- 12 Mart 2018
- 119
- 102
- 13
- Konu Sahibi Dilber_iRana
-
Umarım normalimdir.Ama bu normal bir şey değilKonu sahibi zaten korkmuş durumda. Siz üstüne gittikçe daha kötü olacaktır, farkında mısınız bilmiyorum ama. Bir psikiyatrist bile "kişilik bölünmesi" gibi bir rahatsızlığı kaç seansta teşhis ediyor ki yıllarca okul okumuş, doktor olmuş, ihtisas yapmış insanlardan bahsediyorum.
Korkutmak icin yazmadım öylede bir amacım yok olamazda zaten. İlk mesajımdada doktora gitmesini tavsiye ettim. Ben oturduğum yerden teşhis koymuyorum haddim de değilKonu sahibi zaten korkmuş durumda. Siz üstüne gittikçe daha kötü olacaktır, farkında mısınız bilmiyorum ama. Bir psikiyatrist bile "kişilik bölünmesi" gibi bir rahatsızlığı kaç seansta teşhis ediyor ki yıllarca okul okumuş, doktor olmuş, ihtisas yapmış insanlardan bahsediyorum.
Normallik anormallik meselesi değil bu. Atıyorum mide rahatsızlığı olan birine bunun midesinde sorun var, bu anormal demiyorsak siz de kendi durumuza aynen bu şekilde yaklaşmalısınız. Kendinize acımasız olmayın, neden anormal olasınız?Umarım normalimdir.Ama bu normal bir şey değil
Sanırım bende kişilik bölünmesi var.Daha yeni araştırdım ve okudum.Mekana neden ve nasıl geldikleeini hatırlamaz diyor.Allahım ya.Ağlayacağım şuan.
Bahsettiğiniz şey Derealizasyon rahatsızlığına benziyor.Merhaba hanımlar.Uzatmayıp direkt sorunumu anlatacağım.Ben bir ortama girerken( sınıf olsun okul olsun yada başka şehir olsun ) ortamı kavrayamama gibi bir durumum söz konusu.
O ortama girdikten sonra aradan bir müddet geçince elim ayağım titriyor.Ben şu an otogardayım,ben şuan sınıftayım.Ben ne ara burdaydım.Ben ne zaman geldim gibi sorular zihnimden geçiyor elim ayağım titriyor.
başım dönüyor.Bu neden böyle?
Ne yapmalıyım akıl fikir verin bana?
Hayır konu sahibi kişilik bölünmesi böyle olmaz.Sanırım bende kişilik bölünmesi var.Daha yeni araştırdım ve okudum.Mekana neden ve nasıl geldikleeini hatırlamaz diyor.Allahım ya.Ağlayacağım şuan.
Siz kaç yaşındasınızMerhaba hanımlar.Uzatmayıp direkt sorunumu anlatacağım.Ben bir ortama girerken( sınıf olsun okul olsun yada başka şehir olsun ) ortamı kavrayamama gibi bir durumum söz konusu.
O ortama girdikten sonra aradan bir müddet geçince elim ayağım titriyor.Ben şu an otogardayım,ben şuan sınıftayım.Ben ne ara burdaydım.Ben ne zaman geldim gibi sorular zihnimden geçiyor elim ayağım titriyor.
başım dönüyor.Bu neden böyle?
Ne yapmalıyım akıl fikir verin bana?
Hayatin akışına mı anlam veremiyorsun? Yoksa birden elin ayagin titreyip bu hale mi giriyorsun? Tam anlayamadim ama manevi/psikolojik kokenli bi problem oldugu belli, mutlaka bi uzmanla gorusmelisin..Onun gibi .Mesela ben havalanındayım.Ya ben şimdi havalanında mıyım? Diyip elim ayağım titriyor ellerimle yüzümü kapatıyorum.Başım dönüyor.titriyorum
Kendi kendine teşhis koymasın teşhisi biz mi koyalımHayır konu sahibi kişilik bölünmesi böyle olmaz.
Kendi kendinize teşhis koymayın.
Yaşadığınız durum Derealizasyon.
Ben psikoloğum kafadan uydurup bi teşhis koymadım.Kendi kendine teşhis koymasın teşhisi biz mi koyalım
Valla şıp diye anlamışsınız tebrikler, konu sahibi şimdi onu da araştırır bütün belirtiler uyuyor der.
Zaten korkuyor
Bu ve bunun gibi düşüncelerini degistirmelisin. Sürekli kendine bu gibi dusunlerin tersini telkin et.Titriyorum elimle yüzümü kapatıyorum çünkü eğer yüzümü kapatmazsam o korkudan bayılacağım.
Psikolog olmanıza şaşırdım çünkü genelde iki cümle ile teşhis koymazlarBen psikoloğum kafadan uydurup bi teşhis koymadım.
İnternetten baktım benim durumumun aynısını yaşıyorlar.Bende anlatamıyorum onlar gibi ama onları anlıyorum sanırım bende o durum var.Hayır konu sahibi kişilik bölünmesi böyle olmaz.
Kendi kendinize teşhis koymayın.
Yaşadığınız durum Derealizasyon.
Bende dissosiyatif bozukluk yaşıyorum. Bu nedenle bu konuya yabancı değilim.Psikolog olmanıza şaşırdım çünkü genelde iki cümle ile teşhis koymazlar
Bakın konu sahibi korkmanıza gerek yok. Bende başka bir dissosiyatif bozukluk yaşıyorum. Sizinkinden biraz farklı durumum. Ben zamanla kontrol altına almayı öğrendim.İnternetten baktım benim durumumun aynısını yaşıyorlar.Bende anlatamıyorum onlar gibi ama onları anlıyorum sanırım bende o durum var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?