- 14 Mart 2010
- 7.915
- 6.829
- 723
Keki icin
3 yumurta
6yemek kasigi seker
3 yemek kasigi yogurt
1/2 s.b. siviyag
1 cay kasigi tarcin (kullanmadim)
1er paket vanilya ve kabartma tozu (bizde yarim paket kalmisti o yuzden fazla kabarmadi kekim)
9 yemek kasigi un
Ici icin
2 elma
1 tatli kasigi tarcin ( kullanmadim)
1 -1.5 yemek kasigi seker
1 avuc iri kirilmis ceviz
Uzerine
1/2 s.b. ceviz, findik, file badem ( ben ceviz kullandim)
Kuvetur Cikolata
Hazirlanisi:
Yumurtalar ve seker iyice cirpilir sonra icine siviyag ve yogurt eklenir. Geri kalan kuru malzemeler (un, vanilya, kabartma tozu ve tarcin) bir elek yardimiyla karisima eklenir ve cirpilir.
Ici icin elmalar rendelenir suyu iyice s1k1lir. Geri kalan malzemeeler eklenir yogurulur.
Kek kalibimiza kek karsimin yarisini döküp üzerine ic malzemesini yayiyoruz. GEri kalan kek karisimi üzerine yayilir en üstede 1/2 s.B. ceviz serpistilir.
175 dereceli ön ısılı fırında yaklasik 30-35 dakikada kekimiz pismis olacaktir.
Ben üzerine erimis küvetür cikolata gezdirdim.
Affiyet olsun.
3 yumurta
6yemek kasigi seker
3 yemek kasigi yogurt
1/2 s.b. siviyag
1 cay kasigi tarcin (kullanmadim)
1er paket vanilya ve kabartma tozu (bizde yarim paket kalmisti o yuzden fazla kabarmadi kekim)
9 yemek kasigi un
Ici icin
2 elma
1 tatli kasigi tarcin ( kullanmadim)
1 -1.5 yemek kasigi seker
1 avuc iri kirilmis ceviz
Uzerine
1/2 s.b. ceviz, findik, file badem ( ben ceviz kullandim)
Kuvetur Cikolata
Hazirlanisi:
Yumurtalar ve seker iyice cirpilir sonra icine siviyag ve yogurt eklenir. Geri kalan kuru malzemeler (un, vanilya, kabartma tozu ve tarcin) bir elek yardimiyla karisima eklenir ve cirpilir.
Ici icin elmalar rendelenir suyu iyice s1k1lir. Geri kalan malzemeeler eklenir yogurulur.
Kek kalibimiza kek karsimin yarisini döküp üzerine ic malzemesini yayiyoruz. GEri kalan kek karisimi üzerine yayilir en üstede 1/2 s.B. ceviz serpistilir.
175 dereceli ön ısılı fırında yaklasik 30-35 dakikada kekimiz pismis olacaktir.
Ben üzerine erimis küvetür cikolata gezdirdim.
Affiyet olsun.
Eklentiler
Son düzenleme: