merhaba yazısınzda size katıldığım noktalr varArkadaşlar yıllardır saçlarını boyayan ve boyadan kaynaklı kuruma, dip yağlanması, kepek , dökülme gibi sorunlara çeşitli çözümler aramış çok çeşitli ampul, şampuan, krem, yağ bilumum kür kullanmış bir bayanım. Dermatoloğumun da önerdiği en önemli şey saçına yağlı bakımlar, kremler, kremli maskeler ve kremli şampuanlar sürme demek idi. Nedeni ise çok açık ki bunların hepsi saç dibinde kalıntı bırakıyor ve saç kökü kapanıp hava alamaz hale gelince de saç dökülmeleri kaçınılmaz oluyormuş. Yağlı bakımlar başlangıçta yumuşatır ama saçın cinsine göre ya saçınızı çok ağırlaştırı sürekli dipleriniz yağlı gezersiniz bir de soğuk pres olup olmadığını tam bilmediğiniz yağlı küçücük şişelere gereksiz para harcarsınız. Yağlı bakımlar ve kremler saçı döküyor bu çok çok bilinen bir gerçektir ve MEZOTERAPİ denilen işlem de saçtaki bu kötü şampuan, yağlar ve kremlerin bıraktığı kalıntıları temizleyip saçı vitaminlerle besleyerek dökülmeyi durdurmaktır. Ancak mezoterapinin fiyatları 1400-1500 Tl'den başlıyor tek veya 3 seans...Kafanıza iğneler batırılmakla kalıyorsunuz.
Yağlı bakım kesinlikle uygulamayın ve öyle arkadaşın dediği gibi kolay kolay arındırılmıyor, ayrıca madem arındıracaksın neden sürüyorsun :)) Bir kere işin mantığı yanlış. Yağsız kürlerden Isırgan suyu-Sinameki suyu- Tarçın suyu (bunlar çay gibi 500 ml suya demlenerek yapılıyorlar) ve ayrıca doğal ballı su ve sirkeli suyla bakım yapın diplerine de yedirin. Sirkeli su bir bakımdır ve eğer doğru sirkeyi seçmezseniz saçınızı sadece kurutursunuz. Öncelikle aktardan 20 tl civarında satılan tortulu yani doğal elma sirkesi alacaksınız içinde mayasıyla satılır ve çoğunlukla bulanıktır, öyle market sirkesi gibi berrak değildir... O sirkeden 500 ml suya yarım çay bardağı ekleyin ve banyo sonunda asla krem ve kremli şampuan kullanmadan bunu son su olarak kullanın ve özellikle diplerinizi friksiyonla yedirin. Böylece asıl önemli olan yeri yani saç cildini temizlersiniz.. Uçların bakımı hiçbirşeydir önemli olan başlıca bakım saç dibi bakımıdır. Sakın durulamayın kuruyunca kokusu geçiyor zaten. Kesinlikle yağlı yumurtalı bakımlar uygulamayın aksine saçınızı dökecek bir işlemdir...
Şampuan olarak da asla piyasa şampuanı (Panthene-Elidor vd.) kullanmayın. Dermatologların önerdikleri TRESAN (ısırgan özlü ve kremsiz)- Ketoral sç dibi mantarını ve kepeğini giderir- Prozinc(içinde saç uzatıcı çinko var) - ve Placenta (saç uzatıcı buğday endospermi var) bunlardan dönüşümlü olarak kullanın. Bu şampuanlar çok köpürmez , zaten aşırı köpüren şampuan iyi değil aksine zararlı şampuandır. Burada şampuanlardan çok fayda beklemeyin yalnızca kremli olmasın ve sonda krem kullanmayın. Su bazlı bakımlar uygulayın.
Sirkeli su bakımı yapacaklar doğal-tortulu sirke kullansınlar yoksa kaş yapayım derken gözden olmayasınız...
kızlar size elme sirkeli suyla ilgili bir püf noktası vereyim.bir dönem bende kullanmıştım.pratik olması açısından boş bir sprey kutusuna biraz elma sirkesi ve su koyup çalkalayın.duştan çıkınca saçınıza püskürtün..çok pratik bir yöntem.ben gliss saç bakım spreyinin kutusuna dolduruyordum.duş sonrası tüm saça sıkıp kurutuyordum.hatta güzel kokması için içine lavanta tanecikleri serpiştireceğim bu yapışımda..aklıma gelmiyordu ne zamandır ,tekrar yapmaya başlayayım bende..
Cok gyzel anlatmissiniz deniycemArkadaşlar, Saçlarınız için Evin Ampul(Eski adı Evigen Ampul) bugün eczanelere verilmeye başlanmış,daha önce üretim bir süreliğine durmuştu, Firma tekrar üretmeye ve satmaya başlamış, mutlaka deneyin, inanılmaz bir şekilde saçlarınız bakımlı şekle giren, saç dökülmesi yaşamayacak hale gelecek ve yenilenecek. Ben çok memnun kaldım. (Hem 5 TL gibi bütçenizi sarsmayacak bir rakama.)
Arkadaşlar benim bende kepek oluşmaya başladı ve saçlarım sürekli çok fazla dökülüyor. Tabi dökülenlerin yerine de küçük küçük saçlar çıkıyor hep tepemde.Rahatsız edici. Ben kremsiz saçımı yıkamayan bir insanımdır. Çok sertleşiyor kremsiz taranmıyor bile. Saçlarım sağlıksız değil düzenli olarak da kestirip kırıkları temizlerim. Yüzümde kullanıyordum sirkeyi,faydasını gördüm. Bir de saçımda deneyeyim dedim. İlk kez biraz önce sirkeli su ile duruladım .Sürekli de devam edeceğim bakalım neler olacak. Saç kremleri saçımıza zarar veriyor,kullanmamak gerek aslında. :)
Benim yağlı bir cildim var bu yüzden çok sivilcelerim vardı hatta roaccutne kulladım. Düzeldi tabi ama yine nadiren yağlanıyor cildim ve en çok da alnımda sivilceler çıkıyor. Ben de sirkeli suyla haftada 3 ve ya dört kez temizliyorum. Bir nevi tonik gibi düşünebilirsiniz. Cildi yağlardan ve makyajdan arındırıyor kısacası.merhabalar..cildinizde ne için kullandınız ? ne gibi faydalarını gördünüz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?