• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ell parmaklarını kıvırması otizm belirtisi mi ? (Resimli)

Ercannazli17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2018
120
20
98
24
Merhaba Anneler 18 aylik oğlum serce ve yüzük parmağını birlestiriyor bazende işaret ve baş parmağını değdiriyor bunları uykudan önce yapıyor bazen boş zamanda .. resim atım kendi ellim yani böyle yapıyor normalmi ?

(KORKUM EŞIMIN KUZENI OĞLUM 2 YAŞINDA ELLERI ILE OYNAMAYA BAŞLADI DEDI ONDAN SONRA OTIZM TEHŞISI KONDU DEDI OTIZM LI OĞLU ŞUAN 21 AYLIK)

Piskolog bazı bebekler kulak ceker sac ceker bazende bunun gibi hareketler bebekler kendilerini rahatlamak icin bulurlar dedi ama yinede ne bileyim

Eklentiler

• 20230325_161820.jpg
    20230325_161820.jpg
    94,9 KB · Görüntüleme: 590
  • 20230325_161816.jpg
    20230325_161816.jpg
    100,3 KB · Görüntüleme: 761
Benim oğlumda saç çekiyor ama saç çektiği için otizm demek garip değil mi bence her çocuğun tabiatı farklı
Bilmiyorum ki hiçbir gerçek gözümle gördüğüm otizm belirtisi gösteren birini görmedim oğlum çok çekiyor saçını kulağını doktora sordum ya ağrısı vardır yada canı sıkıldığı için yapar dedi

Bu tarz hareketler dehb li bireylerde gözüküyor benimde bildiğim üsttede bir arkadaşın dediği gibi. Çocuğunuzda gözlemlediğiniz aşırı hareket, dürtüsellik vs var mıdır? Gerçi varsa bile yaşı gereğide olabilir çünkü dehb tanısı için çok erken bir yaşta. 6-7 yaşından önce genelde tanı koymuyorlar en erken 4 yaş gibi değerlendirmeye alıyorlar.

Ben bir dönem çok araştırdım çok hareketli 3 yaşına yaklaşan bir oğlum var . Düzenli doğduğundan beri takipli doktorumuza danıştım oda sizin dediğiniz gibi bu dönemde asla tanı koymayız okulda kurallarda problem yaşadığı zaman gözle görülür farklar ortaya çıkar zaten. Ben okul döneminden önce ilaç da vermem çünkü gelişim dönemleri bu çocukların hareketli olması iyidir dedi . Birde bizim uzun süreli odak durumumuz var fark olarak dikkat problemi yaşamıyoruz diyebilirim . Bu el hareketleri yok sadece erkek çocuğu ve sürekli koşuyor 😂

Benim oğlumda saç çekiyor ama saç çektiği için otizm demek garip değil mi bence her çocuğun tabiatı farklı
Yok yanlış anladiniz otizm değil ben oğlum icin piskolağa danıştım bu hareketi sordum el hareketi bana normal dedi bazi bebekler sac ceker kulak ceker bu bu tarz el harekrlerimi kendilerini rahatlamak icin yaparlar dedi benim oglumada henüz otizm olduğunu kimse söylemedi

Yok yanlış anladiniz otizm değil ben oğlum icin piskolağa danıştım bu hareketi sordum el hareketi bana normal dedi bazi bebekler sac ceker kulak ceker bu bu tarz el harekrlerimi kendilerini rahatlamak icin yaparlar dedi benim oglumada henüz otizm olduğunu kimse söylemedi
Siz biliyorum ki en güzel annelerden birisiniz şu mübarek aylar yüzü suyu hürmetine iyi düşünün iyi olsun anladığım kadarıyla içinize ister istemez bi kuşku düşmüş ama inanın ki etrafımdaki oğlum ile akran olanlar hep konuşuyor oğlum konuşmuyor bazı kelimeler ama cümle yok kıyaslamıyorum sadece dua ediyorum boşverin her çocuk kendine has davranır kendinizi üzmeyin

Telefon tablet uzak tutun bazen ondan oluyor benim oğlumda 18 aylık 5 6 kelime dışında demiyor birşey oda 1 ay oluyor öğrendi tv 3 4 aydır kapalı su diyor gel ver biberona nene diyor diş diyor yeter diyor okadar aciktiği zamanda mama diyor ama herşey anladiğini eminim bazende kendince birşeyler söyleüyor 3 yaşina kadar normal ama siz bol bol konuşum ekrana maruz brakmayın havalarda güzel bilmiyorum kac yaşinda oğlunuz uygunsa flaş kart alın oyun gibi gösterip eğlendjrjn hep eğlensin hem öğrensin bu özel eğitimlerde zaten ilgi gösteriyorlar evde bizde yapariz Anne olarak ben yapıyorum gercekten tv kapatiktan sonra cok iyi oldu oğlum bazı hareketlerinden dolayı şüpheleniyorum ama bazende yok diyebiliyorum işte kimse bilmez Rabbime dua ediyorum inşallah heçici dir Rabbim cümlemize iyi günler göstersin inşallah oğlunuz yakında konuşur benim görümcenim oğlu 2 bycuk yaşinda su diyebiliyordu sadece şimdi 9 yaşinda susmuyot kreşte cok faydalı ve ilgi ..

Otizmde döngüsel hareketler olabilir.
Parmaklarını çevirme, sopa döndürme vs gibi. Ancak tek bir şeye bakarak otizm tanısı konulmaz. Diğer belirtilere de bakmak gerekir.

Nasıl yani Dehb lerde olur benim oğlumda pata parmagini isaret parbirlestirip garip bi hareket yapiyor aşırı hareketli ver otizmden suphelendik psikiyatri hileraktivite olabilir dedi 19 aylik

Back
X