• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
idrarada kesın sonuc için adet tarhinin gecmesi lazım yada adet gunu denemelisin ama hormonlara dayalıu oldugu ının gecııkme bır 2 gun ken yapılan test negatifse yanılma olabılır o nedenle gecıkme 5 gun falan sa ve negatifse kesın dıyebılırız ama pozitif cıkanlar genelde doğrudur.
Bu ay kaçında adet olcağımı net hatırlamıyorum 3 ü ile 7 di arasında olmam gerek göğüslerimde hassasiyet karnımda şişlik var arada kasıklarımda ağrı oluyo çok az karnım ağrıyo normalde göğüste hassalık hariç diğerleri adet belirtim hamile olabilirim yani öle mi

Bu ay kaçında adet olcağımı net hatırlamıyorum 3 ü ile 7 di arasında olmam gerek göğüslerimde hassasiyet karnımda şişlik var arada kasıklarımda ağrı oluyo çok az karnım ağrıyo normalde göğüste hassalık hariç diğerleri adet belirtim hamile olabilirim yani öle mi
canım ilşişkin ne zaman yumurtlama donemındemı hapı ne kadar sure sonra aldın hepsım etken ama hamılesın dıyemem cunku bılemem en ıyısı bır kaç gun sonra testı tekrarla yada garantı olsun kan testı yaptır

Hamilelikte çıkan karınla kilo alınca çıkan karın farklı olur dimi ya hamilelik karnı katlanmaz ya da içe girmez sert olur diye biliyorum doğru mu bilenler yazabilir mi lütfen :KK64:

Merhaba kızlar nişanlımla 30 eylülde ilişkiye girdik adetimden 12 gün önce içime boşalmadı ama korktuğumz için ella 30mg hapı aldım üçüncü gün adetim gecikti 7 gün test yaptım negatif hamilelik belirtilerine ait hiçbirşey yok ama midem şiş sizce bir sorun olur mu

Merhaba kızlar nişanlımla 30 eylülde ilişkiye girdik adetimden 12 gün önce içime boşalmadı ama korktuğumz için ella 30mg hapı aldım üçüncü gün adetim gecikti 7 gün test yaptım negatif hamilelik belirtilerine ait hiçbirşey yok ama midem şiş sizce bir sorun

[
siz zaten korkudan kullanmışsınız ellayı ve boşuna geciktirmiş oldu adetinizi .. 17 yıllık evliyim sizin gibi korunduğum çok oldu üstelikte hemen hamile kalıyorum eğer nişanlınız eminse hiç bir sorun olmaz korkmayın boşuna ..[/QUOTE]

siz zaten korkudan kullanmışsınız ellayı ve boşuna geciktirmiş oldu adetinizi .. 17 yıllık evliyim sizin gibi korunduğum çok oldu üstelikte hemen hamile kalıyorum eğer nişanlınız eminse hiç bir sorun olmaz korkmayın boşuna ..[/QUOTE][/QUOTE]

Hamilelikte çıkan karınla kilo alınca çıkan karın farklı olur dimi ya hamilelik karnı katlanmaz ya da içe girmez sert olur diye biliyorum doğru mu bilenler yazabilir mi lütfen :KK64:
canım 3 aydan önce karın çıkmaz ki zaten adet gününden 10 gün sonra bulantı başlar tabi her insana göre değişir bu ama benim ikisindede öyle oldu daha test yapmadan yataklara düştüm ...

İyi geceleerr kızlar bana acill yardım edinn normal adetim ayın 25-28 i arasında oluyor düzenli bir döngüm var çok gecikme olmaz. ne kadar saçma olsa da stresten uyuyamıyorum. Ayın 16sında Sevgilimle kucağında ters otururken yani kalçam penisinin üzerindeyken sürtünme yoluyla brseyler yaşadık onun iç çamaşırı yokty benimse baya ince bi pantolonum ve iç çamaşırım vardı boşaldı pantolonumun arka cep kısmı ve çevresi büyük oranda ıslandı iç çamaşırımın popo kısmı da ıslaktı ıslaklık çamaşırıma kdar geçmiş yani. İç çamaşırımn vajina bölgesindeki ıslaklığın ise kendimin olduğuna emin gibiyim ama yine de çok tereddüt edip olaydan 3gün sonra ella kullandım. Yumurtalama dönemimde olup olmadğmı anlamadım her sitede farklı bi bilgi yazıyor yumurtlamayla ilgili. İlacı dün 16.45te içtim Herhangi bir yan etkisini görmedim bulantım var ama psikolojik olduğnu dşünüyorum (bir de adet söksün diye adetime günler olmasına ragmen adaçayı içtim iki gündür o da gaz söküyormuş aşırı bi gaz söküyorum ağızdan, adaçayından sanıyorum) . Adetime yaklaşık 3-5gün var ama stresten uyuyamuyorum gecikirse diye eğer gecikirse test yapmaya korkyyorum çamaşırlardan sperm geçmeyeceğini okudum fakat içim rahat etmiyor ilk kez böylr bişey yaşıyorum ilacı da ilk kez kullanuyırym döngümü bozmasndan da korktuğm için kullanmayacaktm fakat kafayı yemek üzere olduğm için en azından rahatlamak için kullandım çünkü içmeden önce kendi kendimi öğürtmelere bile başlamıştım 2.günden hamile miyim diyee psikolojk olarak. Hamile kalma riskim yok değil mi strrsten ve ilaçtan adetimin gecikiceğini bliyorum bu dşünce bile beni çıldırtıor elladan sonra adet düzeni mahvolanlar da olmuş bi kaç gümlük gecikmeyle atlatanlar da var ilk kez böyle bişey yaşadğım için bende çok sorun yapmaz diye içimi rhatlatmak amacyla içmiştim :(

Merhaba kızlar nişanlımla 30 eylülde ilişkiye girdik adetimden 12 gün önce içime boşalmadı ama korktuğumz için ella 30mg hapı aldım üçüncü gün adetim gecikti 7 gün test yaptım negatif hamilelik belirtilerine ait hiçbirşey yok ama midem şiş sizce bir sorun olur mu

İdrarda koku gibi bi yan etkisiyle karşılaştın mı hapın? Bana da yardımcı olun lütfeenn

İyi geceleerr kızlar bana acill yardım edinn normal adetim ayın 25-28 i arasında oluyor düzenli bir döngüm var çok gecikme olmaz. ne kadar saçma olsa da stresten uyuyamıyorum. Ayın 16sında Sevgilimle kucağında ters otururken yani kalçam penisinin üzerindeyken sürtünme yoluyla brseyler yaşadık onun iç çamaşırı yokty benimse baya ince bi pantolonum ve iç çamaşırım vardı boşaldı pantolonumun arka cep kısmı ve çevresi büyük oranda ıslandı iç çamaşırımın popo kısmı da ıslaktı ıslaklık çamaşırıma kdar geçmiş yani. İç çamaşırımn vajina bölgesindeki ıslaklığın ise kendimin olduğuna emin gibiyim ama yine de çok tereddüt edip olaydan 3gün sonra ella kullandım. Yumurtalama dönemimde olup olmadğmı anlamadım her sitede farklı bi bilgi yazıyor yumurtlamayla ilgili. İlacı dün 16.45te içtim Herhangi bir yan etkisini görmedim bulantım var ama psikolojik olduğnu dşünüyorum (bir de adet söksün diye adetime günler olmasına ragmen adaçayı içtim iki gündür o da gaz söküyormuş aşırı bi gaz söküyorum ağızdan, adaçayından sanıyorum) . Adetime yaklaşık 3-5gün var ama stresten uyuyamuyorum gecikirse diye eğer gecikirse test yapmaya korkyyorum çamaşırlardan sperm geçmeyeceğini okudum fakat içim rahat etmiyor ilk kez böylr bişey yaşıyorum ilacı da ilk kez kullanuyırym döngümü bozmasndan da korktuğm için kullanmayacaktm fakat kafayı yemek üzere olduğm için en azından rahatlamak için kullandım çünkü içmeden önce kendi kendimi öğürtmelere bile başlamıştım 2.günden hamile miyim diyee psikolojk olarak. Hamile kalma riskim yok değil mi strrsten ve ilaçtan adetimin gecikiceğini bliyorum bu dşünce bile beni çıldırtıor elladan sonra adet düzeni mahvolanlar da olmuş bi kaç gümlük gecikmeyle atlatanlar da var ilk kez böyle bişey yaşadğım için bende çok sorun yapmaz diye içimi rhatlatmak amacyla içmiştim :KK43:
o kadar basit değil hamile kalmak neden boşuna içtin hemn yıkasaydın yeterli olurdu bu hapı kullananların çoğu korkuyla içmiş neredeyse bir çoğunun içine bir boşalma olmamış bile ..boşalmadı ama hapı içtim diyen okadar çok kişi varki şaşkınlık içinde kaldım bi çok zaman korunma yöntemimiz dışarı boşalma şeklinde oldu birde hemn hamile kalan biriyim ...

İdrarda koku gibi bi yan etkisiyle karşılaştın mı hapın? Bana da yardımcı olun lütfeenn
idrardaki koku ,idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklı oluyor bende ara sıra oluyor çok üşüttüğüm zamanlar kendiliğinden geçiyor ama yanma falan olursa israr testi yaptır ozaman çıkar enfeksiyon..

o kadar basit değil hamile kalmak neden boşuna içtin hemn yıkasaydın yeterli olurdu bu hapı kullananların çoğu korkuyla içmiş neredeyse bir çoğunun içine bir boşalma olmamış bile ..boşalmadı ama hapı içtim diyen okadar çok kişi varki şaşkınlık içinde kaldım bi çok zaman korunma yöntemimiz dışarı boşalma şeklinde oldu birde hemn hamile kalan biriyim ...

Aslında gerçrkten çok tereddüt ettim içmemeliydim ama psikolojk olarak saçma sapan bulantılar öğürtüler başlaynca en ufak bi ihtimalini bile dşünmek istemedğim için böyle birseye basvurdum :( hala daha korkularım bitmedi ilacı içmeme ragmen sanırım delirdimm

Aslında gerçrkten çok tereddüt ettim içmemeliydim ama psikolojk olarak saçma sapan bulantılar öğürtüler başlaynca en ufak bi ihtimalini bile dşünmek istemedğim için böyle birseye basvurdum :( hala daha korkularım bitmedi ilacı içmeme ragmen sanırım delirdimm

idrardaki koku ,idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklı oluyor bende ara sıra oluyor çok üşüttüğüm zamanlar kendiliğinden geçiyor ama yanma falan olursa israr testi yaptır ozaman çıkar enfeksiyon..

Benim de öyle grip üşütme gibi ya da ateşli hastalklarımda o koku oluyor çok nadir ama şuan öyle bi durumum yok google da idrarda koku yazınca gebelikle ilgili şeyler yazıyor iyice ürktüm. Peki ella böyle bi enfeksiyona sebep olablr mi acaba böyle bi etkisi var mıdır çnkü ilaç içtikten sonra oldu

Aslında gerçrkten çok tereddüt ettim içmemeliydim ama psikolojk olarak saçma sapan bulantılar öğürtüler başlaynca en ufak bi ihtimalini bile dşünmek istemedğim için böyle birseye basvurdum :KK43: hala daha korkularım bitmedi ilacı içmeme ragmen sanırım delirdimm
17 yıllık evliyim 10 sene önce kondom yırtılmasından buna benzer bir hap içmiştim işe yaramıştı geçen hafta aynı şey oldu birde çocuk isteyince hemen hamile kaldım yani çok riskliyim hemen 9 saat sonra içtim ellayı bende aynı korkuyu yaşıyorum ama düşünmek bile istemiyorum .. çok işe yarıyormuş eczacı %100 dedi diye yoktur diyorum ama şu gecikme olayı nasıl olacak bilmiyorum hiç gecikmiyordu son zamanlarda onuda artık kabullenip tarihe bakmak istemiyorum..

Merhaba arkadaslar bu hapi ben de kullanmistim ve burada kullanan birilerini bulup onlarla iletisime gecmek ve kafamdaki sorulari cevaplandirmak oldukca uzun bir sure aldi. Buraya bu ilaci kullanip kafasi karisik olan arkadaslarim icin bir kac bir sey yazmak istiyorum. Oncelikle ben bu ilaci hemen kullanmak zorunda kaldim ve yan etkilerini sonradan ogrendim. Bir cok siteye baktigimda bazi bayanlar ara kanama yasamis bazilari yasamamis bazilarinda mide bulantisi kusma dahi olmustu. Bende bunlarin hic biri olmadi yani anlayacaginiz uzere bu etkiler her bunyede farkli olarak ortaya cikiyor ve bazen bende oldugu gibi hicbir yan etki yapmiyor. Prospektusteki yan etileri yasamak zorunda degilsiniz! Oraya 1000 kadindan 1 inin bile yasadigi yan etki yazilmak zorunda. Yani diyecegim su ki bu etkileri yasamadim acaba ilac etkisiz mi gibi bir endiseye kapilmayin. Ayni zamanda bu ilacta yuksek detecefe hormon var bundan dolayi adetiniz gecikebilir. Ama doktorlar erken teshis icin adet gecikmezinin dorduncu gunu test yaptirmanizi oneriyor. Ne kadar erken alirsaniz ilac o kadar etkili. Sorunuz olursa cevaplandirabilirim iyi aksamlar herkese.

Merhaba bende bu ilacı kullandım daha bu sabah içtim yan etki olarak sadece bulantı ilaç son derece güvenli mi kullandım ama emin olamıyorum :(

Benim de öyle grip üşütme gibi ya da ateşli hastalklarımda o koku oluyor çok nadir ama şuan öyle bi durumum yok google da idrarda koku yazınca gebelikle ilgili şeyler yazıyor iyice ürktüm. Peki ella böyle bi enfeksiyona sebep olablr mi acaba böyle bi etkisi var mıdır çnkü ilaç içtikten sonra oldu
evet ikinci hamileliğimde öyle çok bulantım vardı ki ve idrarda koku beni öldürüyordu enfeksiyon çıktı ilaç verdi Google da öyle yazması normal hamilelikte de oluyor ama daha yazın yine öyle bir kaç gün oldu ve geçti hamile değilken ilaçın yan etkisi değil mevsimden dolayı üşütüyoruz farkında olmadan ama senin şu an hamile olma ihtimalin bile yok delirdin mi sen ,ben dedimya gerçekten 2 çocuğumu da isteğimiz anda yaptık aynı ayda hamile kalabildim dedğim gibi kesinlikle tam bir boşalma olmadan hamile kalınsaydı ben her sene doğururdum kesinlikle hamile olmadığınıza emin olun .

birde şu zevk suyundan meniden hamile kalabilirim diye ilaç içenler var ben inanmıyorum onunla hamile kalınabildiğine hemen hamile kalabilen birisi olarak 17 yıl nasıl meniyle hamile kalmamışım ozaman...hiçde ciddiye almamıştım yeni öğrendince şaşırdım doğrusu..

Back