• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emaneti yerine verememek

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.446
6.197
358
35
Merhaba hanımlar.
Bundan 3 yıl önce yeni evime tasindigimda doğalgaz henüz tam baglanmamisti ve iş yerimden bir arkadaş bana ısıtıcısini vermeyi teklif etti tabi emant olarak. Ben de kabul ettik bir süre kullanıp iade edecektim.
Bir iki kez belki kullandık o da cocugu yikadigimda sağolsun çok da makbule geçti.
Arkadaş bana verdiğinde kutusu filan sıfır gibiydi çok iyi durumdaydı. İçi hala iyi durumda ama o zamanlar oğluma kv bakıyordu ve çocuk gidip üstüne kalemle delikler açmış (oysa başka odadaydı) kv de de hiç dikkat etmemiş. Ben çok utandım o sıra geri iade edemedim. Bir yerden yeni kutu bulup koyayım diye bekledim. Hatta o ara bana çift kişilik nevresim takımı hediye geldi onla birlikte arkadaşa vereyim ayıp olmasın dedim. O yıl iş yerimi değiştirdim. Çok uzağa da geçmedim ama götürüp veremedim. Şimdi ardan geçti 3 yıl çok utanıyorum. Kullanmadım da 3-4 defa en fazla kullanılmıştır. Sizce ne yapmalıyım. Nasıl götürüp vereyim bu kadar zaman sonra?
İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi getirecek ya aklımda bir iki kez kullandık makbuke geçti filan dedim. Diğeri de geçen ay karşılaştık tabi kadin da ümidi kesti galiba. Ne yapayım ben? :KK43:

Guncelleme1: öncelikle yazdiklariniza saygı duyuyorum, sonuçta dışarıdan bir gözle cevaplandirdiniz. Hiç birimiz birbirimizi tanımıyoruz. Emanet aldığım her şeye çok çok dikkat ederim, kolay kolay zaten almam. Bu olay üstümde çok büyük bir yuktu. Karşı taraf nasıl karşılar bilemedim acaba buradaki yorumlar ne yönde alacağım tepki de götürünce öyle mi olur diye sormustum. Cevaplar için teşekkür ediyorum.
Guncelleme2: filitre kahve makinası yanına filitre kahve ve iyi bir marka iki büyük çikolata alıp gittim. Kahve makinasının içine değişim kartı da koydurdum. Güzel de bir paket yaptım. Isıtıcı 300-350 liraysa ben de 350 liradan fazla masraf yaptım yani cimri değilim :) ısıtıcı zaten hiç bir hasarı filan yoktu özenli kullanmıştım. Kutusu rahatsız ediyordu artık onu da böylece telafi etmiş oldum. İş yerine götürdüm hem emaneti hem hediyemi. Çayımı içtim. Özrümü diledim. Anlayışla karşıladı. Sorunlar çözüldü. Benim de oldukça için rahatladı. Teşekkür ediyorum sizlere de.
Guncelleme3: normalde konularımi cevapsız asla bırakmam. Sahiplenirim. Ama sanırım utanmış olduğumu net ifade edemedim. Utancımdan size de yazamamıştım :( umarım anlasilmisimdir. Teşekkürler tekrar :)

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar.
Bundan 3 yıl önce yeni evime tasindigimda doğalgaz henüz tam baglanmamisti ve iş yerimden bir arkadaş bana ısıtıcısini vermeyi teklif etti tabi emant olarak. Ben de kabul ettik bir süre kullanıp iade edecektim.
Bir iki kez belki kullandık o da cocugu yikadigimda sağolsun çok da makbule geçti.
Arkadaş bana verdiğinde kutusu filan sıfır gibiydi çok iyi durumdaydı. İçi hala iyi durumda ama o zamanlar oğluma kv bakıyordu ve çocuk gidip üstüne kalemle delikler açmış (oysa başka odadaydı) kv de de hiç dikkat etmemiş. Ben çok utandım o sıra geri iade edemedim. Bir yerden yeni kutu bulup koyayım diye bekledim. Hatta o ara bana çift kişilik nevresim takımı hediye geldi onla birlikte arkadaşa vereyim ayıp olmasın dedim. O yıl iş yerimi değiştirdim. Çok uzağa da geçmedim ama götürüp veremedim. Şimdi ardan geçti 3 yıl çok utanıyorum. Kullanmadım da 3-4 defa en fazla kullanılmıştır. Sizce ne yapmalıyım. Nasıl götürüp vereyim bu kadar zaman sonra?
İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi getirecek ya aklımda bir iki kez kullandık makbuke geçti filan dedim. Diğeri de geçen ay karşılaştık tabi kadin da ümidi kesti galiba. Ne yapayım ben? :KK43:

Gidip iade edin burda anlattığınız gibi de mahcubiyetinizi anlatın

Sizin gibi insanları hiç sevmem ve bu sebepten kimseye malımı vermem .Sonra geri alması böyle zor oluyor.Arkadasınız yumuşak yüzlü olduğu için isteyememiş olabilir ama 3 yıldır da insan bir verir .

Ben de normalde böyle biri değilim tabiki. Ama bu şey kaldı elimde :( çok da mahcup oldum ama nasıl versem bilemedim.

su saatden sonra yapmanız gereken o ısıtıcının yenısını alıp vermenız
yenı gıbıydı dıyorsunuz ozamanlar garantısı vardı sımdı eskıdı garantı bıttı yanı o aradıgınız kutudan daha onemlı seyler var ustelık gordugunde nerde benım ısıtıcı demek zorunda kalmıs
yenısını alıp verın bence

Merhaba hanımlar.
İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi getirecek ya aklımda bir iki kez kullandık makbuke geçti filan dedim. Diğeri de geçen ay karşılaştık tabi kadin da ümidi kesti galiba. Ne yapayım ben? :(
Durumu aynen soyle ve aklimda hep bunu al ya da yenisini alayim vicdann yaptim de

İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi
Sizin yerinizde olsam şu cümleyi duyduğum an yer yarılsa da içine girsem demez, yeri kendim yarar içine girerdim kuzu kuzu 🥴 yapmanız gereken aynı ayarda ya da daha iyisi bir model ısıtıcı alıp, yanında bir demet özür çiçeğiyle kapısını çalmanız. Telafi dediğiniz ancak bu olabilir benim gözümde.

Bence de yenisini alın ve arkadaşınıza verin... Ben sizin yerinizde olsam yenisini alırken yanında ufak bir hediye daha alıp gönlünü almaya çalışırdım...
Ben de öyle düşünüyorum artık... Ne alınır ki yanına samimi biri de değildik. Ne sever bilmem hiç.

Back