• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elinden telefonu düşürmeyen görümce

Sizde gidin ve o yokmus gbi davranin annemin gorumceside ayni annemin 2. Evliligi benle konsmaz isi dusunce belki havalilar yani bende hic konusmuyorum o yokmus gbi davraniyorum bide yeni evlendi gormemisin kocasi olmus yani hic umursama bosver

Beni sonradan tanidi sonucta sevmiyor ya da konusmak istemiyor olabilir ama insanin annesiyle konusacak hicbi seyi mi olmaz. Ben misafirlikte vs surekli elinde telefon ugrasmayi saygisizlik olarak görüyorum o insan senin evine gelmiş sonucta
Sizin yanınızda konuşmuyodur annesiyle siz yokken konuşuyodur.

Ben eşime üzülüyorum. Benim arkadasim soguk davransa gorusmem olur biter. Ya da baska biri olsa zaten takmam. Ama arada esim üzülüyo. Ona mesafemi koydugumu gosterdim. Ama o israrla gorusmek ve benim adim atmami istiyor. Bunu soylemese de yaptirmaya calisiyor. Kardesi sonucta istedigi gibi gorussun ama ben gitmek istemeyince kötü olmak istemiyorum.
Gidin ve telefonu elinizden düşürmeyin.
Madem eşinizi kırmak istemiyosunuz , Başka bi yol kalmiyo.
Ben olsam takmam ama yine siz bilirsiniz

Burda kötü olan ben oldum ona şaşırıyorum işte. Aramiz iyi olsun sıkı fiki olalim isterdim ama karsidan boyle bi duvar gördüm. Esim de anladi durumu. Duvar oren kisi o. Sevmek zorunda degil. Mecburen görüşüyoruz madem tek sıkılan o değil.
Iste o mecburi gorusmelerde ayni sekilde mesafeli olun..esiniz ne dusunuyorsa dusunsun.Baslatan siz degilsiniz..hatta esinize "ben cok isterdim sicak bir iliski cok ta denedim ama karsilik alamadim bundan sonra nabza gore serbet"deyin..
Takmayin fazla..herkese hak ettigi kadar deger verin.

Annesiyle konuşup konuşmamasi sizi ilgilendirmiyor.
Sizé kötü bişey demiyor muhattap olmuyor demekki sizi sevmiyor mesafeli . É sizde mesefeli olun muhattap olmayın.

Karşılıklı birbirini sevmeyen insanlar bunu zaten yapmalı . Size zararı dokunmuyorsa napacaksiniz konuşup konuşmamasini?. ..
Aslında tabiki kardes gibi olunmalı sevgi saygı ve tabiki gereken mesafe yine olmalı . Ama olmuyorsa zorlamamalisiniz.
EsiniZe Size karşı davranışını ama doldurmadan söyleyin oda bilsinki siz kötü olmayın.
Ve biz böyle iyiyiz beni zorlama sen görüş senin kardeşin neticede ama ben istemiyorum diyebilirsiniz .

Son düzenleme:
Eğer görümceme karşı o tavrı halledebilecek bir hata yaptığımı düşünüyorsam çeker konuşurum. Durduk yere bana bunları yapıyorsa da bende onu sallamam valla o yokmuş gibi davranırım :))

Haklisin,bence de bu bir saygısızlık...Sevmeyebilir elbette ama insan kardeşinin eşine nezaketen bir hoşgeldin,nasılsın v.s.diyebilir.
Yerinde olsam bende onu pek ciddiye almaz,yokmuş gibi davranirdim.

Eşine görümceni kast ederek şöyle söyle; Canım, son zamanlarda X'i biraz durgun görüyorum baksana sürekli telefonla uğraşıyor, ne bir sohbet var ne bir şey. Acaba bir derdi falan mı var niye bu kadar içine kapandı, belli etmeden bir abi kardeş konuşsanıza de...

Eşin bu durumda kardeşinin halinden haberdar değilse bile siz oraya gittiğinizde sana karşı davranışı dikkatini çekecektir.
Amma uyanık gelinler var :) maşallah az değilsiniz kocaya alttan fitne sokmak konusunda tecrubelisiniz sanirim:)

Saygısızlık etmiyorsa size ne ?

Tum isleri sana yikmiyosa kv ye gittiginiz zaman sen niye bu kadar takiyosunki? Ama yeyip icip ayni sofrada bisey yapmiyosa o zsman bende sjnir olurdum.. telefona degil genel anlamda

Eşinizi kırmayın ve gidin. Sizde mesafeli davranır, gerekirse teşefonla uğraşırsınız. Evlilik biraz fedakarlık gerektiriyo ben gitmem sen git mantığı büyük bir olay olmadıkça uygun değil. Eşinizin hatrına gidersiniz olur biter

Ben sana hak verdim konu sahibi,ben de bozlurdum. Sevmiyorsa,görüşmek istemiyorsa telefona sığınmak yerine aynı ortamda yok saymak yerine başka günlerde gidilir kvdeye,saygısızlık resmen bana göre üzerine çok gidilmiş ama sen haklısın herkes ister daha sıcak aile ortamı sevmiyorsa iki çift laf etmektende mı aciz,sen de aynı ona öyle davran,o yokmuş gibi gül eğlen konuş onla çok zorunlu olmadıkça konusma

Ban yemişssiniz gelince okuyun diye yazmak istedim konuna
benim üzerimdende bir elti görümce vakası geçti.. benim görümcem bana asla böyle yapamaz.. yaptırtmam müsade etmem eşimde etmez .. onu lafımla yerle bir ederm birdahada ne görüşür ne mesabeye alrım
gelelim size görümcenizin telefonla ilgilenmesi yahut annesi ile iletişimini boşverin sizi ilgilendirmez
ama siz geldiğiniz vakit yok muş gibi davrnıp selam vermeye bir hoşgeldiniz demeye bile tenezül etmiyor
yahut sonrada umursamaz sekilde diyorsa cok ayıp yaptıgı büyük saygısızlık terbiyesizlik
tamam sizi sevmiyor hoşlanmıyor olabilir ama saygı denilen birşey var.
sizde onu umursamayın yok sayın.. konuşmayın aynı ortamda selam verirse alın selamını yok vermesse geçin oturun
suratınızı asmayın sen şakrak olun eşiniz ile sohbet edin..
eşinizede görümcenizin bu tavırlarını hareketlerini anlatın yaptıgının saygısızlık ve terbiyesizlik olduğunu ve size böyle yapn birisinin evine gitmek istemdiğinizide söyleyin
siz evine gitmeye devam ederseniz o da kendini birşey sanmaya devam eder
hiç mi geçmiyor eşinize sözünüz ? kv ise o olmadıgı zamanlarda gidin bu kadar mı zor ?
benim görümcem böyle birşey yapsın eşim bana gitmenin 'g' sini bile diyemez.
mesafe ayrı saygısızlık ayrı..

Bu muamele benim de hoşuma gitmez,ben onu insan yerine koyup,vaktimi ayırtıp gideceğim ve yüzüme bakmayacak,kusura bakmasın,bir daha gitmem,genel olarak da biraz kinciyimdir,gelemem böyle şeylere hiç.

kıskanılacak mutlaka birşeyin vardır bu görümceninde karekteri sağlam değildir fesatlığında çatlıyordur
ya da eşi kafasına göre değildir eşini dahi kıskana bilir
ama mutlaka vardır kıskandığı birşey insan kendisiyle barışık olmayınca başka insanla muhabbet etmez bu böyledir veya para durumu iyi değildir ekonomik yani
veya şişmandır tipini dahi kıskanır bence muhabbet etmemesi büyük terbiyesizlik güyo sana umrumda değilsin diyor terbiyesizlik yapıyor bence kişiliksizin teki kalitesiz kişi ama sinek küçükde olsa miğde bulandırıyor
dünyası küçük ve sinsi

Benim görümce m de öyle ama hiç dert etmedim bunu. Gayet konuşkanım samimiyim ama o da öyle soğuk bir kişilik. Hoşgeldın demediği de oldu suratsız oturduğu da biz varken gezmeye kardeşi ile çıktığı da.. Kişiliği karakteri öyle. Siz de dert etmeyin yok gibi davranın madem..

Esimin ailesiyle sık sık görüşürüz daha cok kayinvalidemin evinde hep birlikte toplaniriz. Son zamanlarda bişey dikkatimi çekti. Görümcem kayinvalidem ben birlikte otururken görümcem sadece telefonuyla ugrasiyor. Yeri geliyor bisey arastiriyor ama cogu zaman whatsaptan arkadaslariyla mesajlaşıyor. Tamam hadi ben el kiziyim ama annesiyle insan iki muhabbet etmez mi. Esim odada olunca durum farkli onla muhabbet ediyor.

Siz soguk duruyosunuz ondan konusmuyo diyenlere cevap olarak yazıyorum: cogu zaman cocugunu uyutmak icin odaya gecip yatiyor saatlerce. Birlikte oturdugumuzda sadece esi varmis gibi muhabbet ediyo cogu zaman gülüşmeler vs. Kayinvalidemle mutfaktaysak yemegin başından ayrilamiyosak o esiyle salonda oluyor. Soguk bi insan degilim cogu tanistigim insan hemen kaynasir hemen sever beni. Ama görümceme yaklasamiyorum konusmak laf atmak gelmiyor içimden. Gecen biz geldik kayinvalideme eşine telden bisey gösteriyodu biz iceri girdik insan hosgeldin der oper falan bi bes dakika biz yokmusuz gibi muhabbetteydiler. Esim onlara gitmek istediginde kacamak cevaplar veriyorum ayni sey evinde de oluyo. Esime haksizlik etmek istemiyorum ama benimle bi cumle konusmayan birinin evinde duramıyorum. Kayinvalidem oyle degil mesela konusacak konumuz olmasa da illa iletisim kuracak biseyler yapiyor ama görümcem sanki odada ben yokmusum gibi bi kelam etmiyor
Keşke benim görümcem de elinde telefon kendi halinde otursa.
seni benimkinin yanına gönderelim.
dakikada 100 soru sorma kapasitesine sahip ve benim bir yılda konustugumu abartmıyorum bır haftada konusuyordur:D

Back