozomun kendisine gore riskleri var. Bozuk olan kromozoma gore değişiyor o. Tutmama gibi bir riski var tabi ki.

Genetik test embriyonun kromozonlarinda bir sıkıntı olup olmadığına bakıyor. Yani bebekte kalıtsal bir hastalık olacak mi ona bakıyor. Her kromozomun kendisine gore riskleri var. Bozuk olan kromozoma gore değişiyor o. Tutmama gibi bir riski var tabi ki.
Bugun beni aradılar 3 üde saglıklı geldi inşaAllah gebe kalacagım

Back
X