• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ellerimdeki sorun (resimli)

hmm enteresanmış ,doktor öyle dediyse doğal kürler falan araştırıp uygula canım,geçmiş olsun :31:

temizlik yaparken viledanın ya da elektrik süpürgesinin sapını çok sıkıyor musun canım

evet ellerini çok sıkıyorsun sanırım sürekli ellerini nemlendir...bide bendede olmuştu kalınlaşmış kabuklu ölü bi tabaka oluşuyor...sıcak suda beklet yumuşar ve soy..biraz hassasiyet olsada zamanla derin kalınlaşır.. :34:

şu hani deriyi soyan bi taş vardı neydi adı delikli bişey :D onu kullan bence canım, derin sertleşmiş sanki

Fotoğraf çok net değil fakat gördüğüm kadarıyla orası sertleşmiş gibi...
Çalıştığın işten mi kaynaklanıyor yoksa ev işlerinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum fakat her ne yapıyorsan elindekini çok sıkıyorsun sanırım bu yüzden orası sertleşiyor ve nasırlaşmaya başlıyor.
ellerini sıcak suya koy biraz yumuşamasını bekle ve sonra oralarını ponza taşıyla ovala yada tırnak makasıyla kesmeyi dene.bi ara benimde öyle olmuştu çünkü.

arkadaşların söylediklerine katılıyorum aynısı sağ elimin avuç içinde çıkmıştı
sert kapaklı bişeyleri açmaktan olmuştu sıcak su ile bakım yap kremle nemlendir
gerçekten zamanla geçiyor tabi birde elini zorlamadan kullan

Fazla ağır poşet taşımaktanda kaynaklanır veya kalem süpürge vileda resim çantası gibi şeylerde aynı etkiyi yapar. Biraz ara ver bu tür şeyleri yapmaya zamanla düzelecektir.Bol bol ellerini kremle yumuşasın o bölge.

yorumlarınız içiin çoookkk sağolun arkadaşlar sıcak suda bekletince yumuşuyor ve o kısmı keskin bir şeyde kazıyınca beyaz şeyler geliyor doktor birde ağır yüklü şeylermi kaldırdın dedi zamanla geçer diyorlar ama kafaya taktım :5: krem sürüyorum doktor bir krem verdi onu kullanıyorum şimdi bakalım ne olacak

Fotoğraf çok net değil fakat gördüğüm kadarıyla orası sertleşmiş gibi...
Çalıştığın işten mi kaynaklanıyor yoksa ev işlerinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum fakat her ne yapıyorsan elindekini çok sıkıyorsun sanırım bu yüzden orası sertleşiyor ve nasırlaşmaya başlıyor.
ellerini sıcak suya koy biraz yumuşamasını bekle ve sonra oralarını ponza taşıyla ovala yada tırnak makasıyla kesmeyi dene.bi ara benimde öyle olmuştu çünkü.

canım tırnak makasıyla kes derken nasıl kesicem evet o kısım sertleşti de nasıl kesilir :53:

Bende yüzükten oldu böyle, çok mouse tutmaktan vs. de olabilir.
El peelingi vardı bende bir tane o baya işe yaradı.
Şen de yumurta akı ve toz şekeri çırpıp peeling yapıp 1 haftal ellerine uygulayabilirsin...
Faydalı olaaktır bir de duş aldıkça taş, törpü (banyo törpüsü) gibi bir şeyle yavaşça peeling yap...
Nemlendiriciden ziyade vazelin daha iyi gelebilir.
Ama korkma geçiyor. =)

Back