ELif şafak - Aşk hakkında..

Kitapların arasında pembe pembe gözüme çarpmıştı ilk. =) Sonra ara ara görüp baktıktan sonra aldım bir hevesle.İlk kısımlarını okuyamadım.Okudum bıraktım sıktı.Sonra bir şekilde okumaya başladım ve devamı geldi.Sonraları da kitabı elimden bırakmak istemedim,acaba ne anlatılacak diye uykusuz kaldım.Anladığım kadarıyla kitapta bir çok kişinin sıkıldığı taraflar olmuş.Ama bir şey kaybetmezsiniz,okuyun derim.Güzel bir kitaptı.​

Harika bir kitaptı tekrar tekrar okuyabilirim her okuduğumda farklı birşey öğreniyorum kendimi buluyorum bazen kitaplığımın en baş köşesinde..

Harika Bir Kitap..
İlahi Aşk İle Günlük Hayattaki Aşk Karşılaştırılıyor..

Herkesin Okumasını Tavsiye Ederim..:42:

Annem biraz ağır kaçabileceğini söylemişti ama söz konusu kitap olunca... :10:

mükemmel bir kitap diyebilirim. Aşk'ı farklı bir boyuta taşıyor. insan aslında Aşk'ın ne çok değerli olduğunu anlıyor.

ben arkadaşlarımdan ödünç kitap almıyorum kesinlikle. her şeyde olduğu gibi kitapta da benim olması gerekiyor. :D

Okuma okuma okuma. Elif Şafak tamamen popüler kültüre çalışan, popülarist bir yazar. Cümleleri çok zorlama ve yapaydır. İşlediği konular da hep sivri, dikkat çekici konular.
Şems ve Mevlana konusunun cıvkını çıkardı yazarlar artık. Bir de adı aşk, kapağı da pembe olunca bizim gibi bayanları vurdular. İmkansız aşkı koymuş içine tamamdır bittiğimiz an. Bir kere Şems ve Mevlana'nın arasındaki bağ, bir kadın ve bir erkeğin arasındaki etkileşimden çok çok farklı.
Şems ve Mevlana konusu bu kadar çok gündeme gelmediği zamanlar Orhan Pamuk'un Kara Kitap'ını okumuştum. Kıyas bile edilemez. En azından popüler bir amacı yoktu, kendini beğendirme telaşı yoktu. Sonra Ahmet Ümit'in Bab-ı Esrar kitabını okudum. Zar zor bitirdim. Çok basit, çok zorlama buldum. Ekşisözlük Elif Şafak başlığında da düşüncelerime destek buldum. Meğer ne çok benim gibi düşünen insan varmış. Siz de bakınız.
"Aşk" da öyle işte. Okunmamalı. Ama "ayyy ne hoooş bir aaaaşşşk, keşke ben de böyle aşık olsam" gibi düşüncelere kapılma niyaetiniz varsa, içiniz bir hoş olsun istiyorsanız, okuyun. Ama edebiyat okumak istiyorsanız "Kara kitap" okuyun. Rüya'la Galip'le Celal'le tanışın. Üstüne bir de Yeni Hayat'ı okuyun, tam olsun.

ben edebiyat öğrencisiyim ve bu kitap ilk çıktığında okumştum.kesinlikle güzel bir kitap.belki biraz edebi.. edebiyatı sevmeyene sıkıcı gelebilir

Çok heveslenerek başladım ve okudum. Sıkılmadım okurken.
Ama tam anlamıyla aşkı anlattığına inanmıyorum.
Özellikle Şems Mevlana aşkını en basit şekilde anlatan bir kitap.
Şems-Mevlana aşkını en gerçekçiliğiyle anlatan daha güzel kitaplar mevcut.
Bu yönden eksik bir kitap.

Son düzenleme:
aglayarak okudugum bir roman . halbuki ne önyargilarla almistim. liste basi / cok satan kitaplara karsi önyargilyiimdir.
ama ne yalan söyliyim, insana heni benim semsin nerde dedirten bir kitap.

Bence Aşk romanını okuduktan sonra "Aşkın Gözyaşları" adlı romanı da okumalısınız. Çünkü Aşk romanında Mevlana ve Şems ile eksik kalan bazı yönler bu kitapta anlatılmış ve daha iyi açıklanmış.

Bu arada Aşkın Gözyaşları toplam 3 kitaptan oluşuyor. Ben Tebrizli Şems'in ağzından yazılmış olanı okudum.

Hiç sevemeyeceğim bir kadın,nedense heep rahatsız etmiştir beni adı,kendisi...Haklı çıktım.Hz.Mevlana ile ilgili yazınca para kazandı ya,son kitabının adını da 'Şemspare' koymuş.Sorun şu ki kitap köşe yazılarının bir derlemesi ve satın alırken bu konuyla ilgili hiçbir uyarı göremiyorsunuz kapakta ya da herhangi başka bir yerde.Zaten kapak resmi de çalıntıymış baksanıza :19::19:

kitap bitmesin istedim. hele kurallar üzerinde tartışılması gerek.

çok güzel bir kitaptı severek okudum yıllar sonra tekrar okuyacağım :)

canım benim kesinlikle okunması gereken bi kitap. hatta ben beğendiğim sözlerin altını fosforlu kalemle çizdim arada bakarım onlara. özelliklede 40 altın kurallara.. başucu kitaplarımdan biri diyebilirim

çok beğenerek okudum . kitabı okurken objektif olmak lazım kitapta anlatılan mevlanın sorumsuzlugu degil şems tebbrizi ile olan arkadaşlıgı dostlugunun büyüklüğü ben hiç bir şekil de yadırgamadım sonuçta mevlana dostunu kaybettikten sonra şair olmuş bazı şiirinde de bunu anlayabiliyoruz etkisinde kaldıgım bir kitaptı 40 kural harikaydı

Back