Ella en koruyuculuğu düşük olanmış bu arada.. yani o gece yumurtam çatlamış 11-12 saat içinde ella içmiştim o zamana kadar döllenmiş bileoha ella'ya nasıl güvenicez dnu geçtim 3 aylık iğne kullanıyorum şuan cinsel hayatım yok ama 3 aylık iğneyede mi güvenemicez ella ise en etkilisi denir
inanamıyorum sevişemicem artık sanırım
canım yüzde 99 derler hep ella içinElla en koruyuculuğu düşük olanmış bu arada.. yani o gece yumurtam çatlamış 11-12 saat içinde ella içmiştim o zamana kadar döllenmiş bile.. Milyonda milyarda bir deseler o bir ben oldum yani arkadaşlar, halen şoktayım eşimde kürtaj yaptırmamı istiyor karma karışık oldum.. aileme henüz söylemedim hayırlısı..
Ha bu arada sanırım 2-3 yöntemi kombine kullanmak lazım. Hem spiral hem kondom, hem kondom hem iğne, hem doğum kontrol hapı hem kondom gibi..
O kadar haklısın ki.. Ancak bu bebeğin sahibi ben değilim. Bana verilmiş bir emanet. Canın alma hakkını kendimde nasıl bulabilirim? Bu kadar imkansızlıkların içinde hayata tutunmuş.canım yüzde 99 derler hep ella için
5 gün içinde içebilirsiniz yazardı açıklamasında
seninki büyük talihsizlik olmuş ama beni baya korkuttu bu ilaçlar
eğer hazır değilseniz kürtaj olmanız en sağlıklısı
çünkü ortalama 70 sene yaşayacak bir insan olacak kocanız piskolojisinin, sizin piskolojinizin, maddi durumun birikimin ve en önemlisi kavga dlmayan bir evde huzurlu yaşaması gerekmekte
en ufak bir hazırlıksız durumda kaygılı bir çocuk olurki ömür boyu çeker
her aman her ağladığında ihtiyacını karşılamalı
aynı zamanda ihtiyacı olmadan zorla yemek yedirmeyecek kadarda çocuk bilginiz olmalı.
ben şahsen evlenmsem bile 3 yıl içinde evlilik oturmadan asla çocuk istemiyorum
birde çocuk gelişimi kitaplarını yalayıp yutmadan çocuk istemem
mesela tuvalet eğitimi verirken baskı yapınca o çocuk büyüyünce cimrilik olarak o baskıyı dışa vuruyormuş
mesela erkek diyelim
sen erkeksin ben her hizmetini yaparım sen yeterki mutlu ol başka birşey istemem diye büyütünce
büyüyünce asla sorumluluk sühibi dlmuyor ve kadını eşya olarak görüyor yeri geliyor hizmetçisi olarak gördüğü kadını itaaat etmezse öldürüyor
herşey çok önemli çok kitap okumanız gerekli çocuk için
2 yaşında size vurma krizleri oluyor mesela
o dönem asla vurmak yok demezseniz yasaklamazsanız ilerde eşini veya çocuğunu dövüyor
neler neler
insan yavrusu aslında çok kusurlu en ufak hatalı eğitim beyninden silinmiyor kodlanıyor virüs gibi yapışıyor
evliliğiniz kavgasız ve olgunsa, eş aileleriyle dengeler kurulmuşsa bi bile önemli
bundaki yüzde yetmiş kişi eş ailesi yüzünden 30 sene sonra bile hazmetmediği durumları hatırlayıp ayrılıyor
ve
eğer çalışmıyorsanız bu sizin için dezavantaj vb. binlerce önemli ayrıntı var insanlar bunu önemsemiyor ama bunlar çığ gjbi üzerlene yıkılıyor
ben evliliıin kıyısından döndüm
kaynana canıma okudu
yumurtanın bir damlasını bile önemseyen kadın
oğullarına o kadar paşamsın her isteduğinizi ben yaparım siz yeterki oturun diye eıitmişki
benimki boş gezmekten bağımlı oldu
çoraplarına kadar ütüleyen kadının oğlu bağımlı oldu pisinden kokuyor
yumurtayı zayi etmedi noldu oğlu hergün 100 tl verip zehir alıyor
yani herşey tam zıttı olabilir tek çare çocuk gelişimi kitaplarının hepsini okumak bilimsel olmalı
1-yeni evlisiniz ( uzmanlar 3 yılda evliliğin oturacağını söylüyor) riskli bir süreçtesinizO kadar haklısın ki.. Ancak bu bebeğin sahibi ben değilim. Bana verilmiş bir emanet. Canın alma hakkını kendimde nasıl bulabilirim? Bu kadar imkansızlıkların içinde hayata tutunmuş.
Çok yeni evliyim hatta 1 ay öncesine kadar boşanmayı düşünüyordum. Şu an öğrenciyim ayrıca (bu hesap profiline bakarsanız bayağı eski, bir tanıdığımın hesabı kendisi kullanmadığı için bana vermişti.) mezuniyetime 1 yıl kalmıştı..
Çok zor bir dönem beni bekliyor. En çok korktuğum şey ise yalnızlık. Bu sürecin daha en başındayız ama eşimle hastaneden eve geldiğimizde bir tartışma yaşadık aldırma aldırmama üzerine. Evden birkaç saatliğine çıktım. Geri geldiğimden beri uyuyor ve değişik şeyler sayıklıyor uyandıramıyorum bile.
Ben kürtaj olup bunun vebaliyle yaşayamam. Hem dini, hem ideolojik görüşüme çok ters bir düşünce kürtaj. Eşim için ise çok basit olsun bitsin diyor. Zaten iletişim sorunumuz var. Hayırlısı yarın uyandığında ne konuşacağız onu merak ediyorum.
Kafam karman çorman...
Adetiniz gecikmismiydi buaradaaMerhaba arkadaşlar,
Eşimle ilişkiye girmiştik ve bir kaza oldu içime boşaldı. Yumurtlama günümmüş o gün de! Ella içtim ertesi gün. Kapattım konuyu kendi kafamda.
Son 2-3 gündür uyanınca midem bulanıyordu. Oruç tuttuğuma bağladım onu da.
Evvelsi gün rüyamda eşim annem ve ben ev arıyorduk. Arabayla sokak sokak geziyoruz bulamıyoruz ama. Gece bir yerde kalmak için duruyoruz balkondan bakıyorum aşağıya birisi ölmüş polisler gelmiş. Arka balkona geçiyorum kedilerim uyuyor orada ve birden üç beyaz güvercine benzer kuş geliyor. Demire konuyor birisi çok güzel o bana ve kedilerime doğru önde diğerleri arkada yaklaşıyorlar.
Önceki gün de teyzemin bebeği olduğunu anneminde bebek yapmayı düşündüğünü görmüştüm.
Velhasıl dün kuzenim rüyasında beni gördüğünü yazdı sırtıma bebek dövmesi yaptırmışım. O yazdığı sırada annemde telefonda rüyasında çok güzel bir kızım olduğunu gördüğünü söyledi.
.
Bugün sabah bulantıdan sonra doktora gitmeye karar verdim. Dahiliye uzmanına gittim ve reflüden şüphelendi, ben kaza olmuş olduğundan bahsettim. Ella içtiğimi de söyledim. Yine de kan testi istedi tedavi için. Ve beta HCG 148 çıktı! Hamileyim...
O kadar şok oldum ki. Daha sonra hemen kadın doğuma gittim. Ayrıca over kistim varmış. Ayrıca ella içtiğim için bebeğimde sorun olabilirmiş. Öyle söyledi ve 2. Şoku yaşadım. Beklemediğim hamilelik ayrı, kendi elimle bebeğime zarar vermiş olma düşüncesi ayrı. Tabi panikle güvendiğim bir doktora daha danıştım. 1 kez içilen ellanın zarar vermeyeceğini ancak dış gebelik ihtimalini arttırdığını söyledi.
Diyeceğim o ki arkadaşlar ella falan güvenmeyin. Verecek Allah veriyor onu... Burada bu konu başlıklarına benzer başlıklar gördüm. Bilgi vermek istedim.
ertesi gun hapları asla dogum kontrol yontemi degildir zaten.. doktorunuza danısıp size en uygun dk yontemini kullandıgınız taktirde cinsel hayatınızın bitmesine bi sebep olmaz benceoha ella'ya nasıl güvenicez dnu geçtim 3 aylık iğne kullanıyorum şuan cinsel hayatım yok ama 3 aylık iğneyede mi güvenemicez ella ise en etkilisi denir
inanamıyorum sevişemicem artık sanırım