elti sorunsalı ve yüce adalet!!

""kafasını kapatmak"" cok cahılce bı soyleyıs "" kapandı"" desenız herkes anlardı cok sınırlendım

Bir öğretmene bu kadar nefreti yakıştıramadım.. sana ne kim için kapanırsa kapanır, sananeeeeee

Kapanmak içinde olmasa yapılacak birşey değil ,yaşantınızla alakalı birçok şeyi değiştirmek zorunda kalıyorsunuz ,öyle kolay eş için yapılacak bişey olduğunu düşünüyorsanız sizinde eşiniz aynı aileye mensup altyapı ,düşünce aynı sizde kapanın da bakalım kolay mı? Eltiler arasında kv görümce ilişkisi duruma göre her zaman değişkendir ,sizinde ilişkiniz bozulduğu zaman bu yazdıklarınızı bir daha okumanızı tavsiye ederim .....

Merhaba, kayınvalideniz ve k.pederiniz ile muhabbetiniz hep sürsün inşaallah,yanlış anlamazsanız bir noktaya takıldım, bu evde namaz kılınsın,kuran okunsun demiş kayınpederiniz,ama siz bunu öyle bir üslupla satırlara dökmüşsünüz ki , '' ne münasebet,hadsize bak! '' der gibisiniz,adam kötü birşey dememiş ki oradaki öfkenizi anlayamadım,sonra konunun gerisine bakıyorum,söz istemede,nişanda ve düğündeki tavırları sizi üzmüş anladığım kadarıyla keşke öyle yapmasalardı, ama onların tarafından bakın demiyorum da siz olsanız nasıl olurdu ? diyim?? eşinizin ailesini biliyordunuz değil mi, size kucak açıp ilk başta göklere çıkarmalarını beklememişsinizdir zatenherkesin bir hayat biçimi var o biçime farklı gelen birini bir anda bağırına basan insan görmek çok zordur zaten ki bu insanlar belli yaşlarda o yaşa kadar da çevreleri ve gördüklerine göre hareket etmeleri gayet normal, düğününüzde '' haram'' diye sadice takı zamanı gelmişler,buna neden üzüldünüz? sizi olduğunuz gibi kabul etmemelerinden yakınıyorsunuz ama sizde onları etmemişsiniz,belki gelse ölürmüydü? oğlunun düğünü diyeceksiniz siz sizce haklısınız onlarda kendilerince haklı buna saygı duymalısınız, elti olayına gelince eşiyle mutluluk pozları paylaştı masus demişsiniz neden siz mutsuzmuydunuz da sizi kıskandırmaya çalıştığını düşündünüz?her neyse ve sona gelelim bunları yazanlar kapalıdır kesin kalbine mi baktın diyolar demişsiniz ya bunun için kapalı olmaya gerek yok ki önyargıları kenara atın ve yabancı biriymiş gibi düşünün eltinizi, yinede kocası için kapandı? diyebilirmiydiniz verev ki öyle diyelim koca ,arkadaş,anne ,baba, bunlar sadice vesiledir,rabbim nasip etmiş vesilesi eşi olmuş, he huyu kötüdür e aile de bunu görmüş size söylemiş zaten daha ne??

Aile tutucuymuş, kendi durumlarına uyan bir gelin gelmiş aileye, sonra gelen gelin uyum sağlamak istememiş ta en başından sorunlar yaşanacağı belli bir durum var ortada, ama faturayı eltiye kesmiş, sırf aileye uydu diye ne fesatlığı ne kişiliksizliği kalmış. Uyumlu elti aileyle bir şekilde kötü olmuş arası açılmış ama konu sahibi bundan kendine pay çıkarıp yüce adalet demiş...

Biz de kalkıp bunu belirtmişiz aileye olan kızgınlığını eltinden çıkarmışsın, yanlışsın, diğer elti ile barışırlarsa dengeler değişir demişiz ama yaramız varmış gocunmuşuz...

Konunun özeti kendini olduğu gibi kabul etmemelerinden yakınıyor ama kendisi de ne eltisini ne eşinin ailesini olduğu gibi kabul edememiş...

Son düzenleme:
Senin sorunun eltin değil,eşinin ailesi,dolayısıyla aslında eşin.
Eltin zorla kapanmışsa,bu da onun sorunu.Bu durumda ona kızmak yerine üzülmen gerekir aslında.
Sen ona kızıyorsun çünkü ittifakı bozmuş,kendi kalesini yıkmış gibi geliyor sana.
Yani sen karşı koyarken onu teslim olmuş gibi görüyorsun.
Zorla veya değil onun tercihi,onun hayatı,onun evliliği.Allah herkesi mesut etsin.

Eğer diğer konu sana aitse,senin adına üzüldüm.
Bence ailenden saklamayı bırakıp,sıkıntılarını onlarla paylaşsan daha iyi olur.
İleride çocuğun olursa geri dönüşün çok daha zorlaşır.

İyi de bu kadar tartışma yaratılacak konu değil ki. Benim tanıdığım sırf ailesi için kapanan insanlar var. Yok sayamazsınız. Abisi evden gitsede başını açsa diye uğraşan arkadaşımı ben bilirim. Kapanmazsam beni gebertirler diyordu. Üstelik eşi istediği için kapanan insanlarda var. Bunu anlatmasının sebebi ailenin tamda istediği bir gelinken sonunda ters düşmüşler. Sırf başı açık diye konu sahibini dışlamışlar. Ama dönüp dolaşıp yine o beğenmedikleri başı açık gelinleriyle şimdi iyi olmuşlar. İnsanları başı açık ya da kapalı diye ayırmaları baştan yanlışmış zaten. Bende birilerinin sürekli şu sevaptır bunu yap, namazını kıl, bu evde kuran okunsun, bu günahtır sakın ha ! diye uyarılmaktan rahatsızlık duyardım. Yetişkin bireyleriz, herkes istediği şekilde hareket eder. Kayınpeder dedi diye yapılacak birşey değil ki bunlar. Zaten konu sahibi bunları biliyordur. Herkes kendi evine baksın. Sürekli akıl verilmesi rahatsız eder. Eltiniz ile kötü olmayın. Sonuçta kişisel sorunlarınız yokmuş. Fotoğraf paylaşması ya da eşiyle olan mutluluklarını dile getirmesi kötü birşey değil.

konuyu açan arkadası tanımam etmem.sadece benim açtıgım konuya ilgi gösterdiği için bende onun açtıgı konuya bakmak istedim.diğer konunun sahibesi benim:)

bir kayınpederin namaz kılınacak,kahvaltı hazırlanacak diye vaazlar vermesi burdaki herkeze normal gelmiş.rahatsız olması gayet normal.bu kayınpederi ilgilendiren bir konu değil,ve bence çok ayıp hadsizce bir davranış.
ayrıca sırf konuyu açan arkadası haklı bulduk diye aynı kişi olma ihtimalimizi yazmışlar,kızlar sakin olun.konuyu açan arkadas yaşadıgı haksızlıgı dile getirmiş,siz eltinin içinden gelerek kapanmasına takmışsınız.

bir kayınpederin namaz kılınacak,kahvaltı hazırlanacak diye vaazlar vermesi burdaki herkeze normal gelmiş.rahatsız olması gayet normal.bu kayınpederi ilgilendiren bir konu değil,ve bence çok ayıp hadsizce bir davranış.
ayrıca sırf konuyu açan arkadası haklı bulduk diye aynı kişi olma ihtimalimizi yazmışlar,kızlar sakin olun.konuyu açan arkadas yaşadıgı haksızlıgı dile getirmiş,siz eltinin içinden gelerek kapanmasına takmışsınız.

isteyen kapanır,isteyen açık. .
Bence bırakın elti,k.v eşinizle mutlu olun ..
Mesafeden yanayım ..

Zorla kadını kızı örtersen olacağı bu kesin piskolojisi bozulmuştur demek ki,önce insana kişilik lazım
ailede bunu öğrenmiş oldu tabi sen sauygılı ol ama insanoğlu işte her daim yanlıka yapabilir

Kimisi kafasını kapatırmış kimisi beyinciğini...

haklısın kafa olmayınca kapatsan ne fayda açsan ne fayda.burda yazılar yazsan ne fayda...ne o canım beyinciğime kadar girmişsin.bende şimdi beyinciğinden girip başka yerlerinden cıkmayı çok isterdim...benim konuma salça olup bide üstüne hakaret etme hakkını sana bu sanal ortammı verdi hayırdır??senin gibiler anca bu sanal ortamda beyincik muhabbeti yapar,sorsan beyincik nerde onu bile bilmesin..salça oluosun bari haddini bilerek yorum yap..burda konumun altına yorum yapan hiç bir şahsı tanımam etmem.seni nasıl tanımıyosam burdaki kimseyi tanımıyorum.birilerinin beni haklı görmesi sana baya bi koydu sanırım,benim elti gibi seninde kişilik problemlerin var sanırım.

konuyu açan arkadası tanımam etmem.sadece benim açtıgım konuya ilgi gösterdiği için bende onun açtıgı konuya bakmak istedim.diğer konunun sahibesi benim:)

İkinizinde cümle sonlarında iki nokta ".." ve iki soru işareti "??" kullanması... Yazı boyutlarınızın aynı boyutta ve bold olması...

Biriniz 26 diğeriniz 27 yaşında, biriniz 5 aylık, diğeriniz 6 aylık evli... Eşlerinizin ailesi tutucu... İkinizde öğretmen...

Ve ikinizinde "herkes" i "herkez" diye yazması bunların hepsi tesadüf yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…