- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.104
Evet evet haklısınız özel hastane de yapılan alerji testini kabul etmeyip devlette sadece deri testi yapıldı yok çıkınca yok oldu ve bebeğim alerjiden kaynaklı 5 kez akciğer enfeksiyonu geçirdi ve biz hep özel ve devlet hastanelerinde 5 gün olmak koşuluyla 25 gün geçirdik sebebi alerjik astım peki bu zamanda ne oldu biliyor musun bebeğim yoğurt süt peynir gibi alerjik maddelerle karşılaşınca kandaki satürasyonu hep düştü günlerce acilden çıkmadık ama devlet hastaneleri alerji testini kandan değil deriden yapıp kabul etmedi özlde yaptırdığımızı gösterdiğimizde yine hayır kararıyla karşılaştık benim çocuğum bilmeyen birinin yoğurt yedirmesi üzerine nefes alamadı yoğun bakımlık oldu herkes kendisine göre olan bilgisiyle birşeyler diyor kendinize göre haklı olabilirsiniz ama lütfen karşıdaki içinde anlayış mamamın ticaretini yapacak kafada hiç olmadım ben eczanelerde o mama diye inlerken dolap gibi uygulamalarda bedava aldığını kabule dip para karşılığı satan insanlar görüp insanloğımdan tiksindim çünkü ben sırf bi kutu mama için saatlerce gezdim o da para ile almak için yani param ile rezil oldum
Allah razı olsun il il gezdik devlet deri testini yapıp gönderdi bn çaresizce doktor doktor gezdim aylarca diyet yaptık sütüm kesilme noktasına geldi ama Allah’a havale ediyorum hava makinalarıyla çocuğumun ömrü geçti neyse konuyu kapatalım
Kılık kıyafet, puset, beşik satılır da mama ne bileyim. Dün bir anne bebeği için mama istiyordu maalesef çok suistimal ediliyor diye konuyu kapadık. Konuyu okurken bir taraftan çok üzüldüm bir taraftan bu durumda biri buraya nasıl konu açtı diye düşünmedim değil. Her ne ise bu tür insan sağlığını direk etkileyen ürünlerin satışı yasaktır. Kanunen değil, site kuralları gereği ki sntatlicincap hanımefendi zaten bu mamanın devlet güvencesinde olduğunu yazmış. Devlet verir, vermez, yetmez bunu bilemem ama konu hassas bu sebeple birinizi kırmadan hepinizi konuyu kapamaya çağırıyorum.
Doktorlar yanlış tanı koyuyor yani , sizin tanınız doğru öyle mi? Sizce doktorların size nasıl bir kastı olabilir ki alerjik bir bebeğe alerjik değil desinler?Bebeğimin dermatiti var mukuslu kakası ve kabızlığı var konakları var ama ısrarla doktorlar alerji olmadığını düşünerek rapor çıkarmıyorlar kortizonlu krem kullanıyoruz şuan dermatitleri için tekrar başlamasından korkuyorum o yüzden diyet yapacağım süt ve yumurta gibi alerjik besinleri kesmek istiyorum bu süreçte mamaya ihtiyacım olacak daha önce neocate almıştık kendimiz ama oda bebeğime dokundu elinde fazla pregomin as olan varsa lütfen bana gönderirse çok sevinirim
Kendinize gelin her anne çocuğunu düşünerek hareket eder bilmişlik yapmanın anlamı yok alerji testi yaptırdım ancak küçük bebeklerde çıkmayabiliyor tüm vücudu kızardı ve kortizonlu krem kullanarak geçiriyoruz şuan tekrarlama riskini almak istemiyorum size niye açıklama yapıyorum o da ayrı bir mevzuHanımefendi iyi misiniz? Alerjisi olmayan bebeğe alerjik mama kullanmak demek ne demek?
Aylarca alerji için diyet yaptım, katı diyetten tutun, normaline kadar. Tüm süreci doktor eşliğinde ilerledik. Yine de doktorum alerji maması vermedi ÇÜNKÜ HER BEBEK İÇİN İYİ DEĞİL!
Sizin yaptığınız da ayrı bir suç! Alerjik mamalar ücretsizdir, devlet güvencesi kapsamındadır. Parayla alıyorsanız neden elinizde 10 adet kalacak kadar alıyorsunuz? Hiç inandırıcı değil. Yaptığınız resmen ticaret.
Konuyu komple şikayet ediyorum.
Kortizonlu kremi doktorun reçete ettiği şekilde mi kullanıyorsunuz yoksa kendi kafanıza göre mi? Zira o kremler öyle uzun süre, her lezyonda hop süreyim şeklinde kullanılmaz. Maksimum 1 hafta kullanılırlar. Lütfen kendi doğrularınızı değil de doktorların tavsiyelerini uygulayın.Kendinize gelin her anne çocuğunu düşünerek hareket eder bilmişlik yapmanın anlamı yok alerji testi yaptırdım ancak küçük bebeklerde çıkmayabiliyor tüm vücudu kızardı ve kortizonlu krem kullanarak geçiriyoruz şuan tekrarlama riskini almak istemiyorum size niye açıklama yapıyorum o da ayrı bir mevzu
Yukarıda bilmiş dediğiniz üye doktorAlerji de en önemli nokta deneme yanılma o yüzden denemeden bilemeyeceğim için bir süre denemek istiyorum bu süreçte mama destekli gitmek istedim doktorlar ise denemem için evolvia verdi ancak içmedi kızım bende neocate aldım ama oda dokundu zaten satan birinden almam fazla varsa diye sormuştum oda denemek için bir ay içinde zaten netleşecektir alerji olup olmadığı herkes bi çok bilmiş ama başına gelmeyen bilemez
Ya gerçekten şakamısınız heralde çocuğumu doktora götürmeyen biri sanıyorsunuz şu bir ayda 15 doktora götürdüm isterseniz enabızdan görüntüsünü de atıyım çünkü siz sadece kendinizi ilgili bilgili sanıyorsunuz ama hiç biri tam teşhis koyamadığı için en son alerji diyeti yapmaya karar verdim işe yaramayacaksanız da insanın canını sıkmayın gereksiz yereKortizonlu kremi doktorun reçete ettiği şekilde mi kullanıyorsunuz yoksa kendi kafanıza göre mi? Zira o kremler öyle uzun süre, her lezyonda hop süreyim şeklinde kullanılmaz. Maksimum 1 hafta kullanılırlar. Lütfen kendi doğrularınızı değil de doktorların tavsiyelerini uygulayın.
Bir doktor herşeyi bilecek diye bişey mi var başına gelen tecrübe eden en iyi doktordan bile iyi bilir hastayı da anlarYukarıda bilmiş dediğiniz üye doktor