• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elinden telefonu düşürmeyen görümce

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
53
Esimin ailesiyle sık sık görüşürüz daha cok kayinvalidemin evinde hep birlikte toplaniriz. Son zamanlarda bişey dikkatimi çekti. Görümcem kayinvalidem ben birlikte otururken görümcem sadece telefonuyla ugrasiyor. Yeri geliyor bisey arastiriyor ama cogu zaman whatsaptan arkadaslariyla mesajlaşıyor. Tamam hadi ben el kiziyim ama annesiyle insan iki muhabbet etmez mi. Esim odada olunca durum farkli onla muhabbet ediyor.

Siz soguk duruyosunuz ondan konusmuyo diyenlere cevap olarak yazıyorum: cogu zaman cocugunu uyutmak icin odaya gecip yatiyor saatlerce. Birlikte oturdugumuzda sadece esi varmis gibi muhabbet ediyo cogu zaman gülüşmeler vs. Kayinvalidemle mutfaktaysak yemegin başından ayrilamiyosak o esiyle salonda oluyor. Soguk bi insan degilim cogu tanistigim insan hemen kaynasir hemen sever beni. Ama görümceme yaklasamiyorum konusmak laf atmak gelmiyor içimden. Gecen biz geldik kayinvalideme eşine telden bisey gösteriyodu biz iceri girdik insan hosgeldin der oper falan bi bes dakika biz yokmusuz gibi muhabbetteydiler. Esim onlara gitmek istediginde kacamak cevaplar veriyorum ayni sey evinde de oluyo. Esime haksizlik etmek istemiyorum ama benimle bi cumle konusmayan birinin evinde duramıyorum. Kayinvalidem oyle degil mesela konusacak konumuz olmasa da illa iletisim kuracak biseyler yapiyor ama görümcem sanki odada ben yokmusum gibi bi kelam etmiyor

O annesiyle kızının sorunu belki iletişimi yoktur.
Mesafeli davranın sizi sallamayanı siz hiç sallamayın

Eşine görümceni kast ederek şöyle söyle; Canım, son zamanlarda X'i biraz durgun görüyorum baksana sürekli telefonla uğraşıyor, ne bir sohbet var ne bir şey. Acaba bir derdi falan mı var niye bu kadar içine kapandı, belli etmeden bir abi kardeş konuşsanıza de...

Eşin bu durumda kardeşinin halinden haberdar değilse bile siz oraya gittiğinizde sana karşı davranışı dikkatini çekecektir.

Esime durumu soyledim gitmek istemiyorum cunku surekli telefonla ugrasiyor sıkılıyorum diye. Napalim hic mi gitmicez dedi.

Beni sevmeyebilir muhabbetim sarmiyor olabilir ama nezaketen bi iki cümle kurmaz mi insan. Araya mesafe girmesin diye çabaladım ama olmadi

Sizi ilgilendirmez ki annesiyle arasındaki iletişim.
Bence iletişim kırmaya çalışmayın siz görümcenizle, o istese ufak da olsa bi adım atardı.
Beni sonradan tanidi sonucta sevmiyor ya da konusmak istemiyor olabilir ama insanin annesiyle konusacak hicbi seyi mi olmaz. Ben misafirlikte vs surekli elinde telefon ugrasmayi saygisizlik olarak görüyorum o insan senin evine gelmiş sonucta

Beni sonradan tanidi sonucta sevmiyor ya da konusmak istemiyor olabilir ama insanin annesiyle konusacak hicbi seyi mi olmaz. Ben misafirlikte vs surekli elinde telefon ugrasmayi saygisizlik olarak görüyorum o insan senin evine gelmiş sonucta
Saygısızlık dediğiniz şey öyle ele telefon almakla olmuyor.
Siz bence başka uğraşlar edinin.

Bunu açıkça eşinizle paylaşın bence

Görümceye sordunuz mu bunun sebebini?
Sormadim. Sevmiyor olabilir ya da konusmak istemiyodur. Ha kirildim mi bu duruma evet. Yani iletisim kurmak iyi gecinmek isterdim. Esi gorumcem ben otururken ben yokmusum gibi esiyle sakalasir mesela.

ne güzel işte telefonuyla uğraşıp size sarmıyor mutlu olmalısınız bu durumdan:KK50:
Üzülüyorum bazen. Neden görümce diye kötü olsun ki. Esimin kardesi. Ama ondan bi caba gormeyince mesafe giriyor işte. Evibe gitmek istemiyorum cagirmak gelmiyor icimden. Olan esime oluyor kardeşinden yegenlerinden uzak kaliyor. Görümcemi kotulemek icin acmadim bu konuyu. Iletisimimiz farkli olsun isterdim sadece

Siz dert arıyorsunuz kendinize.
Polemik yaratmaya gelmişsiniz buraya da, kib’ledim.
Görgü kurallarını sizden öğrenecek tabiiki değilim.
Polemik yaratan sizsiniz. Benim derdim benim konum. Her acilan konuya maydanoz olmak zorunda degilsiniz ayrica size dert gelmiyosa okuyun gecin. Laf olsun diye konusmayin

Back