• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimle ust komşuluk ve kusluk!

baby01

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
62
1
16
Adana
Kızlar haklı oldugum bı sebepten dolayı eltimle aramız bozulmuştu tartışma falan olmadı..evlerinde olduğumuz bir gun önüme esimin eski karısıyla sarmaş dolaş fotolarını koyunca bu kadarı yeter ama diyip kalkıp eve geldin..fakat küsmeyi düşünmüyordum çünkü insanın eşinin ailesiyle küsme lüksü yok diye düşünüyorum çünkü eslerimiz ortak ve bir arada olmak durumundayiZ..neyse yazliklarimiz ust üste o 3.kat ben 5..O olaydan sonra ilk defa gecen hafta karşılaştık restaurantta yan masamızda oturdular geçerken kaynım basiyla selam verdi eltim ise transit gecti ne benle ne kocamla ne annemle ne babamla konuştu normalde konuşurdu.. İki yabancı aile gibi herkes kendi masasında oturdu yemeğini yedi..esımin de çok zoruna gitti dediki hadi senle bozustu bana niye selam vermedi bundan sonra suratına bakmicam! Kaynım da normalde evimize geliyor tek basına çocuklarıyla falan ama karısının yanında benimle konuşmadı..arkamdan da iftiralar atıyor..beni basit bir insan olarak empoze ediyor baskalarına ve diyormuş ki ben 15 senedir bu ailedeyim bir yanlışımı gördünüz mu? Yani sorunlu benmisim oysaki evlendiğimiz günden beri benimle uğrasan dedikodu yapan kendisi..esimle bı yerlere gidince bozulan bir insan,biz tartıştığımızda bıyık altından güler..off kimseden nefret etmedim ama artık bu tehlikeli kadından hic ama hic haz etmiyorum ve oyunlarından korkuyorum ne yazikki de her gun görmek durumundayim...esime yazlığı satalım dedim asla diyor onlar satsın gitsin diyor..esime de çok fazla şikayet etmek istemiyorum.kızlar napabilirim bana yardım tecrübeli arkdslar! Esımin dediği de catlat gözüne gözüne sok mutluluğumuzu..

ne yapabılırsınız bılmıyorum ama olayların en guzelı esınızın sızın yanınızda olması.. aman hadı barıs aman nolcak bılmem ne de dıyebılırdı ama oda restını cektı yanlıs yapıldı dıye.. cok guzel bence senı ezdırmıyo :69:

insan ilişkilerinde istediği kadar yakın akraba olsun ,size faydası yerine zararı dokunuyorsa araya mesafe koymanızda yarar var.sadece karşınızdakinin basit tavrı yüzünden yazlık falan satacak kadar kendinizi kötü hissetmeniz çok kötü..sonuç olarak hatalı olan siz değilsiniz ki boynu bükük olasınız..karşınızdaki boynunu eğmiyorsa siz dahada havadan bakınki ister istemez boynunu eğikliğini göreceksiniz.kendinizden değer kaybettirmeyin..merak etmeyin bu denli kötü birisiyse 15 yılda zaten kendi yüzünü görmesi gerekenlere göstermiştir..kendisini ve sizi anlatmaya gerek yok,davranışlar yeter..şanslısınız eşinizde sizin yanınızda..

eltiye kızıp yazlık satmak pireye kızıp yorgan yakmaktır bence...yaptığı çok ayıp. o resimleri değil size göstermek; siz evlendiğinizde imha etmesi gerekirdi...ama siz de büyütmeyin bu meseleyi...küsen de siz olmamışsınız ki hem, bu yüzden tebrik ediyorum sizi....sanırım eltiniz sizi ve mutluluğunuzu çok kıskanıyor...siz ondan daha olgunsunuz...Allah mutluluğunuzu bozmasın..ama ilişkinize mutlaka mesafe koyun...yaptığı dedikodular yanına kar kalmayacaktır inanın...insanlar sizi tanıdıkça onun haksız olduğunu anlayacaklardır eminim...

Kızlar haklı oldugum bı sebepten dolayı eltimle aramız bozulmuştu tartışma falan olmadı..evlerinde olduğumuz bir gun önüme esimin eski karısıyla sarmaş dolaş fotolarını koyunca bu kadarı yeter ama diyip kalkıp eve geldin..fakat küsmeyi düşünmüyordum çünkü insanın eşinin ailesiyle küsme lüksü yok diye düşünüyorum çünkü eslerimiz ortak ve bir arada olmak durumundayiZ..neyse yazliklarimiz ust üste o 3.kat ben 5..O olaydan sonra ilk defa gecen hafta karşılaştık restaurantta yan masamızda oturdular geçerken kaynım basiyla selam verdi eltim ise transit gecti ne benle ne kocamla ne annemle ne babamla konuştu normalde konuşurdu.. İki yabancı aile gibi herkes kendi masasında oturdu yemeğini yedi..esımin de çok zoruna gitti dediki hadi senle bozustu bana niye selam vermedi bundan sonra suratına bakmicam! Kaynım da normalde evimize geliyor tek basına çocuklarıyla falan ama karısının yanında benimle konuşmadı..arkamdan da iftiralar atıyor..beni basit bir insan olarak empoze ediyor baskalarına ve diyormuş ki ben 15 senedir bu ailedeyim bir yanlışımı gördünüz mu? Yani sorunlu benmisim oysaki evlendiğimiz günden beri benimle uğrasan dedikodu yapan kendisi..esimle bı yerlere gidince bozulan bir insan,biz tartıştığımızda bıyık altından güler..off kimseden nefret etmedim ama artık bu tehlikeli kadından hic ama hic haz etmiyorum ve oyunlarından korkuyorum ne yazikki de her gun görmek durumundayim...esime yazlığı satalım dedim asla diyor onlar satsın gitsin diyor..esime de çok fazla şikayet etmek istemiyorum.kızlar napabilirim bana yardım tecrübeli arkdslar! Esımin dediği de catlat gözüne gözüne sok mutluluğumuzu..

samimi olup zararı dokunacağına küs dur daha iyi böyle tarz insanlar için
üzülme bile

amannnn eltide neymiş, kimmiş .. size değer vermiyorsa çokta tınnn:36:
hamileymişssiniz zaten.. takılmayın böyle saçma şeylere.. daha önce sanırım bir konu açmıstınız hatırladım sizi, eşinizde çok destek size.. gerisi hikayee

onlar sizi görmezden geliyorlarsa sizde onalır görme<den gelin olur biter. çokda dert etme eden bulur. bende görümcemi defalarca affettim allahın selamı dedim ama geçenelrde döndüm geçtim odaya baktım peşimden geldi hoşgeldin dedi. bazen insanlara hatalrını bildirmek için bişeyler yapmak gerekiyor maalesef. şahsen bana selam vermeyenin yüzüne bile bakmam.

eşiniz sizin yanınızda duruyor ve bu çok güzel, bence siz de takmayın, düşünmeyin, bulaşmayın ve gülüp geçin... huzurunuz daim olur böylece...:16:

Kızlar aramızda sorun yokken bile ne bana oturmaya gelirdi ne ben ona..sadece aksam eslerle görüşürduk..gecen sene 3 ay yazlıkta kaldık 5-6 defa gorusmusuzdur totalde..ama kaynım devamlı gelir benim esım de devamlı gider cocukları sevmeye..şimdi alt komsusuyla can ciğer kuzu sarması sabah aksam gece beraber...bide bana diyordu ki ben kimseyle içli dişli olamam mesafeliyim herkesle sen de öyle ol..ama demekki adamına gore muamele imiş..

Kendi fikrimi yazayım geçen konunu okudum. O gün resmi görünce aşırı tepki vermişsin bence ve eşinle sen haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. Yani hemen kalkıp gitmeniz yanlış olmuş. Orda birşey söylemeyip eşin sonra kayınbiraderini yalnızken uyarırdı kocası da eltiyi uyarırdı böylece rezalet olmazdı diye düşünüyorum. Siz orayı terkederek eltiye değil kayınbiradere de tepki vermiş oldunuz kayınbiraderinin hiç suçu olmadığı halde. Arkadaş olsa neyse ama aile sözkonusu olduğunda eşin de sen de biraz daha politik olmayı öğrenmeniz ve fevri davranmamanız lazım. Öfkeyle kalkan zararla oturur derler. Bence arayı düzeltin onlarla hatta evine davet et onları falan bir kerelik ama çok samimi olmaya gerek yok. Hiç değilse medeni bir ilişkiniz olsun birbirinize selam verebilecek düzeyde olsun ilişkiler. Kuranda ne yazıyor aile bağlarını koparmayın yazıyor ve de Allahtan başkasından korkmayın yazıyor.

Son düzenleme:
canım bazı insanlar muhatap olmamak bazen çok daha iyi boşver...Ben de eltimle görüşmüyorum ne zamandır, saçma bir sebepten dolayı ve evlerimizin arasında 1 sokak var.Sürekli görmesem de çevremdekilerin , o gliyor mu sen gidiyor musun sorularında bunaldm.

eşin yanındaysa gerisi hikaye canım..
bırak ne hali varsa görsün...

Kendi fikrimi yazayım geçen konunu okudum. O gün resmi görünce aşırı tepki vermişsin bence ve eşinle sen haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. Yani hemen kalkıp gitmeniz yanlış olmuş. Orda birşey söylemeyip eşin sonra kayınbiraderini yalnızken uyarırdı kocası da eltiyi uyarırdı böylece rezalet olmazdı diye düşünüyorum. Siz orayı terkederek eltiye değil kayınbiradere de tepki vermiş oldunuz kayınbiraderinin hiç suçu olmadığı halde. Arkadaş olsa neyse ama aile sözkonusu olduğunda eşin de sen de biraz daha politik olmayı öğrenmeniz ve fevri davranmamanız lazım. Öfkeyle kalkan zararla oturur derler. Bence arayı düzeltin onlarla hatta evine davet et onları falan bir kerelik ama çok samimi olmaya gerek yok. Hiç değilse medeni bir ilişkiniz olsun birbirinize selam verebilecek düzeyde olsun ilişkiler. Kuranda ne yazıyor aile bağlarını koparmayın yazıyor ve de Allahtan başkasından korkmayın yazıyor.

Canım o bardağı taşıyan son noktaydi bıktım esımin eski karısı muhabbetlerinden ve kalkıp gitmemizdeki sebep kaynimin eşini halli görüp bana 'ne var bunda olabilir' demesiydi..aile bağlarını koparan kendisi nerdeyse 40 yasına gelmiş 3 yaşındaki cocuk gibi kusluk yapıyor..esım çok mulayim fevri asla değil onlar da biliyo bunu ve bu kadın esımin eski karısının kankası imiş şimdi de gelip bana kullanılmış oldugundan yakınıyordu güya esımin eski karısı kendini yıllarca enayi yerine koymuş kandırmış kullanmış bana dert yanıyordu! Neyse daha bir sürü şey var Yazsam sığmaz..neyse zaten küsmeden önce de pek görüşmüyorduk ama arkamdan dedikodu yapmalarına sinir oluyorum

canım bazı insanlar muhatap olmamak bazen çok daha iyi boşver...Ben de eltimle görüşmüyorum ne zamandır, saçma bir sebepten dolayı ve evlerimizin arasında 1 sokak var.Sürekli görmesem de çevremdekilerin , o gliyor mu sen gidiyor musun sorularında bunaldm.

Bizimki tamamen kıskançlık..kendini bı ... Sanıyor sanmaya devam etsin ailedeki herkes onu sayıyor ben ve esım hariç..ayrıca esım onceden hep onu arardi takilirdi sakalasirdi duşun ben nisanliyken esım onla yastık savası yapardı bu kadar samimilerdi şimdi esım muhatap olmuyor bu ona yeter ;)

Aynı eltiden bende de var malesef,4 yıl önce kızım doğduğunda kıskançlıktan küstü benle hemde eften püften bir bahaneyle,yıllardır konuşmaz,kapıları çarpar yüzüme,allahtan ayrı oturuyoruz ama kayınvalidemle kapı komşusu,ne zaman gitsem bir surat görme,her bayramda gittim kayınvalidemlerin hatrına,ama bi hoşgeldin demedi,benim eşimde onun eşide boşver diyor,herkes benden yana onun kindar olduğunu biliyorlar,napalım bende oluruna bıraktım ama eminim çatır çatır çatlıyo kıskançlıktan,sende takma hatta eşinin dediği gibi yap umursamaz ol mutluluğunla kıskandır,giyin kuşan süslen gezmelere git misafir ağırla güler yüzlü olan hep sen ol,sülale seni sevsin,o zaman bak nasıl hasetinden kuduracak.

Üzülmeyin, benim sevgilimin yengeleri de aynı apartman da oturup neredeyse 10 yıllık evliler ve küsler, büyük elti adayım degil de ortanca olan büyüge küs, bir türlü halledememisler aradaki sorunu, hos arada gercekten elle tutulur bir sorun yok, kardesler de bir arada merdivenler de karsılastıkca konusuyorlardı simdi hic konusmuyor hatta cocukları da, büyük elti adayım buna ragmen cocuguna yaptıgı mevlüte cagırmıs kadın gelmis, önüne koymus kaldırmıs kadın yemis, icmis bir an'da cıkmıs gitmis.. Kadının eltisiyle konustugu günler sayılı, bir gün bakarsınız aa tamam, arada sorun yok dersiniz, hersey iyidir ama bir gün bakarsınız ki, sizinle konusmaz selam verirsiniz kafasını cevirir yokmussunuz gibi gecer gider sadece büyük geline degil, esinin ailesindeki herkese böyle davranırmıs.

En azından sizin bir sebebiniz var ve bozulmakta da sonuna kadar haklısınız, kasıtlı oldugu gün gibi ortada, böyle bir durumda sizden özür dilemesi gerekiyordu, tavır takınıp kendini haklı cıkarmak yerine, ne bekliyordu ki, normal bir durummus gibi sessizliginizi korumanızı mı? o resimi oraya bile isteyere koymasa siz farkedince sizden özür diler, mutlaka gönlünüzü almaya calısırdı. Ayrıca kimse ne kendi ailesine ne de esin ailesine küs olmak istemez, ama bu sadece bir tarafın istegiyle, cabasıyla olabilecek bir durum degil malesef, baska baska olaylarınız da olmus kadın tehlikeli, belkide böyle olmak daha iyidir etrafımda mutlulugumdan mutsuzluk, mutsuzlugumdan mutluluk cıkaran insanlar varsa yakınlık derecesine göre ya tüm iliskimi keserim ya da cok mesafeli olurum..

Sizde görmezden gelin, nasılsa size tavırlı bırakın yapsın suratını, kafanızı dinleyin ne hali varsa görsün.

Son düzenleme:
Back