• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar Elmali Cevizli Kek

MrsNorris

Knitter...ÖrgücüBasi...
Pro Üye
14 Mart 2010
7.915
6.829
723
Keki icin
3 yumurta
6yemek kasigi seker
3 yemek kasigi yogurt
1/2 s.b. siviyag
1 cay kasigi tarcin (kullanmadim)
1er paket vanilya ve kabartma tozu (bizde yarim paket kalmisti o yuzden fazla kabarmadi kekim)
9 yemek kasigi un

Ici icin
2 elma
1 tatli kasigi tarcin ( kullanmadim)
1 -1.5 yemek kasigi seker
1 avuc iri kirilmis ceviz

Uzerine
1/2 s.b. ceviz, findik, file badem ( ben ceviz kullandim)
Kuvetur Cikolata

Hazirlanisi:

Yumurtalar ve seker iyice cirpilir sonra icine siviyag ve yogurt eklenir. Geri kalan kuru malzemeler (un, vanilya, kabartma tozu ve tarcin) bir elek yardimiyla karisima eklenir ve cirpilir.

Ici icin elmalar rendelenir suyu iyice s1k1lir. Geri kalan malzemeeler eklenir yogurulur.

Kek kalibimiza kek karsimin yarisini döküp üzerine ic malzemesini yayiyoruz. GEri kalan kek karisimi üzerine yayilir en üstede 1/2 s.B. ceviz serpistilir.

175 dereceli ön ısılı fırında yaklasik 30-35 dakikada kekimiz pismis olacaktir.

Ben üzerine erimis küvetür cikolata gezdirdim.

Affiyet olsun.

Eklentiler

• $IMG_20131021_164312.webp
    $IMG_20131021_164312.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
Keki icin
3 yumurta
6yemek kasigi seker
3 yemek kasigi yogurt
1/2 s.b. siviyag
1 cay kasigi tarcin (kullanmadim)
1er paket vanilya ve kabartma tozu (bizde yarim paket kalmisti o yuzden fazla kabarmadi kekim)
9 yemek kasigi un

Ici icin
2 elma
1 tatli kasigi tarcin ( kullanmadim)
1 -1.5 yemek kasigi seker
1 avuc iri kirilmis ceviz

Uzerine
1/2 s.b. ceviz, findik, file badem ( ben ceviz kullandim)
Kuvetur Cikolata

Hazirlanisi:

Yumurtalar ve seker iyice cirpilir sonra icine siviyag ve yogurt eklenir. Geri kalan kuru malzemeler (un, vanilya, kabartma tozu ve tarcin) bir elek yardimiyla karisima eklenir ve cirpilir.

Ici icin elmalar rendelenir suyu iyice s1k1lir. Geri kalan malzemeeler eklenir yogurulur.

Kek kalibimiza kek karsimin yarisini döküp üzerine ic malzemesini yayiyoruz. GEri kalan kek karisimi üzerine yayilir en üstede 1/2 s.B. ceviz serpistilir.

175 dereceli ön ısılı fırında yaklasik 30-35 dakikada kekimiz pismis olacaktir.

Ben üzerine erimis küvetür cikolata gezdirdim.

Affiyet olsun.

yeni gördüm bunu nasılda kaçırdım, evde kalmazsın sen :ssz:

paket yap yolla dibim düştü :18: :43: yazık günah bana, acııııı banaaaaaa :25: :ssz:

yerim kiz seni :16:

Tamam sekerim bir dilimde kek koyarim paketine icine en cokta sevgümü katarim :16: haha

aklımda hala şu şekilsiz kurabiyelerin yoksa tip bozukmuydu adı :26:

kız bana bak tadını merak ettim of offf paketle hepsinden baanaaa :52:

ne olcak bu aç gözlülüğüm :17:

ayrıca telefonuna bak yavru kuşum unuttun beni iyice sadece yarım saat yazmadın ama dert oldu :ssz:

yanlızım dostlarımmmm yanlızım yanlızzzz :2: :14::14:

bide o pakete kendinide koy özledim :ssz:

aklımda hala şu şekilsiz kurabiyelerin yoksa tip bozukmuydu adı :26:

kız bana bak tadını merak ettim of offf paketle hepsinden baanaaa :52:

ne olcak bu aç gözlülüğüm :17:

ayrıca telefonuna bak yavru kuşum unuttun beni iyice sadece yarım saat yazmadın ama dert oldu :ssz:

yanlızım dostlarımmmm yanlızım yanlızzzz :2: :14::14:

bide o pakete kendinide koy özledim :ssz:

Kaya kurabiyesi :16: yapar koyarim sekerim ne olucak. Dur bak sana telefondan ne aticam.

Bende seni özledim :14:

Kaya kurabiyesi :16: yapar koyarim sekerim ne olucak. Dur bak sana telefondan ne aticam.

Bende seni özledim :14:

anam onlar neydi öyleee yaaa harika harikaaaaaa :nazar:

kız seniiii alan yaşadııııı dertlerinideeee boşadııııııı mest oldum vallahiii mestttt oldummmmmm :16::16::16::16:
canım benimmmm :38:

güzel yapmisim demi :9:

Ahanda alan yokki bebem napcan :14:

hemde nasıl güzel nasıl güzelllll, becerikli hatun kıskandım seni çatladım :ssz:

seni alacak olan bu kadar beklediğine pişman olacak ahanda yazıyorum şuraya yazdım :51:

:23::16::34::8::6::emir_bebek::17::nazar::38::39::46::52::54::55::56::29::24::48::12::71::69::73::92::90::98::103::113::119::118::123:

hemde nasıl güzel nasıl güzelllll, becerikli hatun kıskandım seni çatladım :ssz:

seni alacak olan bu kadar beklediğine pişman olacak ahanda yazıyorum şuraya yazdım :51:

:23::16::34::8::6::emir_bebek::17::nazar::38::39::46::52::54::55::56::29::24::48::12::71::69::73::92::90::98::103::113::119::118::123:

:16::29: canim benimmmmmmmmmmmmm :16: iyiki varsin kuzu

sende iyi ki varsın bebeğim benim :38::38::38::38:

bak bu fotoğrafı koymadan edemedim.

sen işten dönünce seninkiyle kızı bu halde bulursun mutfakta :nazar::emir_bebek::16:

Eki Görüntüle 841415

sonra yerler paparayi ama en kiyamamki onlara :31:

şu an yapasım geldi ya

annem cok begendigi icin koydum tarifi :). Hazir karisimlardan sandi tavsiye ederim üstelik hemencik yapiyosun.

dimi harika gözüküyor, ben ev taşıyorum herşeyi topladım yoksa hemen yapardım :31:

salı yapmaya karar verdim:d cidden çok güzel görünüyor ya :16:

Allah'ını seven bana da yollasın ucundan :14:

foto isterizzzzz amaaaa :16: şimdiden ellerine sağlıkkk :56:

esmer_sekerim kiz yerim be ben seni vallah kendini yedirecen vallah :12::12: sana ben o kurabiyelerden yollayacam :16:

Back
X