Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba kızlar..insan bazen en yakınlarına bile anlatamaz yaşadıklarını,ama buraya yazınca ve fikirlerinizi okuyunca rahatlıyor..
5 aylık evliyim.26 yaşımdayım...anaokulu öğretmeniyim.eşimle aramızda hiç bi problem yok çok mutluyuz çok şükür..fakat eşimin ailesi fazla tutucu.görümcelerim tesettürlüler.baya baya kapalılar yani.evlenmeden önce eşimle herşeyi konuşup öyle karar aldık.bana hiç kimsenin karışmıcagını,baskı yapmıcaklarının güvenini verdi ve evlenmeye karar verdik..eşimin ailesi çok mutlu olmadılar açık ve çalışan bi gelin aldıklarına.kız isteme merasimi,nişan ,düğün hepsini burnumdan getirdiler.hatta haram diye babası ve annesi düğüne ayak basmadılar sadece takı takılırken geldiler yanıma...evlendiğim gün gelinlikle ilk evime girdiğimde kayınpederim bu evde kuran olucak,namaz kılınıcak vs diye öğüt vermeye kalktı .en sonunda hergün oğluma kahvaltısını hazırla ,bu çok büyük sevaptır diye saçmaladı.tabi bu olanlardan benim ailemin haberi yok,1 evin 1 kızıyım el bebek gül bebek büyüttüldüm.sadece eşime güvendikleri için ve hayatımıza müdahale edilmiyeceği için babam sesini cıkartmadı engel olmadı evlenmemize..hiç bişeyi aileme yansıtmadım.asla ve asla anneme babama bu olanları anlatmadım.kendin ettin kendin buldun demesinler diye....neyse bide benden 2 ay önce evlenen eşimin kardeşi var tabi...elti sorunu burda başladı...kız benim gibi açıkken kapatmış kafasını evlenirken..yani açık gelin ve kapalı gelin olarak 2 ye bölündük...onda hiç sorun olmadı bişey ..çok mutlulardı düğünde falan...herkez onu çok seviyordu,oğlumuz için kafasını bile kapatttı çok kalender kız diye...ilk başlarda bi davete giderken hep beraber gittiler kimse beni çağırmadı.hep dışlandım..başka dünyaları vardı...aslında ne kadar kişiliksiz oldugunu,başkası için kapanıp,kendini oldugu gibi kabul ettiremediğinin bi ben mi farkındayım acaba diyordum hep...bu işler allah rızası için olur başkası beni beyensin kabul etsin diye olmaz bence..çok kişiliksizce bi davranış kanımca.banada hep fesatlandı içten içe..bana bakışları,konuşmaları hep aşşalayıcıydı..sürekli kendini çok mutlu göstermeye çalısıyo..kocamla çok mutluyum diye sürekli fotoğraflar paylaşıyodu internette....neyse aradan geçti 5 ay..bu süre zarfında kapalı olan eltim kv ve görümcelerle hiç geçinemedi.hatta görümcelelerimle kavga edip baya bi huzurunu kaçırdı..ne kayınvalide ne görümceler şu an ondan nefret ediyorlar..işler tam tersine döndü..kimse ona gidip gelmek istemiyor ,,,kayınv en sonunda bana şunu söyledi: kapalı kapalı diye çok direttik allah bize böylesini nasip etti dedi...şu anda benden iyisi yok pek sever oldular beni nedense..ama yaşadıklarımı bana yaptıkları ayrımı unutamıyorum..eğer iyi biri çıksaydı beni hep dışlıcaklardı sanırım...yoksa gerçekten beni sevdikleri içinmi böyle 180 derece değiştiler anlayabilmiş değilim...
Kimisi kafasını kapatırmış kimisi beyinciğini...
elti kimdi ? yani kime deniyordu ?
elti kimdi ? yani kime deniyordu ?
Senin sorunun eltin değil,eşinin ailesi,dolayısıyla aslında eşin.
Eltin zorla kapanmışsa,bu da onun sorunu.Bu durumda ona kızmak yerine üzülmen gerekir aslında.
Sen ona kızıyorsun çünkü ittifakı bozmuş,kendi kalesini yıkmış gibi geliyor sana.
Yani sen karşı koyarken onu teslim olmuş gibi görüyorsun.
Zorla veya değil onun tercihi,onun hayatı,onun evliliği.Allah herkesi mesut etsin.
Eğer diğer konu sana aitse,senin adına üzüldüm.
Bence ailenden saklamayı bırakıp,sıkıntılarını onlarla paylaşsan daha iyi olur.
İleride çocuğun olursa geri dönüşün çok daha zorlaşır.
İyi de bu kadar tartışma yaratılacak konu değil ki. Benim tanıdığım sırf ailesi için kapanan insanlar var. Yok sayamazsınız. Abisi evden gitsede başını açsa diye uğraşan arkadaşımı ben bilirim. Kapanmazsam beni gebertirler diyordu. Üstelik eşi istediği için kapanan insanlarda var. Bunu anlatmasının sebebi ailenin tamda istediği bir gelinken sonunda ters düşmüşler. Sırf başı açık diye konu sahibini dışlamışlar. Ama dönüp dolaşıp yine o beğenmedikleri başı açık gelinleriyle şimdi iyi olmuşlar. İnsanları başı açık ya da kapalı diye ayırmaları baştan yanlışmış zaten. Bende birilerinin sürekli şu sevaptır bunu yap, namazını kıl, bu evde kuran okunsun, bu günahtır sakın ha ! diye uyarılmaktan rahatsızlık duyardım. Yetişkin bireyleriz, herkes istediği şekilde hareket eder. Kayınpeder dedi diye yapılacak birşey değil ki bunlar. Zaten konu sahibi bunları biliyordur. Herkes kendi evine baksın. Sürekli akıl verilmesi rahatsız eder. Eltiniz ile kötü olmayın. Sonuçta kişisel sorunlarınız yokmuş. Fotoğraf paylaşması ya da eşiyle olan mutluluklarını dile getirmesi kötü birşey değil.
Merhaba, kayınvalideniz ve k.pederiniz ile muhabbetiniz hep sürsün inşaallah,yanlış anlamazsanız bir noktaya takıldım, bu evde namaz kılınsın,kuran okunsun demiş kayınpederiniz,ama siz bunu öyle bir üslupla satırlara dökmüşsünüz ki , '' ne münasebet,hadsize bak! '' der gibisiniz,adam kötü birşey dememiş ki oradaki öfkenizi anlayamadım,sonra konunun gerisine bakıyorum,söz istemede,nişanda ve düğündeki tavırları sizi üzmüş anladığım kadarıyla keşke öyle yapmasalardı, ama onların tarafından bakın demiyorum da siz olsanız nasıl olurdu ? diyim?? eşinizin ailesini biliyordunuz değil mi, size kucak açıp ilk başta göklere çıkarmalarını beklememişsinizdir zatenherkesin bir hayat biçimi var o biçime farklı gelen birini bir anda bağırına basan insan görmek çok zordur zaten ki bu insanlar belli yaşlarda o yaşa kadar da çevreleri ve gördüklerine göre hareket etmeleri gayet normal, düğününüzde '' haram'' diye sadice takı zamanı gelmişler,buna neden üzüldünüz? sizi olduğunuz gibi kabul etmemelerinden yakınıyorsunuz ama sizde onları etmemişsiniz,belki gelse ölürmüydü? oğlunun düğünü diyeceksiniz siz sizce haklısınız onlarda kendilerince haklı buna saygı duymalısınız, elti olayına gelince eşiyle mutluluk pozları paylaştı masus demişsiniz neden siz mutsuzmuydunuz da sizi kıskandırmaya çalıştığını düşündünüz?her neyse ve sona gelelim bunları yazanlar kapalıdır kesin kalbine mi baktın diyolar demişsiniz ya bunun için kapalı olmaya gerek yok ki önyargıları kenara atın ve yabancı biriymiş gibi düşünün eltinizi, yinede kocası için kapandı? diyebilirmiydiniz verev ki öyle diyelim koca ,arkadaş,anne ,baba, bunlar sadice vesiledir,rabbim nasip etmiş vesilesi eşi olmuş, he huyu kötüdür e aile de bunu görmüş size söylemiş zaten daha ne??
Kimisi kafasını kapatırmış kimisi beyinciğini...
konuyu açan arkadası tanımam etmem.sadece benim açtıgım konuya ilgi gösterdiği için bende onun açtıgı konuya bakmak istedim.diğer konunun sahibesi benim:)