ELİM AYAĞIM TİTRİYOR

Umarım normalimdir.Ama bu normal bir şey değil

Korkutmak icin yazmadım öylede bir amacım yok olamazda zaten. İlk mesajımdada doktora gitmesini tavsiye ettim. Ben oturduğum yerden teşhis koymuyorum haddim de değil

Umarım normalimdir.Ama bu normal bir şey değil
Normallik anormallik meselesi değil bu. Atıyorum mide rahatsızlığı olan birine bunun midesinde sorun var, bu anormal demiyorsak siz de kendi durumuza aynen bu şekilde yaklaşmalısınız. Kendinize acımasız olmayın, neden anormal olasınız?

Nörolojik ya da psikolojik bir sebebi olabilir. Mutlaka bir sebebi vardır. Bu sebep çok küçük de olabilir fakat buradan o sebebi çözemezsiniz. Yaşam kalitenizi etkiliyor anlattığınız kadarıyla. Tekrarlamasını beklemeyin, ilk fırsatta doktor randevusu alın.

Sanırım bende kişilik bölünmesi var.Daha yeni araştırdım ve okudum.Mekana neden ve nasıl geldikleeini hatırlamaz diyor.Allahım ya.Ağlayacağım şuan.

Psikologum, kişilik bölünmesi dediğin tanıyı psikiyatrlar bile kolay kolay koyamıyor. Burada sıfır bilgi sahibi insanların lafına göre kendini korkutma, Google'dan da tanı okuma. Dediğim gibi ilk nörolojiye başvur, onlar bir sorun göremezlerse seni yönlendirirler. Bu dediğin durum nöropsikolojik bir sebepten de kaynaklanıyor olabilir. Psikiyatriye yönlendirseler dahi aaa kişilik bölünmesi var bende diye iyice kendini etkileme.

Bana da sık değül ama bir kaç kez olmuştu . Ben ne zaman buraya geldim nasıl geldim hangi yoldan yürüdüm ki düye hatıtlamaya çalışıp kafayı yiyordum . Sebebi anemiydi. Baya ilerü derece kansızlık ve demir eksikliği aynı zamandada b12 eksikliği bende unutkanlık hafıza gitgeli yapmış

Astoria ya katılıyorum, bu kadar bilgiyle burdan bir şey söylemek hiç sağlıklı olmaz. Ayrıca bazı tanılar uzun bir izleme süresi ve derinlemesine görüşmeler gerektirir. Öncelikle geçirdiğiniz bir kaza, kullandığınız herhangi bir ilaç vs var mı bunların değerlendirilmesi lazım . Yani fizyolojik olarak bir sorun var mı önce buna baktırın.

Bahsettiğiniz şey Derealizasyon rahatsızlığına benziyor.
Bu rahatsızlığı netten araştırın belirtiler uyuyorsa psikoloğa gidin.

Sanırım bende kişilik bölünmesi var.Daha yeni araştırdım ve okudum.Mekana neden ve nasıl geldikleeini hatırlamaz diyor.Allahım ya.Ağlayacağım şuan.
Hayır konu sahibi kişilik bölünmesi böyle olmaz.
Kendi kendinize teşhis koymayın.
Yaşadığınız durum Derealizasyon.

Geçmişte yaşadığınız bir travma var mı? Hani başınızı çarpıp geçici bir hafıza kaybı yaşamak gibi bir geçmiş? Eğer varsa belki tam tedavi edilmeden devam ettiyseniz o da olabilir.

Kafanız sürekli aşırı meşgulse bazen olabiliyor ama siz sürekli olmasından bahsetmişsiniz. Bilemedim....

Bence en kısa zamanda nörolojiye falan görünseniz, bbazen sinir iletimlerinde temassızlık oluyor bu da beynimizin algılamasını etkileyebiliyor. En doğru teşhis ve tedavi bu şekilde olacaktır ama size tek tavsiyem sakin olduğunuz bir anda tüm yaşadıklarınızı bir yere not edin, aklınıza gelen her şeyi bu yaşadıklarınızla ilgili yazın nedeni hani doktora gittiğinizde aynı durumu yaşarsanız bilgiyi tam aktaramayabilirsiniz.

İhmal etmeyin lütfen....

Siz kaç yaşındasınız

Onun gibi .Mesela ben havalanındayım.Ya ben şimdi havalanında mıyım? Diyip elim ayağım titriyor ellerimle yüzümü kapatıyorum.Başım dönüyor.titriyorum
Hayatin akışına mı anlam veremiyorsun? Yoksa birden elin ayagin titreyip bu hale mi giriyorsun? Tam anlayamadim ama manevi/psikolojik kokenli bi problem oldugu belli, mutlaka bi uzmanla gorusmelisin..

Kendi kendine teşhis koymasın teşhisi biz mi koyalım
Valla şıp diye anlamışsınız tebrikler, konu sahibi şimdi onu da araştırır bütün belirtiler uyuyor der.
Zaten korkuyor

Kendi kendine teşhis koymasın teşhisi biz mi koyalım
Valla şıp diye anlamışsınız tebrikler, konu sahibi şimdi onu da araştırır bütün belirtiler uyuyor der.
Zaten korkuyor
Ben psikoloğum kafadan uydurup bi teşhis koymadım.

Titriyorum elimle yüzümü kapatıyorum çünkü eğer yüzümü kapatmazsam o korkudan bayılacağım.
Bu ve bunun gibi düşüncelerini degistirmelisin. Sürekli kendine bu gibi dusunlerin tersini telkin et.
Bir de mutlaka psikoloğa gitmelisin.

Bunu mutlaka bi doktorla paylaşın burada hiç kimse size yardım edemez

İnternetten baktım benim durumumun aynısını yaşıyorlar.Bende anlatamıyorum onlar gibi ama onları anlıyorum sanırım bende o durum var.

Psikolog olmanıza şaşırdım çünkü genelde iki cümle ile teşhis koymazlar
Bende dissosiyatif bozukluk yaşıyorum. Bu nedenle bu konuya yabancı değilim.
Zaten tavsiye olarak bir psikoloğa gitmesi gerektiğini söyledim.

İnternetten baktım benim durumumun aynısını yaşıyorlar.Bende anlatamıyorum onlar gibi ama onları anlıyorum sanırım bende o durum var.
Bakın konu sahibi korkmanıza gerek yok. Bende başka bir dissosiyatif bozukluk yaşıyorum. Sizinkinden biraz farklı durumum. Ben zamanla kontrol altına almayı öğrendim.
Küçükken annem bir çok psikaytr, psikoloğa götürdü fakat kimse net teşhis koyamadı. Çünkü anlatması anlaması çok zor bir rahatsızlık.
Ben psikoloji eğitimimden sonra hastalığımın ne olduğunu anlayabildim ancak.
Bu hislere kapıldığın zaman en kolay yapacağın şey zihnini dağıtmak. Ayakkabı bağcığı bağlayabilirsin, başka birşeyle uğraşman gerekiyor.
Bir psikologla görüşmeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…