elimde değil bebişimi kıskanıyorum

Tecrübe diyorum ya budur işte..
K.validen ne güzel yol göstermiş,olması gerekende şu müslin bezler ne kadar işe yaradı.

Kızım hayatında bir bebek bakımı nasıl olur hç bilmezdi tek çocuk çünkü,bebeğin üstünü değiştirecek korkarak yapıyordu birşey olacak diye.Göstererek öğrendi bebek nasıl tutulur nasıl üst değişir göre göre öğrendi.
Lohusalığın dozu zaten bu şekilde artabiliyor. Elbette bir çocuğa bakabiliriz ama bu trafiğe çıkmak gibi bir şey. Ne kadar ehliyet almış olsan bile zamanla daha iyi kullanıyorsun arabayı ve yola, araçlara, insanlara daha hakim oluyorsun.

Bir de sanki torun doğsasada biz baksak diye kimse hazırda beklemiyor. Zaten insanlar çocuğunu büyütmüş ve sorumluluğu ağır olan bir canlının bakımını üstlenmek için can attıklarını düşünmüyorum.

Elbet sevecekler, torunu iyi olsun isteyecekler ama komple bakmak için meraklısı değiller yani 😅

Valla beni ve çocuğumu benimseyen bir kv. Sahip olmak güzel bir şey. Ne hali varsa görsün demiyor. Başkasını bilmem ama bana ve çocuğuma ilgi göstermeleri beni mutlu ediyor. Bunu her şeye karışsın manasında söylemiyorum. Kendini bilen insan zaten ölçülü davranıyor.

3bucuk aylık bebeğim var. kayınvalidemden falan değil ama görümcelerimden kıskanıyorum. çünkü sevme şekilleri tamamen tahrik edici. cocugumu sevmek için alıp ben yokmuşum gibi davranılıyor benimsiyolar annesi rahatsız olur mu demeden kucaklayıp öpüyorlar. agızlarında hep sen büyü senle şuraya gidicez buraya gidicez vs diyorlar (sanki ben izin vericem de) sosyal medyaya foto attıgımda methiyeler düzüyorlar. en önemlisi eşim de onlarla bir olup bebeği aralarına alıp seviyorlar cocuk sanki tek onun gibi davranıyorlar beni hiçe sayıyorlar koruöa iç güdüsü olsa gerek bu durum beni rahatsız ediyor. kafaya takıyorum bu şekilde bi ömür nasıl gecer. umarım ben abartıyorumdur.
O kadar sansli ki bebisiniz onu bagirlarina basan halalari var. Babalariyla beraber aralarina aliyorlar dediginiz kisim cok hos kardesler buyumus cocuklari olmus onu seviyorlar. Sizin çocuklarınız oldugunda torunlarinizi oyle sevseler ne kdr guzel olmaz mi

Lohusalığın dozu zaten bu şekilde artabiliyor. Elbette bir çocuğa bakabiliriz ama bu trafiğe çıkmak gibi bir şey. Ne kadar ehliyet almış olsan bile zamanla daha iyi kullanıyorsun arabayı ve yola, araçlara, insanlara daha hakim oluyorsun.

Bir de sanki torun doğsasada biz baksak diye kimse hazırda beklemiyor. Zaten insanlar çocuğunu büyütmüş ve sorumluluğu ağır olan bir canlının bakımını üstlenmek için can attıklarını düşünmüyorum.

Elbet sevecekler, torunu iyi olsun isteyecekler ama komple bakmak için meraklısı değiller yani 😅

Valla beni ve çocuğumu benimseyen bir kv. Sahip olmak güzel bir şey. Ne hali varsa görsün demiyor. Başkasını bilmem ama bana ve çocuğuma ilgi göstermeleri beni mutlu ediyor. Bunu her şeye karışsın manasında söylemiyorum. Kendini bilen insan zaten ölçülü davranıyor.
Zamanla o tecrübeler kazanılıyor zaten,gün geçtikçe bebeğede daha güzel bir bakım sağlıyor.
Burada dstek almakta lazım,müslin bezi gibi örneğin yada emzirme durumunda inan çok ta güzel faydası oluyor.

İlgisiz olsak ne olacak bu sefer,bebeği uzaktan seviyorlar durumuna düşeriz.
Her şeyin sınırı var ama yanlışıda söylemek lazım.

Ya illa ki birine benzeyecek yani iki taraflı. Bizimkisi daha komik ama. Bizim gelinin birinden zerre hoşlanmam ama aşırı haklı sebeplerim var.

Bunların baba buğday tenli kahverengi göz, anne aynı şekilde. Çocuk gitti sarışın mavi gözlü oldu ve ben doğursam bana bu kadar benzemezdi belki 🤣🤣🤣🤣

Gören diyor ki aaa aynı hala olmuş bu, küçük Zaren 🤣 Daha diyor ki yok ya bana benziyor 😅😅 Kurban olduğum mevlam nelere kadir 🤣 Beni her gün görüyor bir de kendisi doğurdu 🤣🤣
Ben de halama hatta babamın babaannesine benziyorum anneme bunu dediklerinde oturup ağlarmış 😂 şimdi kendi beni görünce arka tarafın halanınki gibi oldu diyor 😂 annem de sevdirmezmiş bizi hiç. Dedem de inat beşikten alıp gidermiş bir de kıyafetletin yakasını kesermiş paçasını vs kesermiş sıkıyor canı acır diye. Biri geldiğinde kucağına alır otururmuş sevdirmezmiş şimdi ben hamileyim dedem tembihliyor annene sevdirme diye

3bucuk aylık bebeğim var. kayınvalidemden falan değil ama görümcelerimden kıskanıyorum. çünkü sevme şekilleri tamamen tahrik edici. cocugumu sevmek için alıp ben yokmuşum gibi davranılıyor benimsiyolar annesi rahatsız olur mu demeden kucaklayıp öpüyorlar. agızlarında hep sen büyü senle şuraya gidicez buraya gidicez vs diyorlar (sanki ben izin vericem de) sosyal medyaya foto attıgımda methiyeler düzüyorlar. en önemlisi eşim de onlarla bir olup bebeği aralarına alıp seviyorlar cocuk sanki tek onun gibi davranıyorlar beni hiçe sayıyorlar koruöa iç güdüsü olsa gerek bu durum beni rahatsız ediyor. kafaya takıyorum bu şekilde bi ömür nasıl gecer. umarım ben abartıyorumdur.
Aileye yeni katilmis ufacik bir bebis varken asla ilgi odagi anne olmaz. İlgilenilmese eminim cok daha uzulur ve kotu hissederdiniz. Bebeginizi herkesin sevmesi cok guzel, merak etmeyin ilerde kim ne yaparsa yapsin bebeginizin tek ilgi odagi uzunca bir sure siz olucaksiniz. Onunla ilgilenen herkesi sevicek ama annesi herseyi olucak. Bebeginize olan ilgi de sizi rahatsiz etmiycek.

Sen izin vermezsen kimse çocuğunu alip götüremez. Şimdiden böyle şeylere takma zaten zamanı gelince sen istersen mümkün olur istemezsen biseycikler yapamazlar. Şimdi küçük ya böyle kıskanıyorsun zamanla kendini törpüliceksin. Daha rahat olacaksın. Abartmamak şartıyla bırak sevsinler. Sen onun annesisin bunu kimse değiştiremez ve senden hiç kimse alamaz.

Ben de halama hatta babamın babaannesine benziyorum anneme bunu dediklerinde oturup ağlarmış 😂 şimdi kendi beni görünce arka tarafın halanınki gibi oldu diyor 😂 annem de sevdirmezmiş bizi hiç. Dedem de inat beşikten alıp gidermiş bir de kıyafetletin yakasını kesermiş paçasını vs kesermiş sıkıyor canı acır diye. Biri geldiğinde kucağına alır otururmuş sevdirmezmiş şimdi ben hamileyim dedem tembihliyor annene sevdirme diye
Hahaha dedeye çok güldüm yerinde konuşmuş 🤣🤣 Yaa görümce olarak ne bu çektiğimiz? Çocukta kötü bir şey varsa kesin baba tarafı diyorlar 🤣🤣 yeğenim hareketliydi küçükken, ben de hareketliymişim "Aynı halası" diyordu. Ama fiziken kopyam olmasına rağmen bir türlü demedi 🤣🤣🤣

Benim en küçük beni beyin travması moduna sokar çok bilmiş. Bu benim kv. Dem diyorum. Kv. Ise ben böyle miyim? Diyor. Yok yaa benim oğlumun kv. Modu açık, sen yapmıyorsun ama torunun o boşluğu dolduruyor. Diyorum gülüyor. Cidden yani Allah bir yerden alıp, bir yere veriyor demek ki 🤣🤣

Insan bebeğini yanlış davranışlara karşı korur ama halalarından babannesinden neden kıskanır? Kendi ailenizden de kıskanıyor musunuz? Ben yeğenim daha doğmadan hayaller kurmaya başlamıştım şuralara götüreceğim diye, kardeşim sizin gibi düşünse aşırı bozulurdum. Bence çocuğunuzun sevilip ilgi gördüğü için mutlu olan ve abarttığınızın farkına varın.

Sevmeleri çok güzel sevmeseler daha çok canın sıkılırdı.Geleceği düşün boşver şimdi toysun sevsinler benimsesinler biraz büyüyünce bırakır eşinle kafa dinlersin aklını kullan ilerde böyle şeylere çook ihtiyacın olacakk.

Bence yanlış düşünüyorsun.

Baba tarafı ve anne tarafı yönünden şanslı insanlarım iki taraf da birbirinden mükemmel :) bunun en büyük sebebi de annem ve babamın tutumu.
Araya hiç bir zaman kıskançlık sokmadılar aksine bize karşı aşırı düşkün olduklarında hep daha mutlu oldular
Rahmeli anacığım hep derdi gözüm arkada hiç kalmaz halalarında teyzelerinde hep yanında olacak 🤲 ki öyle de oldular.

Demem o ki bebeğinizi kıskanmamız çok gereksiz o sizin çocğuğunuz halasının teyzesinin çok sevmesi çok güzel bir şey.

Hayatı bu ne olacağı belli olmaz yarın bir gün yanında olamazsanız,Kucaklayan bir kocaman ailesinin olmasını mı isterseniz yoksa arayan sormayan mı ?

Hahaha dedeye çok güldüm yerinde konuşmuş 🤣🤣 Yaa görümce olarak ne bu çektiğimiz? Çocukta kötü bir şey varsa kesin baba tarafı diyorlar 🤣🤣 yeğenim hareketliydi küçükken, ben de hareketliymişim "Aynı halası" diyordu. Ama fiziken kopyam olmasına rağmen bir türlü demedi 🤣🤣🤣

Benim en küçük beni beyin travması moduna sokar çok bilmiş. Bu benim kv. Dem diyorum. Kv. Ise ben böyle miyim? Diyor. Yok yaa benim oğlumun kv. Modu açık, sen yapmıyorsun ama torunun o boşluğu dolduruyor. Diyorum gülüyor. Cidden yani Allah bir yerden alıp, bir yere veriyor demek ki 🤣🤣
Benim annem de o yetiştirdiği halde kızınca direkt aynı halam olduğumu iddia eder. Babaannem de aynı bedia olmuş şuna bak inada bak der. İkisi de çok huysuz inatçı tipler. Ki benim tip cidden halamın kopyası annem sarışın renkli gözlü 155 ben 176 esmer kıvırcık halamın kızı bile halama bu kadar benzemiyor. Umarım benimki halasına çekmez yavrumu eldivenle sevmek istemiyorum. Bir de kime mahna bulursak o oluyor derler bilmiyorum doğru mu 🤣 annem kimi kınadıysa başına geldi 3 çocukta da

Lohusalık hala devam ediyor galiba.
Yada görümcelerinden ciddi ciddi nefret ediyorsun…

• Beğen
Reactions: Gao
İlk çocuğumu kocamdan bile kıskandığım dönem oldu benim. Ne kucağına alıp duruyorsun sevmesene kızımı falan diye kuruluyordum.

Hala bize yapışıktır. Sadece anne ya da sadece babayla bile bir yere gitmesi için önceden kendisini hazırlamamız gerekir. Değil babaanneye dedeye halaya falan gitmek...

İkinciyi alıştırıyorum valla, yaşlı babaannem falan özlediğinde babamın eline tutuşturup gönderiyorum. O da yaramaz diye pek isteyeni yok gerçi ajsjahsh

İlkinde çooook hata yapmışım.

Sevgi göstermesine üzülmesi normal mi ?Bence bu hastalık. Bu tarz insanlar uzak olsun hepimizden. Kendi sevgisizliklerinde boğulsunlar.
yuh artık benim yazdıklarımı nereye çekiyorsunuz siz ya okudugunuzu anlamama problemi mi var ? düzgün sevseler sorun olmaz sorun sevgi şekillerinde. ayrıca kayınvalidrm,k.pederim vs vs hicbirinden değil de sadece görümcelerime karşı böyle hissediyorum. bunu da belirttim.

ben tahrik edici bir şey bulamadım. Onların da özlemleri dinmiş . Ben 9 haftalık hamilleyim kayınvalidemin arkadaşı o doğsun onu kaçırıp seveceğiz özledik bebek sevmeyi diyor düşün dış kapın dış mandalı dersiniz ama o bile heyecanlı . Yani halasının bunu yapıyor olması çok normal. Benim de abimin çocuğu olsa onu bağrıma basar canımdan can bilirim böyle olmaması yanlış olur bence. Ben eltimin çocuğuna karşı bile öyleyim yenge diye kucağımdan inmez.O da Allah razı olsun kendi çocuğun olsa böyle davranırsın anca der.Bazen bir şey olsa gelir benim kucağımda ağlar. Nazını bana gösterir. Bu durum karşısında Sesizce durmak yerine siz de katılın halası ne ciciler alacak kızıma diye girişi verin araya .☺️

Sanirim bu hemen hemen her annede oluyor, annem kızıma bir sey diyecegi zaman x gel annem vs diye seslenirdi annem degil onun annesi benim derdim.
Bir gün şey dedi en son ay sanki sen versen bende alacam kızım yapacam hemen, kendiminkileri naptin senin sümüklü kızını napim demisti 🤣
Gercekten versek almazlar ama işte öyle seviyorlar

Arkadaşlar da yazmislar zaten dozu çok artmadikca normal bence ☺️bende de vardı biraz fazlaca ama. İlk çocukta hele. Kızımı kimse ellemesin almasin dokunmasin isterdim. Eşim işe giderdi kucağımda tutardım sabahtan akşama kadar. Emziriyordum zaten altı ay boyunca hiç koltuktan kalkmadim diyebilirim 🤣 ben sabahtan yiyecegimi suyumu hazırlar yanıma koyardım. Çocuk için gerekli her şeyi yanimda bulundururdum bez vs. Emzirirdim kucağımda uyutur yanıma koyar bende yanında yatardim 🤣 taa ki eşim gelene kadar ya da eve biri gelene kadar. 6 aylik olunca ekgidaya başlayınca ben de ayaklandim sayılır. Ama yine de kimse almasın isterdim bebek arabasını dışarda ben süreyim evde ben kucağımda tutayım 🤣 yeni oyuncağını elinden bırakmayan çocuklar gibiydim. Benimki biraz daha farklı daha değişik olabilir 😂 sonra alıştım büyüdü ikinci oldu ama yine de çocukların her şeyini ben yapayım istiyorum 🙃
İlk 28 yaşımda anne oldum ve 31 yaşımda tekrar bir çocuğum daha oldu. 6 senenin üstüne oldu ilk bebeğim belki bununda verdiği bir şeydir bilemiyorum.

Back
X