Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
ceviz kabuguna girmisim
Kayıtlı Üye
arkadaslar benmi yanlis biliyorum ama elmanin tümümü yoksa sadece kabugumu kullaniliyor bilgilendirirseniz sevinirim
elmanın kabuğunu çok ince bi şekilde soycaksın canım kayısınında kalın sonra da kabukları suyla kaynatcan
ceviz kabuguna girmisim
Kayıtlı Üye
tesekkür ederim cevap verdigin icin demek kayisininda kabuklari giriyor
ben onu şöyle biliyorum ve yapıyorum sert bir elmanın kabuklarını ince ince soyuyoruz snra içme su ile elma ve kayısıları 15 dak haşlıyoruz robottan geçiriyoruz elmenın kabugunu degil elmayı kuulanıyorum ben
ceviz kabuguna girmisim
Kayıtlı Üye
bende elmanin kendisi kullaniliyor diye biliyorum offfffff ya yokmu dogru dürüst kullanan sonuc alan nasil yapildigini tam bilen kimse yokmuuuu.
o maskeyi annemle ben dün yaptık gerçekten çok güzel yumuşacık ve sağlıklı gözüküyo cildimiz biz elmayı kabuğunu soyduktan sonra koyduk kaysıyla birlikte bikaçkaşık suda kaynattık ama o kürün orjinali kırmızı elmanın kabuğunu çok ince soyup kabuğunu kullanıyosun,çekirdeğine yakın kısımlarını alıp attığın kayısıyla birlikte bikaç dak kaynatıp püre haline getiriyosun işte bu kadaaar:asigim:
ibrahim saraçoglunun sıtesınde tam yazıyo kzlar bakın
arkadaslar bende yaptim ama hic ise yaramadi gibi oldu gerci dogru yaptimmi yapmadimmi bilmiorum suyu cok fazla koydum galiba. sizde ise yaradimi?
ben faydasını gördüm bu haftada yapıcam elma bulabilirsem tabi
ceviz kabuguna girmisim
Kayıtlı Üye
ben faydasını gördüm bu haftada yapıcam elma bulabilirsem tabi
tam olarak yazarmisin yazarmisin yapilisini canim:içelim:
Bir adet orta boy, kırmızı elmanın kabuğu*ince olarak soyulur.*Maske için kullanılacak olan*kırmızı elmanın ince soyulmuş kabuklarıdır. 4 adet sert kayısı (yumşak olmayan)** herbiri**yaklaşık 1,5 cm kalınlığında soyulur (kabukları ile beraber). Kayısının çekirdeğinin etrafında bulunan yumşak plazenta kısmı kullanılmamalıdır. İnce olarak soyulmuş kırmızı elma kabuğu ile kalın etli (1.5 cm) soyulmuş 4 adet kayısı beraberce küçük bir kapta ve çok az su ilave ederek*hafif ateşte 5 dakika lapa haline getirilir. Lapa haline getirilirken çatal yardımıyla da iyice ezilir.*Lapanın çok cıvık*olmamasına özen gösteriniz.*5 dakikalık lapa yapma süresinde*az az su ilave ederek*cıvık kıvamı koruyunuz, çatal veya kaşık yardımıyla iyice ezerek homojen hale getiriniz.***5 dakika tamamlanınca ılımasını bekleyiniz. Ilıyınca iki parmak yardımıyla alnınıza, burun*ve yüzünüze, iki*parmak ucuyla*çok hafif fazla bastırmadan yedirerek sürünüz. enaz 30 en fazla 45 dakika bekletiniz. Daha sonra sadece suyla yıkayınız ve havlu ile kurulayınız. Bu işlem haftada 1 kez yapılır.
1 adet taze kırmızı sert sulu tatlı elma
* 4 adet taze kayısı (sert olacak)
* yarım çay bardağı su
yapılışı:
Elmanın kabuğunu çok ince bir tabaka halinde soyun.Çekirdeğini çıkarın, fakat çekirdeğin etrafındaki ince beyaz yumuşak kısmı çıkarmayın bir tencerenin içinde soyulmuş elma ile çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları ( kayısılar kabuklu olacak) ve yarım çay bardağı suyu kısık ateşte 6-7 dakika ağır ağır kaynatın. daha sonra blenderden geçirip ılınınca yüz ve dekolte bölümlerine sürün.Yarım saat sonra normal su ile yıkayın.
Bu kürü uyguladıktan ilk 10 dakika içinde gözle görülür olumlu değişimi sizde hemen fark edeceksiniz.
DİKKAT: Bu kürü haftada sadece 1 kez uygulayın.1 den fazla uygulamayınız
siyah noktalara ve sivilcelere iyi geliyormuş ibrahim saraçoğlunun sayfasından baktım bende deneyeceğimm
ceviz kabuguna girmisim
Kayıtlı Üye
tesekkür ederim canlarim.malatyali seni tam bulmusun kayisinin yerini yapar durursun.biz burada nerde.bigorseniz hormonlu hormonlu gecen benim oglan diyorki anne bak seftali canim istedi ayy yanina bir gittimki kayisiymis .her neyse tesekkurler.
tesekkür ederim canlarim.malatyali seni tam bulmusun kayisinin yerini yapar durursun.biz burada nerde.bigorseniz hormonlu hormonlu gecen benim oglan diyorki anne bak seftali canim istedi ayy yanina bir gittimki kayisiymis .her neyse tesekkurler.
ah canım ya imkanım olsa hepinize göndersem.nerde.valla kayısı bolda yapan yok işte.evde bir sürü var aklıma bile gelmiyor.erindiğimden işte.malatya kayısısı diye satılıyormuş her yerde ama hiçte alakası yokmuş.
arkadaslarrrrrrr bu maskeyi kullanipta sivilcelerinde fayda gören oldumu lütfen sonuclari yazalim ama:çok üzgünüm:
arkadaslarrrrrrr bu maskeyi kullanipta sivilcelerinde fayda gören oldumu lütfen sonuclari yazalim ama:çok üzgünüm:
Bu tarz maskeler yağı dengeliyor özellikle canım ben suna dumankayanın bi maskesini yaptım ve iğrençti :çok üzgünüm: yumurta da konuluyodu içine aman Allah'ım ne kötü ne iğrenç bişeydi o ya midem bulanmıştı ve kokusu da kolay kolay çıkmıyo ama cildime iyi geldi :uhm:
he canım bu arada aklıma gelmişken sana şunu yazayım. ben de hiç sivilce yok

ama kuzenimde almış başını gidiyordu. ibrahim saraçoğlu da bizim tanıdığımız. o demişti ki günde 2 defa 7 gün boyunca soğan suyunu sivilcelerine sür. onu yaptı kuzenim ve gerçekten temizlendi cildi :1rolleyes: sen de dene derim yerimseniben
Bunu uygulayan çok yok sanırm da bnce mantıklı adamın sitesinde yazanlar :
Prof. Dr. brahim Adnan SARAOLU Yz Maskesi (Kays-Elma)
burdan okuyablrsnz kızlar,güncel tarif de var orda.kayısı mevsimi ben bi denycm inş. bakalm

meyveden ne olabilir ki

deneyenler olursa burda paylaşalm..

merhaba ben bugun başladım
şu an yüzümde.. beraber yapmak isteyen varsa lütfen yazsın