ELif şafak - Aşk hakkında..

Kardeşimin tavsiyesiyle başlamıştım okumaya.
başlarında çok sıkıldım
ortalarında güzel gibiydi
sonunu bir aksilik yüzünden getiremedim. nedense sonradan da okumak istemedim.

Elif Şafak, çok popüler, çok tavsiye ediliyor ama alıp okumayı hiç düşünmem. yarım kalan maceramdan bana kalan hisler böyle. ben sevemedim.

Ben elif şafağın kitaplarına biraz mesafeliyim. Klişe bir yazar kime sorsam elif şafak okuyorum diyor fakat baksan evinde en fazla 2,3 kitap vardır. Hani bir zamanlar 15,16 yaşlarında bütün kızlar ipek ongun okurdu ya bu da öyle bir klişe gibi oldu. Ben popülariteyi sevmiyorum. Bilmiyorum elif şafak okumaktan hoşlanmadım hiç.

Elif Şafak-Aşk ı herkes okumalı bence.Ben okuduğumda bayılmıştım, çok etkilenmiştim.Bir an elimden bırakamadım. Burada sıkılanları okuyunca çok şaşırdım. Hem Amerika'da hem Konya'da, bambaşka yüzyıllarda bambaşka yerlerde geçen ve farklı aşk duygularını anlatan çok güzel bir kitaptı.Okurken Şems ile tanışmak istedim. O derece etkilendim.Sonu da çok güzeldi. Hala okumayan varsa kesinlikle okusun.Bir cümlesinden bile sıkılmadım.Ben tavsiye ederim.

Bayıldım ben bu kitaba hatta bazı sözlerini not almıştım,kitap ismine bakınca aşktan meşkten bahsedecek zannediyorsunuz ama şems,mevlana çıkıyor karşınıza ben çok beğendim

Bayıldım ben bu kitaba hatta bazı sözlerini not almıştım,kitap ismine bakınca aşktan meşkten bahsedecek zannediyorsunuz ama şems,mevlana çıkıyor karşınıza ben çok beğendim

Ben aşktan bahsettiğini düşünerek aldım sonra ilgimi çekmedi ilk sayfalar bıraktım ama tekrar başlıyayım en iyisi sen çok beğenmişsin merak ettm yeniden

kitapta sadece tek bir aşk değil bir kaç aşkı anlatıyor ayrıca ilahi aşk.
ben şems ve mevlananın arasındaki ilişkiyi biraz fazla abartılı buldum, bence bu konuda elif şafak başarı sağlayamamış sanki iki sevgili arasındaki aşkı anlatır gibi anlatmış.
Mevlanayı daha iyi anlatabilirdi kitapta mevlana basit kalmış. şemsten hikayeleri iyi seçememiş yada anlatım dili iyi değil.
Kısacası öyle abartıldığı şişirildiği kadar mümekemmel bir kitap değil
Baktığınız zaman çok önemli yazarlar ve kitaplar var ama nedense bazıları çok öne atılıyor
kitabı okurken çok sıkılmadım ama kitaba bağlanmadım.

kitap ilk çıktığı zaman ben finallere 1 hafta kala okumaya başlamıştım Aşk'ı yarısına kadar okuyabildim o da zar zor. çok sıkıldım. sonra da zaten finaller var diye bıraktım daha da elime almaya cesaret edemedim. sınav zamanları çok stresli olurum belki de o yüzden kitaba kendimi veremedim,bilemiyorum ama bi gün bu kitabı mutlaka okuyacağım.

Bir kaç sene oldu herhalde okuyalı.Aklımda kaldığı kadarıyla okurken yer yer sıkılmıştım ama yine güzel kitap.

başlı başına bir dünyadır aşk
ya ortasındasındır; merkezinde
ya dışındasındır; hasretinde

bu kadar çok konuşulacak popüler olacak bir kitap değil, hakkında konuşulacak konuşulması gereken dolu yazar ve kitap var :19:
ahh şu medya ahh

Yazarı okuma nedenim, seçtiği konular..
Tamamen araştırma ve bilinen hikayeleri toplayarak kitaplaştırıyor. Tarzı bu Elif Şafak'ın.
Yeni bir şey çok az..
Aşk da bunlardan biri
Okudum..
Okumamın tek nedeni Şems..
Şems iyidir..
Aşk bana hem okur hem de bir yazar olarak bir şey kattı mı diye sorarsanız. HAYIR. Bildiklerimi pekiştirdim o kadar..

Back