Eltim ve kaynımın alınganlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok ben alıcam öyle istiyorum de geç ,fikir sormadığını anlasınlar

Alla alla nesi varmış ablanızın tuhaf geliyormuş (bende de böyle durumlar varda eltim ablamı kıskanıyo onla olan ilişkimizi merak ettim)

Alla alla nesi varmış ablanızın tuhaf geliyormuş (bende de böyle durumlar varda eltim ablamı kıskanıyo onla olan ilişkimizi merak ettim)
Aslında ablamın yaptığı birşey yok. Sadece nişanlıyken çeyizleri getirileceği zaman, damat çeyiz taşımada burada olmayacak mı, kız tarafı olarak senin çeyizlerini biz mi götüreceğiz, o gün çalışıyorsa çalışmadığı bir güne denk getirin, babamın veya bizim damat tarafından kimse yokken senin çeyizlerini götürmesi doğru olmaz filan demişti, kayınvalidem de köydeydi o zamanlar, eşimle çeyiz götürülecek günün tartışmasını yapmıştık. Ablamın beni doldurduğunu düşünmüşlerdi.

benimde ablam var da , eltim tavırlarıyla nişanlımda bazen laflarıyla bişeyler ima ederler ablama karşı bende sinir olur lafı ağzına veririm o yüzden merak ettim ablam bekar özgürlüğüne düşkün zevkli biridir çoğu şeyi ona sorarım he yaparım ama yapmam o duruma bağlı ama bazen bunu bile çekemezler , biri bu da onlara tuhaf gelir , eltimle ablam yaşıt onda da çekememezlik var işte ondan merak ettim sizin durumunuzu da

Eltınin vereceklerini alma madem alındı otursun aglasın.
Ne bos beles yorucu tipler. Cocuguma ne alacagina ne kadar alacagına kaynana ve eltın vermeyecek kadar.
Gıt kendı butcene gore ıstedıgını al.

Benimde eltimle ablam arasında 1 yaş var. Görüş olarak yaşayış olarak ikisi de çok zıt insanlar. İyiliğine eltim de iyi ama hayata bakış açıları çok farklı. Ablam evli, muhafazakar, eğitimli biri. Eltimde başı kapalı ama kendi rahatına göre yaşayan bazen altı cami üstü Şişhane mi desem öyle gezer, yani başı kapalı ama tişört giyer, başı açık balkonda camda takılır, eşimin yanında rahat giyinir çok kıyafetine dikkat etmez vs. o da eğitimli biri ama ablam kadar değil. Ablam arkadaşım gibidir, ikinci annem gibidir, her sıkıntıda uzakta da olsa destek olur, giyim kuşak fikir vs olarak birbirimize benzeriz benzer düşüncelere sahibiz ama eltimlerle çok ayrı kafadayız. Eltim ve kaynım çok rahat, geniş insanlar. Bazen eltimin rahatlığı bana batıyor açıkçası. Benim yanımda ablamla ilgili laf etmiyorlar ama eşim bir keresinde eltimlerin ablamdan pek hoşlanmadıklarını belli eden birşeyler söylemişti. Ben de eltimin ablaların sevmiyorum açıkçası.

Sallayin gitsin yahu. Onlarinda alinganlik saatleri olabilir. Yanlis anlamis olabilirler, ses tonunuz onlara degisik gitmis olabilir.... hayatta hersey mümkün. Cocugunuza istediginizi alir yaparsiniz buna kimse karışamaz. Boyle seyleri dert ederek guzel gunlerin onunu kilitlemeyin. Pencerenizi manzarali yere yapin ki küçük seyler modunuzu düşürmesin. Onlarinda kötü niyetleri yoktur da laf ordan oraya tasinirken oyle degistiriliyor ki... Cocugun giydigi haram derler cabuk büyüdüğü için ama insan elinden geleni de yapmali tabi. Icinizden nasil geliyorsa durumunuz ne ölçüde elveriyorsa mutlu bir sekilde yolunuza devam edin. Allah isteyen herkese nasip etsin. Sizinkinide anali babali büyütsün. Saglikla kucaklayin evladinizi.

Yani işte anlamadığım şey bırak kim nasılsa öyle olsun eltin ablandan hoşlanmıyormuş sanki ablanda onlar için ölüp bitiyodu bunu söylemeleri hissettirmeleri bile çok ayıp, benim eltimde ablamla yaşıt biz okuduk mevkii olarak iyi yerlerdeyiz , hem diliyle hem tavrıyla hoşlanmadığını belli eder ama kv sine ve eşine gösteriş gibi hep bize önayak olmaya çalışıyorum tavrında sanki biz bişey bilmiyomuşuz gibi ben iki çocuk doğurdum çok gördüm geçirdim herkes beni çok sever herkes beni ister arar sorar , bitmek bilmeyen bi ego savaşı var başlarda seviyodum hatta nişanlım onunla ilgili olumsuz bişey dediğinde kadının günahını alma diyodum ama o böyle yaptığı için artık asıl niyetini gördükten sonra anladım yani mesafe candır

Ya çok takmıyorum zaten ama ablamın bana birşeyler göndermesi veya ablamdan bebek kıyafetleri almam neden onlara batıyor veya onların alınmasına sebep oluyor anlamıyorum. Sonuçta o kendi ablasıyla bebeğinin kıyafetlerini paylaştıysa bende kendi ablamdan alabilirim veya ablam bana gönderebilir bu çok doğal bir şey ama alınganlığı vuruyorlar, rahatsız oluyorlar ablamdan. Ablamı pek sevmediklerini biliyorum çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…