elimde değil bebişimi kıskanıyorum

Koruma iç güdüsü böyle bisey değil yalnız 😅 Neyse daha bebis çok küçük. Sizin vücudun yeni hormonlara alışmak için zamana ihtiyacı var. Zamanla alışır, bebek için akrabalar tarafından sevilmenin ne kadar mühim olduğunu idrak edebilirsiniz. Hep böyle gitmez merak etmeyin. Şu an düzgün dusunemiyosunuz.

Amin teşekkür ederim.
Halalarla teyzelerle geçirilen zaman, nine dedelerle geçirilen zamanın çocuklara faydası çok gerçekten.
Ortada ciddi bir ihmal istismar bir tehdit yoksa sırf kıskançlıktan çocuğu uzak tutmak bana çok bencilce geliyor ondan.
Çocuğun da bu ilişkileri yaşamak hakkı çünkü.
Rica ederim.Evet ve hepsi tatlı bir anı olarak kalıyor güvenilir kişilere bırakıldıktan sonra sorun olmaz diye düşünüyorum.Bahçelerinde doğal salatalıklar domatesler yerdim , bol bol denize giderdik .Eniştem her gün çikolata getirirdi bana hiç unutmuyorum bunları :)

bu başlığı atan biri sizce izin verebilir mi ? uyarıyorum ellerini öpüyorlar kendilerince önlem amaçlı ama ellerini de agzına sokuyor. eşim izin veriyor ben hep uyarıyorum.
Elinden opmeleri onlem degil
Agzina sokuyor elini oylesi daha zararli
Zor gelmeyecekse ayagindan öpün diye tavrinizi belli edin sizde
Esinizden komut beklemeyin
Bebege mesafeyi bilmemelerinden dolayi gorumceleriyle küsmüs biri olarak yaziyorum bunu
Cocugumdan onemli olamaz hic kimse

Asla degismiyorlar Lale'm hepsi ayni, sanki lohusayken bilerek insanin damarina basmayi seviyor gibiler.
Bizde hâla devam ediyor desem…

Ak pak bebem esmer görümce,görümce anneannesine benziyor mesela.

Hatta git gide daha çok benziyor.

Tüm sülalesi de bana benzediğini söylerken verilen cevap bu oluyor bu arada.

Bende nefret ediyorum öpme şekillerinden.gorumcem alıp elini ısırıyor falan böyle şeytan diyo vur bı tane ağzına😂söylüyorum ama sanki duvara söylüyorum hala devam ediyor.sirf yaşca benden büyük diye annesi değilmişim gibi davranıyor.en sonda çok pis bozacam o olacak

Ben de öpülmesini istemem çok hassas oluyorlar bu dönemde, Allah korusun. Ama onun dışında bir problem görmedim ben. Aksine, ilgilenmeyip dışlamalarındansa ne güzel seviyorlar sarmalıyorlar. Aile sıcaklığı veriyorlar. Çok güzel şeyler bunlar. Şimdi daha çok yeni çok küçük. Herkesin heyecanı taze. Benim ne dayılarımla ne halamla yakın ilişkim olmadı mesela. Eşiminse kendi dayı ve halalarıyla paylaştıkları o sevgiye hayran kalırım. O yüzden bence kıymetli şeyler. Sadece yetiştirme tarzınıza müdahale ettirmeyin yeterli. O konuda çok katıyım mesela. İleride çocuğum olursa kesinlikle yetiştirme düzenimi sarsacak ihlaller yapmalarını istemem. Onun dışında sevmeleri beni mutlu ederdi.

3bucuk aylık bebeğim var. kayınvalidemden falan değil ama görümcelerimden kıskanıyorum. çünkü sevme şekilleri tamamen tahrik edici. cocugumu sevmek için alıp ben yokmuşum gibi davranılıyor benimsiyolar annesi rahatsız olur mu demeden kucaklayıp öpüyorlar. agızlarında hep sen büyü senle şuraya gidicez buraya gidicez vs diyorlar (sanki ben izin vericem de) sosyal medyaya foto attıgımda methiyeler düzüyorlar. en önemlisi eşim de onlarla bir olup bebeği aralarına alıp seviyorlar cocuk sanki tek onun gibi davranıyorlar beni hiçe sayıyorlar koruöa iç güdüsü olsa gerek bu durum beni rahatsız ediyor. kafaya takıyorum bu şekilde bi ömür nasıl gecer. umarım ben abartıyorumdur.
Yeni annesin normal canım bende ilk bebegimde oyleydim kimseye vermek istemezdim zamanla alışırsın annelik iç güdüsu bu

Hormonlarınız size oyun oynuyor ama birazda aklı başında olmak lazım. Kıskanmayı bırakın ferahlayın.

O bebeği siz doğurdunuz ama abartmayın.

Sevmeseler, size bebeğinize yan yan baksalar inanın bundan daha kötü hissedersiniz.

Öpmemeleri konusunda kırmadan uyarabilirsiniz ama sevmelerine engel olmayın. Bırakın bebeğiniz bol bol sevilsin, değer görsün.

Büyüdüğü zaman bu ilgi alakanın ne kadar değerli olduğunu anlayacaksınız.

Son düzenleme:
Sayenizde biz halalarda ne yapacağımızı şaşırıyoruz sevsek kıskanılıyoruz sevmesek hayırsız oluyoruz napalım yani ölek mi??

Onlar bizim canımız kanımız sonuçta salın bir sevgilerini versinler. Sevgiden zarar gelmez.
bende halayım ama gidipte yegenimi şapır şupur öpmüyorum içine girmiyorum bu benim gibi saçma sapan sözcükler sarfetmiyorum annesini tahrik etmiyorum.

Back
X