embriyo genetik test

merhaba , ben varım. sanırım süreç hakkında bilgi almak istiyorsunuz.
kısaca bahsedeyim.
embriyoların 5.güne gitmesi şart genetik test yapılabilmesi için. biyopsi yapılıp geriye kalan kısımları donduruluyorlar. sonra o biyopsiyla alınan parçalar laboratuvara gönderiliyor. gelen sonuca göre ya transfer ya da imha. test sonucunun gelmesi laboratuvarın çalışma günüyle alakalı. biz iki kere gönderdik. ilki 11 günde gelmişti ikincisi 1 günde.

test sonucunu beklediğiniz için o arada siz adet olmuş oluyorsunuz. dolayısıyla sağlam sonucu gelmiş olsa bile transferiniz bir sonraki adet dönemine kalıyor. yani dondurulmuş transfer oluyorsunuz

Sizi kırmayacaksam eğer .. Neden genetik test yaptırdınız acaba hangi durumlarda yapılması gerekiyor

Merhaba Arkadaş çok acıklaycı anlatmış yukarıda bunlara + ek olarak genetik test eğer maddi imkan varsa kesinlikle yapılması gerekir bence naçizane fikrim … Mesala benim ilk transferimde herhangi bir negatif sonucum olmamasına rağmen genetiğe baktılar ve mozaik oranı birinin yüksek gelmişti onu direk eledik bu anlamda şansınız artar iyi embriyoyu yakalarsınız.. sağlıklı ve belkide tutunma olasılığı daha iyi olanı bulmanızı sağlar eğer kafanız karışık ise doktorunuz size bırakmışsa yaptırın Dolar üzerinden ücretlendirme maalesef her merkezde sanırım bir tık değişiyor bu nedenle her tedavide yaptırma şansınız da olmayabilir malum ekonomik şartlardan.. Ayrıca ben şöyle bir hata da yaptım belki aynı şeyi yaşayan vardır siz de yapmayın ilk 2 tanesine yaptırmıştım maddiyat açısından , negatif sonuç alınca diğerine baktırmaya sonradan karar verdiğimizde bakılamadı bu bozuldu anlamına gelirmiş sonradan öğrendim hastane uyarmamıştı mesala bozulabileceğini bilseydim boşa gitmezdi ve ona da ilk aşamada baktırırdım . (Genetiğine bakılamadı diye ücret iadesi yaptılar gerçi )

benim 5.transferimdi bu. artık bir kez daha olumsuz sonucu almaya dayanacak gücüm yoktu. o yüzden garantiye almak istedik. tabiki genetiği sağlam demek kesin tutacağı anlamına gelmiyordu ama şansımızı arttıracaktı.

çoğul gebelik istediğim için ilk olarak 2 tane gönderdik.ikisi de anomali yani bozuk çıktı. dondurulmuş olan diğerlerinden 2 tane daha gönderdik. 2 si de sağlam geldi çok şükür. bizde bozulma falan olmadı. ama biyopsiyi en başta dondurmadan öncemi yaptılar hepsine yoksa diğer arkadaşın ki gibi çözdürüp sonradan mı yaptılar bilmiyorum.

doktorun yönlendirmesiyle tek embriyo transfere ikna etti bizi ve çok şükür tuttu.

Cok sevindim sağlıcakla kucağınıza alırsınız insallah. Bende kimyasal gebelik yaşıyorum da o yüzden sormak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…