• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi elını emıyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

karamel86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
879
11
118
İstanbul
kızlar kızım 3 aylık ben ona emzık vermedım ama bu bı kac gundur elını emıyor bı turlu vaz gecmıyor dun ona emzık verdım ama kabul etmedı ılla elını emcek sızın boyle bı sey geldımı basınıza geldıyse nasıl kurtardınız ellerını ne yapmam lazım dr zararlı dedı elındekı kemıkler zayıflıyomus 9 yasındakı bı cocuk hala emıyomus elını alıskanlık halıne geldı 2.ayına gırdı gırerı elını emıyor ama cok nadır sımdı her dakıka emmek ıstıyor bıber surmeyı bıle dusundum belkı acı gelırde emmez dıye ama kıyamadım bana ne onerırsınız acaba

benim kızım da 3 aylık olmak üzere:nazar:
elini emmeye iki hafta fln önce başladı
çok ağladığında benim zorla ağzına tıkmamın dışında emzik de almadı hiç
bu aylarda bebeği olan herkes el emekten bahsediyor, ve ben hiç endişelenmiyorum
ellerini keşfediyor bence
büyüyecek, oturmaya ,emeklemeye ,yürümeye başlayacak,oyuncakları olacak
ne yapsın o zaman elini
bırakır zamanla inşallah:6::6::6:

benim kızımda 3.5 aylık. benimki de aşırı derecede elini emiyor. iki elini birden sokmaya çalışıyor ağzına. başlarda çok endişelendim ama herkes aynı şeyden bahsettiğine göre bu da yeni bir dönem onlar için sanırım. emzik vermeyi çok denedim ama almadı. bende ortaokula kadar emmiştim parmağımı bi zararını da görmedim açıkçası. tabi kızım bana çekmesin bu konuda:)

bende onemsemıyodum ama dr.sordum o da hemen emzık tavsıye ettı aldım ama emmedı dr zararlı dedı elındekı kaslar zayıflarmıs 9 yasındakı bı cocuk hala emıyomus emme yuzunden egzama olmus falan fılan bende o yuzden endıselendım benımkıde 2.aydan ıtıbaren emmeye basladı ama nadırdı bu hafta hep agzında neyse yapcak bı sey yok her gordddugumde elınden alıyorum

canım korkmana gerek yok benim bebeğimde 2 aylıkken başladı elini emmeye 5 aylık olunca azalttı şimdiyok denecek kadar az alıyor bende takmıştım ama önemli değilmiş kendilerini keşfettikçe bırakıyorlar her dönem bişelere takılıyorlarşu an 7,5 aylık 2 dişi var maşallah belki seni bebişinde dişi gelecektir ondandır:46:

canım bence de korkmana gerek yok..benim oğlumda nerdeyse 3 aylıktan beri elini emiyordu. son bi kaç haftadır bıraktı. büyüdükçe bırakacaktır. şimdi de ne bulursa ağzına götürüyor. ağzına götürdüğü şeyler temiz ve zararsızsa izin veriyorum. böyle böyle öğrenecekler..hatta bebeğim elini emerken o kadar çok kişi ahkam kesti ki. bilmem kaç yaşına kadar elini emer, evlendiğinde bile elini emenler var falan dediler. ben aslında çok önemsemedim. çünkü bu bi süreç. o zamanlarda emecekler. sonra bırakırlar.

Back