ELİM AYAĞIM TİTRİYOR

Dilber_iRana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
119
102
13
Merhaba hanımlar.Uzatmayıp direkt sorunumu anlatacağım.Ben bir ortama girerken( sınıf olsun okul olsun yada başka şehir olsun ) ortamı kavrayamama gibi bir durumum söz konusu.
O ortama girdikten sonra aradan bir müddet geçince elim ayağım titriyor.Ben şu an otogardayım,ben şuan sınıftayım.Ben ne ara burdaydım.Ben ne zaman geldim gibi sorular zihnimden geçiyor elim ayağım titriyor.
başım dönüyor.Bu neden böyle?
Ne yapmalıyım akıl fikir verin bana?

Tam olarak anlayamadim sorunu ama Yeni birşey mi yakın zamanda yada uzun süreli stres yaşadıysan belki bir travma zamanla böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Destek şart gibi

tabi ki doktora gitmeniz şart
psikolojik de olabilir fizyolojik de

Gittikten sonra mı farkına varıyorsunuz? Kişilik bölünmesi yaşayan insanlar da bu tarz durumlar yaşıyorlarmış yada unutkanlık veya dalgınlık yaşıyorsunuzdur. Doktora gidin mutlaka
Yani gittikten sonra derken? orayı anlayamadım.
Ama bugün yine oldu sınıftayım mesela sınav oluyoruz yazılımı bitirip teslim ettim.Oturuyorum masada ya ben şimdi sınıftayım ben nasıl sınıftayım ya Diyorum titriyorum 1 dakika sonra geçiyor.

Onun gibi .Mesela ben havalanındayım.Ya ben şimdi havalanında mıyım? Diyip elim ayağım titriyor ellerimle yüzümü kapatıyorum.Başım dönüyor.titriyorum
şimdi siz ben şimdi havaalanında mıyım derken hissettiğiniz acaba burası havaalanı değil mi gibi bir korku mu benim burada ne işim var gibi bir korku mu

Tam olarak anlayamadim sorunu ama Yeni birşey mi yakın zamanda yada uzun süreli stres yaşadıysan belki bir travma zamanla böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Destek şart gibi
Sanırım bende kişilik bölünmesi var.Daha yeni araştırdım ve okudum.Mekana neden ve nasıl geldikleeini hatırlamaz diyor.Allahım ya.Ağlayacağım şuan.

şimdi siz ben şimdi havaalanında mıyım derken hissettiğiniz acaba burası havaalanı değil mi gibi bir korku mu benim burada ne işim var gibi bir korku mu
Benim burada ne işim var gibi ben buraya nasıl geldim ben neden bu ortamdayım gibi şimdiyi algılayamıyorum kısacası.

Böyle bir konuda internetten bilgi almak çok yanlış bence. İlk fırsatta bir nöroloji doktoruna gitseniz, sizin için daha iyi olacaktır. Fizyolojik bir sorun olmadığı elemine edilirse psikiyatriste yönlendirecektir. Doktorlarınızı dinleyin, dediklerini harfiyen uygulayın. Şimdiden çok geçmiş olsun.

Benim burada ne işim var gibi ben buraya nasıl geldim ben neden bu ortamdayım gibi şimdiyi algılayamıyorum kısacası.
kendi sağlığınız için konuyu araştırmadan dr görünün araştırdıkca kendinize teşhis koydukca o hastalıktaki bütün etkileri bulur görürsünüz

Yıllar önce kimlik, Beyza’nın kadınları diye filmler vardı. Orada kişilik bölünmesi konu edilmişti. Benim de konu ilgimi çektiği için ufak bir araştırma yapmıştım. O dönem derginin birinde bir kadınının hikayesi anlatılmıştı. Kadın hergün ayni saatte evden çıkıp ayni saatte evine dönüyor ama o saatler arasında ne yaptığını hatırlamıyor. Hiç olmadık yerlerde birden uyanma yaşıyor ama orada neden bulunduğunu nasıl gittiğini hatırlamıyor bunun gibi durumlar yaşıyor sürekli. Yaşadığınız bir travma bu duruma yol açmış olabilir.

Sanırım bende kişilik bölünmesi var.Daha yeni araştırdım ve okudum.Mekana neden ve nasıl geldikleeini hatırlamaz diyor.Allahım ya.Ağlayacağım şuan.
İnternetten okumayla kendinize teşhis koymayın, korkmayın boş yere. Çok daha basit bir anksiyete krizi de olabilir. Dediğim gibi öncelikle doktora gitmelisiniz..

Sakin ol önce daha emin bile değilsin yoğun bir süreçten geçmiş olabilirsin belki çok kısa süreli ama sana yıllardır yaşıyormuş hissi de verebilir sorun her neyse tedavi diye bişey var bir sorunun olduğunun farkındasın bu da demek oluyor ki ileri safhada psikolojik bir hasta degilsin, çünkü psikolojik rahatsizliğın ileri safhalarında hastaların farkındalığı min. düzeyde olur

Konu sahibi zaten korkmuş durumda. Siz üstüne gittikçe daha kötü olacaktır, farkında mısınız bilmiyorum ama. Bir psikiyatrist bile "kişilik bölünmesi" gibi bir rahatsızlığı kaç seansta teşhis ediyor ki yıllarca okul okumuş, doktor olmuş, ihtisas yapmış insanlardan bahsediyorum.

Ben ne yaptığımı hatırlıyorum.Fajat bir ortama girdiğimde ben neden burdayım ben nasıl geldim buraya diyip şaşırıyorum.Titriyorum elimle yüzümü kapatıyorum çünkü eğer yüzümü kapatmazsam o korkudan bayılacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…