• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ellerim çok kötü durumda :(

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
53
Merhaba herkese iyi geceler..Ben çok fazla ellerimi yıkayan ve bol sabun kullanan biriyim. (Sıvı sabun kullanıyorum ama activex protex tarzı antibakteriyel değil)
Ellerim mahvoluyor sabundan mı acaba ?
Görseniz ellerim kızarık kupkuru tahriş olmuş hatta bazen yanıyor mesela daha demin yanıyordu soğuk su ve kremle geçirdim.
Bileklerim falan kıpkırmızı kuru kötü gözüküyor özellikle bilekler öyle ellerde çok bir şey yok da.
Yaz kış hep böyle ne yapmalıyım sizce evde geçirebilir miyim bunu doktora mı gitmem lazım yoksa evde bulunabilecek malzemelerle başa çıkılabilir mi?

Bunun yerine bir sure gerekli oldukca yikasaniz.
Takintimi soz konusu o zaman bir piskolojik tedavi gerekir

Çok fazla yıkıyorsanız tahriş olması gayet normal sürekli vücudunuzu suya tutup bir kimyasalla yıkıyorsunuz sonra kuruluyorsunuz hem nemini yok eder hem çatlatır bu obsesif bir takıntı benim bildiğim

Bi doktora görün istersen
Kış aylarında benimde çok soyulur kurur ama senin anlattığın çok yıkadığın için olabilr

Egzama gibi bir rahatsizlik olmasin? Yada kullandiginiz sabunlarin icindekine aalerji falanda olabilir?dogal zeytinyagi sabunu deneyin vazelin kullanin nemllendirir olmazsa cildiyeye gidin derim

Ne kadar yıkarsan yıka temizlenmiyor hissin var değil mi. Bence sende titizlik takıntısı var. Ve sen şuan ne kadar kendinden taviz verirsen katlanarak devam edecek. Geç kalmadan bir uzmandan yardım almalısın

Egzama gibi bir rahatsizlik olmasin? Yada kullandiginiz sabunlarin icindekine aalerji falanda olabilir?dogal zeytinyagi sabunu deneyin vazelin kullanin nemllendirir olmazsa cildiyeye gidin derim

Egzama değil öyle düşündüm ama egzama daha farklı benim durumumdan.
Bepanten krem sürsem iyi gelir mi acaba? Sonra da sabunumu değişirim veya takıntımla başa çıkarım.Zor olan elleri kurtarmak

Yengem geldi aklima oda surekli bezi elinde gezdire gezdire suyu bosa akitirdi cokta yikardi ellerini depresyon hastasi zaten bundan dolayimi yapardi bilmiyorum ama ellri hep kuruydu kirmiziydi aynen tahris oluyor okadr su dererjaan kullanilirsa birde kışın soguk suyla olursa daha kotü syrekli kremi elinizde eksik etmeyin belkide alerjnizde olabilir ilaclara

Bepanten krem sürsem iyi gelir mi acaba? Sonra da sabunumu değişirim veya takıntımla başa çıkarım.Zor olan elleri kurtarmak
Bepanten tuylenmeye sebep oluyor bildigim kadariyla dikkatli kullanin bence biraz zeytin yagi deneyin hakiki olsun geceden surun sabaha yumusatir

Takintiya gelince obsesif diyorlardi buna vesvese. Yapmayin. Ellerini yikayin tamam bunun uzerine gitmeniz lazim ama icime sinmiyor demeyin hastalik haline gelmesin tamam temizledim diyip birakin belki surekli sabun vs su nem dengesi bozulmus olabilir

Bir süre ellerini yıkadıktan hemen sonra el kremi sür canım. Maksat eski nem dengesine kavuşturabilmek misstouch arkonem dermokil marsilla gibi markaları kullanabilirsin. Gece yatmadan önce de nemlendir. Yanında taşı. Bunları uygularsan kızarıklığı ortadan kalkar. Sonraysa arada aklına geldiğinde sürersin canm

Dermokil ve arkonem in mini boyları bulunuyor uygun fiyatlı. Ben de çantamda bulunduruyorum. Estikçe sürüyorum:)

Merhaba
Activex bana da aynı şeyi yaptı bende takıntı olmamasına rağmen. LR ın aloe veralı nemlendiricisini kullanıyorum ben. Yanıklara falan da iyi geliyo. Şimdi de yine aynı markanın yıkama jeline başladım çok memnunum

Back